Košarka

Krka brez Armsteada ni bila kos Mega Leksu

Sremska Mitrovica, 14. 02. 2015 21.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Košarkarji Krke so v 22. krogu lige Aba izgubili z Mega Leksom s 67:81 (11:21, 34:29, 50:58). Poraz ni presenečenje, saj je Krka nastopila brez prvega strelca Malcolma Armsteada.

Košarkarji Krke so doživeli drugi poraz v ligi Aba v letu 2015. Po petih zaporednih uspehih in potem, ko so v prejšnjem krogu kot edini v tej sezoni premagali Crveno zvezdo, so morali na gostovanju v Sremski Mitrovici priznati premoč ekipi Mega Leks, ki je zasluženo zmagala z 81:67. Novomeščani so v regionalnem tekmovanju nazadnje izgubili 3. januarja.

Krka je zabeležila šele drugi porazv ligi ABA v letu 2015.
Krka je zabeležila šele drugi porazv ligi ABA v letu 2015. FOTO: Mega Vizura/Jovan Azdejković

Poraz ni presenečenje, saj je Krka nastopila brez prvega strelca Malcolma Armsteada, ki ga je trener Aleksander Džikić odpočil za veliko pomembnejše tekmovanje prihodnji teden v Laškem, Jasmin Hukić pa je na parketu preživel le štiri minute. Tam bodo namreč Novomeščani branili naslov v slovenskem pokalu, ki so ga lani osvojili prvič v zgodovini.

Kljub izostanku Armsteada je Krka v prvem polčasu prikazala dobro igro in dvomestni zaostanek po prvi četrtini pretvorila v štiri točke prednosti ob glavnem odmoru. A pomanjkanje kakovostnega igralskega kadra je v nadaljevanju vendarle prišlo do izraza. Chris Booker (23 točk) ni mogel sam držati ravnotežje z gostitelji, ki so imeli dovolj razpoloženih posameznikov, da so drugi polčas dobili z 52:33 in prišli do prepričljive zmage.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.