Košarka

Jure Zdovc ni več selektor

Ljubljana, 08. 12. 2009 14.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska moška članska reprezentanca, ki je na letošnjem evropskem prvenstvu na Poljskem osvojila odlično četrto mesto, je ostala brez selektorja Jureta Zdovca.

Jure Zdovc
Jure Zdovc FOTO: Miro Majcen
Po pogovorih med Košarkarsko zvezo Slovenije in Juretom Zdovcem se je namreč slednji odločil, da ne more več združevati dveh tako zahtevnih projektov kot sta Union Olimpija in članska reprezentanca. KZS se Juretu Zdovcu zahvaljuje za velik prispevek slovenski košarki, obenem pa zagotavlja, da bo nov selektor znan še letos.

"Enostavno je neodgovorno voditi oba tako velika projekta in glede na to, da si kruh služim pri Unionu Olimpiji, imam obveznosti do nje. Vodenje reprezentance je bila izkušnja, za katero ne bi mogel reči, ali je bila uspešna ali ne, a dejstvo je, da cilja nismo izpolnili. Veseli me, da so ti igralci pokazali velik karakter, hrabrost in borbenost, zaradi česar smo prišli do te zgodovinske uvrstitve, na žalost pa so nam poškodbe preprečile, da bi prišli do medalje," je v zvezi s tem dejal Jure Zdovc.

Tomo Mahorič, Jure Zdovc in Miro Alilovič so letos reprezentanco popeljali do četrtega mesta na evropskem prvenstvu.
Tomo Mahorič, Jure Zdovc in Miro Alilovič so letos reprezentanco popeljali do četrtega mesta na evropskem prvenstvu. FOTO: Damjan Žibert

"Skupaj z Juretom Zdovcem smo na letošnjem evropskem prvenstvu z moško člansko reprezentanco osvojili četrto mesto in s tem največji uspeh v zgodovini slovenske košarke. Zato je bil jasno cilj vodstva KZS in izbrane vrste, da Zdovca zadržimo na mestu selektorja, kar pa se je ob dejstvu, da Jure pravi, da dveh tako zahtevnih in psihično obremenjujočih projektov, kakršna sta reprezentanca in Union Olimpija, enostavno ne zmore voditi naenkrat, izkazalo za neizvedljivo," je dejal vodja članskih reprezentanc Matej Avanzo.

"Jure je opravil odličen posel, zato se mu lahko le iskreno zahvalimo za opravljeno delo, še posebej pa za to, kar je dal slovenski košarki in športu, ko je brezkompromisno in brez obotavljanja napovedal boj za kolajne in niti enkrat ni potarnal nad obilico smole, ki smo je bili deležni. A zdaj je čas, da obrnemo nov list in nadaljujemo slovensko košarkarsko pravljico tudi na svetovnem prvenstvu 2010 v Turčiji in evropskem prvenstvu 2011 v Litvi, ta ciklus pa zaokrožimo s prebojem na olimpijske igre, ki jih bo leta 2012 gostil London. S kandidati za mesto novega selektorja se že pogovarjamo, kdo bo prevzel slovensko košarkarsko reprezentanco, pa bomo še pred božičem razglasili na novinarski konferenci," je dodal Avanzo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (55)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AmonAmarth
09. 12. 2009 11.26
Bomo pač dobili drugega kaj...Mahorič al pa Filipovski sta dovolj dobra. Mogoče bi pa bil čas da poskusijo s tujcem...kvalitetnim tujcem ne nekim levakom. In ja se strinjam z boris-v...zdovc je daleč od odličnega trenerja. Letos ma pri Olimpiji izjemno ekipo pa poglejmo rezultate v Evroligi!! Pustmo NLB ker je tri razrede slabša od Evrolige. Kaj je naredu? Popolnoma nič!!
Kranjac
09. 12. 2009 11.14
markec33 Mi zna kdo razložit zakaj je tako vrhunski trener zapustil Slovan sredi sezone, še boljše..zakaj se je enako zgodilo na hrvaškem... Nimaš pojma o čem govoriš. Iz Slovana je šel ko je bil Slovan uvrščen v sredini lestvice NLB kar je za Slovan izjemno, igrali so lepo košarko, uveljavil pa je mlade talente kot je bil takrat 18letni Dragić. Šel je pa zato ker je klub igral v Mariboru tekme kjer ni imel publike. V Splitu je osvojil pokal z ekipo mulcev na čelu z 18letnim Ukićem in Rančićem v Zadru. Odšel je pa iz razloga zaradi katerega vsi bežijo iz Splita- klub je bankrotiran, mesto Split in njihovo gospodarstvo nima denarja...Zanimivo da mu na Hrvaškem noben ne očita tega odhoda, kakor ne drugim ki so odšli: Perasović,Mršić,Radja...Samo taki pametnjakoviči kot ti...
komarec
09. 12. 2009 10.41
boris-v 08.12.2009, 23:19 0 Zdovc je bil res OK trener. Ni pa bil odličen trener. Zaradi nekaj drobnih napak nam je zapravil medalijo na Polskem. Okrog tega lahko razpravljamo kolkor hočemo, dejstvo je, da kar je naredil Jure, ni do sedaj z reprezentanco dosegel še nihče. Če se vsi radi sklicujemo na rezultate, potem kapo dol Juretu do takrat, ko bo drugi dosegel boljši rezultat. Kar se pa tiče izbire med reprezentanco in klubom je pa popolnoma njegova odločitev v katero nimamo pravice posegati.
markec33
09. 12. 2009 00.05
_dolfi_ in podobni, ki mislite, da je 4. mesto slovenske reprezentance na evropskem prvenstvu plod vrhuskosti Jureta Zdovca, se pošteno motite. začnite bolj spremljat košarko, mogoče se kdaj preizkusite v njej tudi v realnosti. Slovenska reprezentanca na EP ne bi dosegla 4. mesta, ampak bi morala osvojit vsaj 3. če ne 2. mesto!! če bi bil trener Tomo Mahorič oz. Miro Alilovič bi se to najbrž zgodilo..zakaj je temu tako..preprosto, ker imata nekaj pojma o trenerskem poklicu z razliko od Jureta. Mi zna kdo razložit zakaj je tako vrhunski trener zapustil Slovan sredi sezone, še boljše..zakaj se je enako zgodilo na hrvaškem...hm..misli,da zaradi slabih o.z zelo slabih rezultatov.. reprezentančni uspeh je samo sekira v medu, ki je Zdovcu nenormalno dvignila ceno (sicer na račun celotnega slovenskega štaba), ampak tisti, ki ste gledali tekme EP veste, da je slovenija izgubila tekme zaradi kratke klopi in povprečnega vodenja tekem..če trener vzame time out in v 40 sec reče: fantje obrambo bo treba igrat! ...to zame ni trener...to si lahko privošči phil jackson pri LA lakersih. povzetek: vesel sem, da se lahko strinjam z boris-v jem in podobnimi, ki razumejo kaj pomeni dober trener!!
boris-v
08. 12. 2009 23.19
Zdovc je bil res OK trener. Ni pa bil odličen trener. Zaradi nekaj drobnih napak nam je zapravil medalijo na Polskem.
david68
08. 12. 2009 21.49
Dober si samo ne razumem,da je ekipa več kot reprezentanca.(ops olimpija ma denar država ti je pa samo ponos..?)
ratatata
08. 12. 2009 21.47
green-heart
08. 12. 2009 21.17
končno...zdej nej gre pa še iz olimpije pol bomo pa spet lahko kej naredl...
_dolfi_
08. 12. 2009 21.02
to ko sem danes slišal po radio...sem bil vse zgrožen!!!!! da povem po pravici...JURE ZDOVC JE BIL DO ZDAJ NAJBOLJŠI TRENER košarske SLO reprezentance...boljšega od njega ni!!!...saj bodo pripeljali kakega b.daka ki nima pojma in bo z našo reprezentanco na SVETOVNEM v košarki in naslednjdem EVROPSKEM popušil..EDINO če bodo pripeljali pravega trenerja...ki bo res nekaj naredu!!!!...JURE vso srečo pri Olimpiji!!!!
kavcic74
08. 12. 2009 20.11
-1
vsak bo bolš!!!!!!!!!!!!!!!!!razen pipana seveda!!!!!!!!!!!!
Ales Kucej
08. 12. 2009 20.05
kavčič74 sem hotu tud jest kaj napisat pa si mi vzel iz jezika škoda je edin k bojo izbral drugega šalabajzerja k ni dnarja za kakšnega srbjanca(obradović, pešić, ivanović...
polec
08. 12. 2009 20.04
Pišuka pa kaj dela sej nimam nč proti sam pa ne me napak razumt buli bi blo da bi olimpijo zapustu pa wem da mah sploh ga ne zastopm
bojan28
08. 12. 2009 19.37
zdovc je CARE!!!
kavcic74
08. 12. 2009 19.31
kaj je pa naredu???????s tako ekipo zelo malo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
DrHouseGregory
08. 12. 2009 18.59
Ezy-G 08.12.2009, 18:50 1 Folk, ne razumem vas....pred evropskim ste ga vsi kritizirali...zaj pa pišete da je nea vem kaj??? moje mnenje je...hvala bogu da je odšel kr keri je natančno spremljal tekme je bilo veliko nepraviln osti v igri z malo navadne taktike bi se prišlo do zmage..! HVALA BOGU DA JE ODŠEL! Zato tudi ni prišel Lorbek k Olimpiji ampak je šel začasno v Domžale....! Zaj pa me pošpukajte, to kar najbolj znate! ja kok si pa ti pamtn,
Ezy-G
08. 12. 2009 18.50
Folk, ne razumem vas....pred evropskim ste ga vsi kritizirali...zaj pa pišete da je nea vem kaj??? moje mnenje je...hvala bogu da je odšel kr keri je natančno spremljal tekme je bilo veliko nepraviln osti v igri z malo navadne taktike bi se prišlo do zmage..! HVALA BOGU DA JE ODŠEL! Zato tudi ni prišel Lorbek k Olimpiji ampak je šel začasno v Domžale....! Zaj pa me pošpukajte, to kar najbolj znate!
mlenko1
08. 12. 2009 18.31
zdovc ti si res carr katerkoli novi trener pride boljšii ziher ne bo od zdovca
zigman1
08. 12. 2009 18.24
zdovc ti si car
informacija
08. 12. 2009 18.14
kavcic74,o ti večni naš optimist!! Sosed,ki rad naše športnike pljuva!!! Raje tiho bodi!!
kavcic74
08. 12. 2009 17.44
hvala bogu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!najboljša možna novica!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!zdaj pa še iz olimije!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!