Košarka

Krka poražena pred domačimi gledalci, Olimpija pa v gosteh

Novo mesto, 25. 02. 2012 20.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Košarkarji Krke so v 19. krogu lige Aba izgubili z Budućnostjo z 62:69, Union Olimpija pa je bila poražena na gostovanju pri Radničkem iz Kragujevca (88:76).

Košarkarji Krke so doživeli sedmi poraz v zadnjih osmih nastopih v ligi Aba. Po odličnem začetku tekme se v nadaljevanju niso znašli proti agresivni obrambi Budućnosti in zato so se morali na koncu sprijazniti z novim neuspehom. Hkrati je to zelo slab obet pred naslednjo tekmo, ki jih čaka v torek proti istemu tekmecu, le da tokrat v evropskem pokalu.

Zoran Dragić in Bojan Krivec
Zoran Dragić in Bojan Krivec FOTO: Damjan Žibert

Malokdo od navzočih v dvorani Leona Štuklja ali pred televizijskimi ekrani je po uvodni četrtini pričakoval takšen preobrat v nadaljevanju srečanja. Novomeščani so bili namreč v prvi četrtini popoln gospodar svojega parketa in imeli v deseti minuti, zahvaljujoč metu iz igre, 12:17 rekordnih 19 točk prednosti (28:9). Že naslednja četrtina pa je bila druga pesem, saj so jo gostje dobili z 20:11 in do odmora razliko znižali na vsega šest točk.

Do začetka zadnjega dela je imela Krka še minimalno prednost, v zadnjih desetih minutah pa je njena igra v napadu povsem odpovedala in Budućnost je prišla do zaslužene zmage. Novomeščani so tako v prvih desetih minutah dosegli 28 točk, v naslednjih tridesetih pa vsega šest več. Tretjo četrtino so izgubili z 11:15, zadnjo pa 12:21.

Olimpija v ligi Aba poražena že četrtič zapored

Košarkarji Uniona Olimpije so v ligi Aba doživeli četrti zaporedni poraz, skupno jubilejnega desetega, tako da se jim vedno bolj oddaljuje vrh razpredelnice. Uvrstitev na zaključni turnir v Tel Aviv je pet krogov pred koncem že več ali manj utopija, vprašanje je, koliko točk za uvrstitev v evroligo v naslednji sezoni bodo Ljubljančani sploh osvojili. Trenutno imajo pred Krko le minimalno prednost, prav jadransko tekmovanje pa bi lahko že pred zaključkom državnega prvenstva rešilo to vprašanje. Točke za evroligo se v ligi Aba podeljujejo za prvih osem mest (za 1. mesto 40, za osmo 5 točk), Union Olimpija pa je trenutno osma z enakim izkupičkom kot pred njo Zagreb in Cibona.

Varovanci trenerja Saša Filipovskega so na gostovanje v Kragujevac odpotovali polni optimizma po slavju v slovenskem pokalu, njihova dobra volja pa je splahnela ob koncu prvega polčasa in na začetku drugega, ko je Radnički naredil delni izid 25:5 in od zaostanka 23:32 prišel do prednosti 48:37. Življenjska predstava Jana Močnika v zeleno-belem dresu (24 točk, 7 podaj, trojke 7:9) je Ljubljančanom, ki so sicer zadeli 13 trojk (iz 24 poskusov), vrnila upanje (50:50), toda nadaljevanje je znova razkrilo vse njihove slabosti, tako da je bil zmagovalec več ali manj znan že sredi zadnje četrtine.

Union Olimpija ima do konca rednega dela kar naporen razpored. V naslednjem krogu bo gostila Cibono, nato jo čaka zahtevno gostovanje v Širokem Brijegu, pa domača tekma s Partizanom ter ob koncu Hemofarm v Vršcu ter Budućnost doma.
 

Izida:

Krka - Budućnost 62:69

Radnički - Union Olimpija 88:76

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rokin
26. 02. 2012 02.30
-1
res obup igre obeh...
kavcic74
25. 02. 2012 21.35
+3
trenutno naša košarka sigurno ne sodi v ligo aba