Košarka

Joksimović 'ponudil' prostor mladcem

Ljubljana, 18. 07. 2011 12.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekajkratni slovenski reprezentant Nebojša Joksimović ne bo nadaljeval priprav s člansko izbrano vrsto. S selektorjem sta se dogovorila, da naj ta več priložnosti nameni mladim.

Koprčan Nebojša Joksimović, ki se je v reprezentanco vrnil prvič po letu 2008, je namreč začutil, da je letos pravi čas, da mladi dobijo priložnost in se izkažejo, kar je tudi sporočil selektorju Božidarju Maljkoviću, s katerim sta se dogovorila, da ne nadaljuje priprav za EuroBasket 2011. Na seznamu tako ostaja 17 igralcev, v Litvo pa jih bo potovalo 14.

Božidar Maljković
Božidar Maljković FOTO: Damjan Žibert

"Z Nebojšo Joksimovićem sva se slišala in izrazil je željo, da prepusti svoje mesto mlajšim igralcem, saj meni, da je prišel čas za njih, da se izkažejo. Odkar ga poznam, je bil korekten in tudi tokrat je bilo temu tako, zato njegovo željo spoštujem. Zahvaljujem se mu za to, da nam je bil v prvem tednu na voljo, saj smo imeli le dvanajst igralcev, ob tem pa moram poudariti tudi, da je zelo dobro treniral, zaradi česar sem zadovoljen. Želim mu vso srečo v nadaljnji karieri," je o odločitvi Joksimovića povedal slovenski selektor Božidar Maljković.

"Vesel in počaščen sem, da me je selektor Božidar Maljković povabil na priprave moške članske reprezentance, in zadovoljen sem, da sem lahko prvi teden treniral z njo. Ta vikend, ko smo imeli odmor, sem razmišljal in prišel do ugotovitve, da je bolje, da se umaknem in svoje mesto v ekipi prepustim mladim igralcem, ki morajo dobiti priložnost. Reprezentanci želim vso srečo v nadaljevanju priprav in pa veliko uspeha na evropskem prvenstvu, na katerem bom držal pesti za dober uspeh," je dodal Koprčan, ki je zadnjo sezono prebil pri Igokei. Zeleno-belim se bodo po tednu dni dodatnega počitka pridružili tudi Jaka Lakovič, Erazem Lorbek, Boštjan Nachbar, Matjaž Smodiš in Samo Udrih, še vedno pa bosta manjkala mlada Edo Murić ter Klemen Prepelič, ki dobro zastopata slovenske barve na EP mlajših članov v Bilbau.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kranjac
19. 07. 2011 00.19
Škoda da je tako hitro obupal...po 1 tednu...Dokazal bi se na pripravah in bi lahko bil tudi v prvi peterki, zakaj ne. Pa tudi pri 29ih letih prepuščati mesto mlajšim...Sej ni star 40 let.
pedritsegonita
18. 07. 2011 19.14
Joksimović je samo eden od povprečnih košarkarjev in ni nikakor odličen, kaj šele vrhunski. To, da se je klatil po Poljski in pdobnih 3 -je nivojskih ligah ti pove, da ni nič iz njega. Kok se jaz spomnim, je tip večinoma stal na trojki ala Slavko Duščak. Ko je bilo pa potrebno odigrat ena na ena je pa zmrznu. Sej Maljković ga ni imel namen vzet na EP. Samo Udrih, Nebojša, Domen Lorbek.... To niso igralci za reprezentanco. A napišem še Hasan Rizvić , Smiljan Pavić, Goran Jurak, Dragiša Drobnjak, Sandi Čebular in podobni padalci, ki so oblekli državni dres?
sam.ooo
18. 07. 2011 18.10
lobrka in ostale ki so zavrnili ste zašinfli joksimovič ki pa je kao naredil prostor mladim je pa car ma eni mate res sam 3% pameti v glavi
meglic91
18. 07. 2011 17.18
Nevem kak to da je Samo Udrih v reprezentanci.......Letos pri olimpiji ni pokazal nevem kaj
Dimitrij Ostoji?
18. 07. 2011 14.19
Zlati Zmaj, ti si smesen, Joksa je odlicen kosarkas in odlicen clovek. Ne glede na razloge za njegov odhod iz reprezentance, je naredil castno potezo in bi lahko bil zgled marsikomu. Odzval se je na povabilo in treniral zelo korektno in zagnano. V repki pa nerabimo vedno zvezdniske igralce, timski igralci pridejo dosti krat bolj v postev.
pedritsegonita
18. 07. 2011 13.26
To je uganka, kaj ta tip sploh išče v reprezentanci. Men ni nikol deloval kot igralec za najvišji nivo, kaj šele za reprezentanco. Že v času, ko je igral za Laško ni pokazal praktično nič.