Košarka

James popeljal prvake do nove zmage, Vujačić ob zmagi New Yorka ni stopil na igrišče

Cleveland, San Antonio, New York, 30. 10. 2016 10.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Branilci naslova prvakov lige NBA Cleveland Cavaliers so na tretji tekmi v severnoameriškem košarkarskem prvenstvu osvojili še tretjo zmago. Konjeniki so v domači dvorani s 105:99 premagali Orlando Magic. Prvi zvezdnik moštva iz Clevelanda LeBron James je zbral 23 točk, devet podaj in šest skokov.

LeBron James je bil ob zmagi nad Orlandom znova zelo razpoložen. Dosegel je 23 točk.
LeBron James je bil ob zmagi nad Orlandom znova zelo razpoložen. Dosegel je 23 točk. FOTO: AP

"Ne bo vsaka tekma najlepša za nas. Tega se zelo dobro zavedamo. Tudi to zmago, tako kot proti Torontu, smo si prigarali v končnici, tudi po zaslugi Swisha, ki je zadel pomembne točke. Za nas je pomembno, da smo vedno nabriti, ne glede na izid. Moramo vztrajati," je po koncu tekme razmišljal Kyrie Irving, ki je tekmo končal z 20 točkami. Irving je pohvalil Swisha, J. R. Smitha, ki je prav s tremi trojkami v izdihljajih tekme, v zadnjih treh minutah in pol, zagotovil zmago Clevelandu, ki je v tretji četrtini že vodil z 22 točkami prednosti. Smith je skupaj vpisal 16 točk.

San Antonio Spurs je tudi brez pomoči Manuja Ginobilija in Tonyja Parkerja na uvodni domači tekmi sezone sila gladko premagal New Orleans Pelicans z 98:79. Ostroge so tako še tretjič zapored zmagale v novi sezoni najelitnejšega klubskega profesionalnega košarkarskega prvenstva onstran Atlantika. Pod obročema se je najbolj izkazal Kawhi Leonard, ki je dosegel 20 točk. Slovenski košarkar v ligi NBA Saša Vujačić, ki ga trener na sobotni prvi tekmi sezone v domači dvorani Madison Square Garden ni poslal na igrišče, si želi, da bo čim prej prišel spet na parket in začel redno dobivati tekme. Kratkohlačniki, New York Knicks, so tudi brez njega premagali gostujoče grizlije, Memphis Grizzlies, s 111:104.

New York je brez Vujačića slavil pred domačimi gledalci.
New York je brez Vujačića slavil pred domačimi gledalci. FOTO: AP

Vujačić si želi naslova s Knicksi
Slovenski košarkar v ligi NBA Saša Vujačić si želi v letošnji svoji že drugi zaporedni sezoni v New Yorku priti s Knicks do samega vrha lige in pravi, da je v odlični formi, kar je pokazal v pripravljalni sezoni, kjer je imel 53-odstotni met iz igre in 40-odstotni met za trojke. Kratkohlačniki so sinoči tudi brez njega premagali gostujoče grizlije iz Memphisa s 111:104. Pred začetkom sezone je imel Vujačić več ponudb iz drugih klubov NBA in tudi iz Evrope, vendar je z veseljem sprejel ponudbo, da ostane v New Yorku tudi za minimalni honorar. Njegova enoletna pogodba je vredna 1,4 milijona dolarjev.

Pred začetkom sezone je najel stanovanje v novi sodobni 71-nadstropni stolpnici Moinian Sky na zahodu 42. ulice, za katero odšteje 8200 dolarjev na mesec. V istem bloku je tudi soigralec Litovec Kristaps Porzingis, s katerim lahko trenirata tudi doma, saj zgradba premore košarkarsko igrišče po merah lige NBA, ki ga je pomagal zasnovati zvezdnik Knicks Carmelo Anthony. Najemnine za stanovanja v luksuzni zgradbi so vredne od 2900 dolarjev na mesec za garsonjere in do čez 8000 dolarjev za najdražja stanovanja na vrhu.

Saša Vujačić želi z New Yorkom osvojiti naslov prvaka.
Saša Vujačić želi z New Yorkom osvojiti naslov prvaka. FOTO: AP

"Lani sem si zadal za nalogo, da skušam z ekipo spet priti do vrha. Poskusiti doseči tisto, kar je najlepše, tisti naslov, o katerem vsi sanjajo," je dejal Vujačić, ki je z ekipo Los Angeles Lakers pred leti že osvojil dva naslova prvakov lige NBA. Knicks zdaj vodi predsednik Phil Jackson, s katerim se Vujačić dobro pozna še iz zahodne obale in, ko je izvedel, da ga želi Jackson ohraniti v ekipi, je to takoj sprejel. "Niti razmišljal nisem, da bi šel kam za več denarja, ampak sem tukaj z enim namenom, da končamo to misijo čim prej," je dejal Vujačić, ki meni, da je zdajšnja newyorška ekipa dovolj dobra za takšen met. Dvaintridesetletni veteran lige NBA ima letos okrog sebe kar nekaj podobnih igralcev. "Imamo veliko veteranov, ki vedo, kaj hočejo, ki so občutili ligo in končnico in vedo, kaj morajo narediti za dobrobit ekipe. Mislim, da se še ne poznamo, kot bi se morali, kar je tudi logično, ker nismo imeli dovolj časa. Enkrat, ko se vklopimo, pa bo zelo zanimivo," je dejal.

Knicksi imajo novega trenerja, nekdanjega igralca Jeffa Hornacka, o katerem ima Vujačić dobro mnenje. "Ima ekipo, s katero lahko razpolaga in sanja o velikih ciljih," je povedal Vujačić in dodal, da želi trener najprej dati priložnost mlajšim igralcem, z njim pa trenutno računa in ne računa. "Bomo videli, kaj bo potem," je dejal Vujačić in zagotovil, da je v dobri formi. "Fenomenalno se počutim. Predsezona je bila super. Sem v odlični formi. Zelo dobro poletje sem imel in mislim, da sem nekje na svojem vrhu. Upam, da bom v naslednjih letih ostal tak in bom to lahko dokazal na terenu. Vse pride na svoje," je povedal Vujačić.

Izidi lige NBA:
Philadelphia 76ers - Atlanta Hawks 72:104
Charlotte Hornets - Boston Celtics 98:104
New York Knicks - Memphis Grizzlies 111:104
Cleveland Cavaliers - Orlando Magic 105:99
Chicago Bulls - Indiana Pacers 118:101
Milwaukee Bucks - Brooklyn Nets 110:108
San Antonio Spurs - New Orleans Pelicans 98:79
Denver Nuggets - Portland Trail Blazers 113:115 (podaljšek)
Sacramento Kings - Minnesota Timberwolves 106:103

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Baletka
30. 10. 2016 16.57
+3
vujačić ga pa pihne,. če bo odigral 40min v celi sezoni, bo vrjetn podrl osebni rekord.. haha
Baletka
30. 10. 2016 17.05
+3
omenja prstane z LAjem, ko je v playoffih odigral vse skup 5min.. res zaslužen.. vrjetno vnukom bo govoril, da je bil mvp,.
JAMES23
30. 10. 2016 10.48
+2
hhahahaha..tale saška ga je pa mal spila da take bučke luš. za moje pojme sta namojčnejši ekipi cleveland in chicago seveda na vzhodu..mislim da bo uspeh ny..če pridejo u play off.
Baletka
30. 10. 2016 16.56