Košarka

Košarkarski EL Clasico v zadnji sekundi dobila Barcelona

Madrid, 21. 01. 2016 22.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

V košarkarski Evroligi so odigrali štiri tekme 4. kroga drugega dela tekmovanja. Edino moštvo, ki je zmagalo v gosteh je bila Barcelona, ki je v dramatični končnici za točko premagala madridski Real (86:87). Luka Dončič ni dobil priložnosti za igro. Na drugi tekmi v Španiji je Jaka Blažič dosegel tri točke, izključen je bil Miloš Teodosić.

Veliki španski derbi je bil tokrat na evroligaški sceni in je bil poln preobratov. Odločitev o zmagovalcu je padla v zadnji sekundi tekme, zmage pa se je na vročem gostovnju v Madridu veselila Barcelona. Na začetku tekme so bili v prednosti gostje, a so madridski košarkarji prvo četrtino dobili z desetimi točkami prednosti, ki so jo gostje nato nadoknadili v tretji četrtini tekme. V razburljivi končnici so bili bolj mirni košarkarji Barcelone, ki so v svojih vrstah imeli razpoloženega Justina Doellmana, ki je tekmo končal pri 24 točkah, od tega je dosegel tudi šest trojk iz šestih poskusov. V domači ekipi, v kateri Luka Dončić tokrat ni igral, je Sergio Rodriguez tekmo končal pri 18 točkah. Odločilni koš za zmago je dosegel Doellman v zadnji sekundi tekme in Barcelona je slavila za točko (86:87).

Tretja španska ekipa v skupini F Laboral Kutxa je gostila CSKA iz Moskve. Do odločitve je prišlo v zadnji četrtini, ki so jo s sedmimi točkami razlike dobili domači košarkarji, pri katerih se je z 19 točkami izkazal grški reprezentant Ioannis Bourousis. Slovenski reprezentant v vrstah domače ekipe Jaka Blažič je igral 12 minut, v tem času pa je zadel eno trojko iz dveh poskusov, enkrat pa je pobral žogo izpod svojega koša. V gostujoči ekipi je bil z 18 točkami najbolj razpoložen Srb Miloš Teodosić, ki pa je bil izključen v zadnji minuti tekme, ko je zaradi žaljenja sodnika najprej dobil tehnično napako, nato je moral v slačilnico.

Danes sta bili na sporedu tudi dve tekmi v skupini E. Na prvi je bila Lokomotiva iz Krasnodarja boljša od atenskega Panathinaikosa. Zanj je bil to tretji poraz, za rusko ekipo, v kateri je s šestimi trojkami iz osmih poskusov in 20 točkami blestel Donaye Draper, pa tretja zmaga. Pri grški ekipi je 13 točk dosegel James Feldeine. Do druge zmage v drugem delu evrolige so prišli košarkarji Cedevite, ki so v izenačeni tekmi premagali Efes iz Istanbula. S po 16 točkami sta se v domači ekipi izkazala Mario Arapović in Miro Belan, pri gostih jih je 17 dosegel Derrick Brown, eno manj pa hrvaški reprezentant Dario Šarić.

V petek se bosta v skupini F v Moskvi pomerila dva slovenska košarkarja. Zoran Dragić bo igral za Himki iz Moskve, Aleksej Nikolić pa za do tega kroga vodilni Brose Baskets iz Bamberga.

Felipe Reyes in soigralci so izgubili derbi.
Felipe Reyes in soigralci so izgubili derbi. FOTO: AP

Izidi:
Skupina E:
Lokomotiva Kuban - Panathinaikos            76:67
Cedevita Zagreb - Efes Istanbul             84:80

Skupina F:
Laboral Kutxa - CSKA Moskva                81:71
Real Madrid - Barcelona                    86:87
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.