Košarka

Jezni LeBron opozarja vodstvo Clevelanda: 'Imam 33 let, ne morem izgubljati časa'

Cleveland, 24. 01. 2017 16.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Poraz na tekmi z New Orleans Pelicans je bila očitno kaplja čez rob za LeBrona Jamesa. Zvezdnik branilcev naslova lige NBA Cleveland Cavaliers je zelo nezadovoljen s trenutno podobo moštva, ki po njegovem mnenju po zmagovitem pohodu do naslova ni okrepilo svojih vrst v primerjavi z največjimi tekmeci.

James (v ozadju) na dvoboju z Miamijem in Goranom Dragićem (z žogo).
James (v ozadju) na dvoboju z Miamijem in Goranom Dragićem (z žogo). FOTO: AP

Cleveland Cavaliers preživljajo najslabše obdobje rezultatov od povratka LeBrona Jamesa. "Izgubljeni sin" se je po letih igranja za Miami Heat kot veliki rešitelj vrnil v domače kraje in hitro izpolnil svojo obljubo: konjenikom je lani prinesel naslov prvaka, a kaj lahko bi se zgodilo, da zaradi neambicioznosti klubskega vodstva "Kralj James" kariere ne bo končal v vrstah Cavsov. Po petih porazih na zadnjih sedmih tekmah ima Cleveland januarski izkupiček 5-6, poraz z New Orleans Pelicans, ki je pogrešal zvezdnika Anthonyja Davisa, pa je še bolj vznemiril nezadovoljnega Jamesa, čigar trojni dvojček ni bil dovolj za zmago. Kyrie Irving z rekordom sezone (49 točk) prav tako ni storil dovolj in tokratni izbruh Jamesa, ki ga je prenesel ESPN, mediji postavljajo v sam vrh njegovih nezadovoljnih izpadov. Takšnega Jamesa, pravijo, v Clevelandu ne pomnijo odkar je trenerja Davida Blatta zamenjal Tyronn Lue. James je nedavno še zatrdil, da Cleveland ni "tako slab", okrcal je tudi nekatere sodniške odločitve, a je novinar ESPN Dave McMenamin po porazu s pelikani prenesel nekaj izjemno ostrih ocen enega najboljših košarkarjev vseh časov. "Upam, da kot organizacija nismo zadovoljni z osvojitvijo enega naslova. To je edino, kar upam. Kajti z vidika osebja, s katerim razpolagamo, nismo boljši kot pred enim letom," je bil jasen James.

"Potrebuješ igralce, globino, čeprav nato v končnici igraš z osmimi ali največ devetimi igralci, ko naletiš na težave. A takrat ni zaporednih tekem, med tekmami so premori, lahko bolje razporediš moči. Redni del sezone pa je zelo naporen, zato potrebuješ igralce. Smo ekipa z veliko težo: tu sem jaz, tu je Kyrie, tu je Kevin Love ... A če nimaš širšega kadra, potem je težje. Ne govorim o nikomur konkretno. A potrebno je razmisliti o tem, kaj lahko storimo. Potrebujemo je**nega organizatorja igre. In vem, da ne gre kar tako, da ga greš nekam iskat in je to to, kot ko greš iskat drevo. Ne pravim tega. Spursi so nas premagali brez (Tonyja) Parkerja in (Paua) Gasola, ker imajo širok kader za rotacijo," je razloge za poraze nizal James, ki se sprašuje, kaj bi se zgodilo, če bi Cleveland za več kot en teden ostal brez njega ali Irvinga: "Šampionske ekipe imajo igralce, ki lahko naredijo korak naprej. Kaj se zgodi, če se Kyrie poškoduje? Čeprav bi se, denimo, le za dva tedna. Kaj se zgodi, če se jaz poškodujem za tri tedne? Vem, da bi nam šlo dobro, ne bom se spremenil in izgubil zaupanja v to, kar počnemo, a v tem trenutku ne vem, kaj bi še lahko storil. Ste videl itekmo?  Kaj je moral vse početi Kyrie ... Jaz sem moral poskušati spreminjati akcije. Tako pač je v tem trenutku, več ne moremo storiti. Ne vem, kaj bi še lahko ponudili, a vem, da bom dopolnil 33 let in ne morem izgubljati časa. Ko čutim, da se telesno in psihično ne bom mogel več boriti za naslov, ne bom imel teh težav, a zdaj ...  Moramo zgladiti reči. Leto 2017 je zaenkrat en dr*k vredno ..."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
25. 01. 2017 10.53
+1
branilci naslova Cleveland bojo imeli težko v ubranitvi naslova, predvsem tu mislim na kratko klop, ki se pozna
JAMES23
25. 01. 2017 12.07
-4
magnus01
25. 01. 2017 09.26
-3
Najboljsa ekipa
CURVANORD Zanetti
24. 01. 2017 22.04
+5
Kaj bleje v tri dni,tarna kot mala deklica Air Jordan bo vedno nad njim
JAMES23
25. 01. 2017 12.09
-2
nisde357
27. 01. 2017 18.05
to ne pravi samo on ampak skoraj celi svet razen tebe in par nekaterih "navijacev" LeBrona...
ochi
24. 01. 2017 21.04
-2
očitno je na ovinkast način želel sporočiti vodstvu naj najdejo bidget za carmela hehe.