Košarka

Krka klonila v Zadru, Union Olimpija premagala MZT

Zadar, 29. 11. 2014 19.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Košarkarji Krke so v 10. krogu lige Aba izgubili z Zadrom z 69:79. Za varovance Aleksandra Džikića je bil to peti poraz v tej sezoni, pomagalo jim ni niti 17 točk Nebojše Joksimovića. Košarkarji Uniona Olimpije so v Stožicah premagali MZT Skopje z 69:56.

Po treh zaporednih porazih so se košarkarji Uniona Olimpije vrnili na zmagovalno pot. Uspeh je zanje zelo pomemben, saj so ga dosegli s precej oslabljeno zasedbo, manjkali so štirje igralci: Sasu Salin, Luka Rupnik, Dino Murić in Jaka Brodnik. Za Ljubljančane je to šesta zmaga v ligi Aba. Dosegli so jo s potrpežljivo igro, dobro obrambo na ključnih strelcih MZT Skopja ter z uspešnim zapiranjem prostora pod lastnim obročem in hkrati dobrim skokom v napadu. Slednje je prišlo do izraza še posebej v drugem polčasu, ko so Ljubljančani naredili odločilno razliko. Tretjo četrtino so dobili z 19:11, v zadnji pa so zadržali vse nalete gostov, ki so si srčno želeli zmage, vendar so imeli na drugi strani preveč motivirano moštvo. Trije igralci Uniona Olimpije so dosegli po 13 točk, ob tem, da so te dosegli v različnih obdobjih. Paolo Marinellli jih je večino dosegel v prvem polčasu, Halil Kanacević in Marko Marinović pa sta bila natančna v drugem polčasu, oba sta zbrala po 13 točk. Slednji je v zadnjih dveh minutah zadel dve trojki, ki sta dokončno odločili zmagovalca. Še točko več od oemnjenih je zbral Alen Omić (14 točk).

Malcolm Armstead tokrat ni bil strelsko razpoložen.
Malcolm Armstead tokrat ni bil strelsko razpoložen. FOTO: ABA liga

V Novem mestu je čas za alarm. Krka je namreč ob katastrofalni igri izgubila četrto zaporedno tekmo v ligi Aba, skupaj s porazom sredi tedna proti Šenčurju v ligi Telemach pa niz šteje že pet tekem. Brez moči je bila v gosteh proti Zadru, ki je zabeležil šele tretji par točk v sezoni in s tem prekinil serijo šestih porazov. Za sredin neuspeh v državnem prvenstvu je trener Aleksander Džikić med drugim okrivil sodnike, tokrat pa tovrstnega izgovora zagotovo ne bo uporabil, saj mora najprej razčistiti v svojih vrstah. Na voljo je imel praktično vse igralce, z izjemo Nebojše Joksimovića, ki je dosegel 17 točk, in Mirka Mulalića (13) pa so vsi po vrsti močno zaostali za pričakovanji oziroma osebno statistko v tej sezoni.

Krka je bila v ospredju le na začetku tekme, nato pa je Zadar predvsem po zaslugi blede igre Krke naredil delni izid 25:5 in nakazal, da se gostom ne piše nič dobrega. Kanček upanja na zmago Novomeščanov je posijal proti koncu tretjega dela, ko se je Krka po nizu 12:0 približala na 55:49, a le za kratek čas, saj so imeli Dalmatinci pred zadnjo četrtino znova lepo prednost (64:50). To so v zadnjih desetih minutah zlahka zadržali, saj Krka ni pokazala nobenega interesa, da bi naredila preobrat.

Izida:
Zadar
- Krka 79:69 (25:11, 47:32, 64:50)
Uniona Olimpija - MZT Skopje 69:56 (18:14, 31:30, 50:41)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.