Košarka

Izjemna Abramovičeva popeljala košarkarice Triglava do drugega pokalnega naslova

Kranj, 11. 03. 2018 20.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarice Triglava so v finalnem dvoboju domačega pokalnega tekmovanja v svoji dvorani v Kranju pripravile prvovrstno presenečenje in z zmago nad favoriziranimi Celjankami z izidom 72:68 prišle do svojega drugega pokalnega naslova. Blestela je slovenska reprezentančna branilka Rebeka Abramovič, ki je nekdanjim soigralkam nasula 30 točk.

Čeprav so celjske košarkarice pred finalnim obračunom s Kranjčankami veljale za absolutne favoritinje, končni rezultat razkriva, da je tokrat zmagalo bolj srčno moštvo, ki si je uspeha preprosto želelo bolj od nasprotnika.

V prvi četrtini sta se ekipi izmenjavali v minimalnem vodstvu, rezultat v tem delu igre pa je bil kar šestkrat izenačen. Tudi v drugi četrtini si nobena od ekip ni uspela ustvariti občutnejše prednosti, tako da so na glavni odmor s točko prednosti odšle gostiteljice zaključnega turnirja (38:37).

Rebeka Abramovič je bila nerešljiva uganka za nasprotnice iz Celja.
Rebeka Abramovič je bila nerešljiva uganka za nasprotnice iz Celja. FOTO: Twitter

Abramovičeva vzela stvari v svoje roke
Domačinke so sredi tretje četrtine z agresivno obrambo, dobrim zapiranjem prostora pod lastnim obročem in z izjemno razpoloženo slovensko reprezentančno branilko Rebeko Abramovič, ki se je na koncu ustavila pri 30 točkah in bila zato upravičeno izbrana za najboljšo igralko zaključnega turnirja, ušle Celjankam na deset točk razlike. 

Ob simpatični Ljubljančanki sta se v dresu Triglava razigrali še Maja Jakobčič in Urša Žibert, kar je napovedovalo izjemno zanimivo končnico dvoboja. Prednost Kranjčank je tako pred zadnjimi desetimi minutami znašala lepih, a nikakor 'varnih' sedem točk. V slogu celotnega finalnega obračuna je v razburljivi končnici, kjer sta se tekmeca izmenjevala v minimalnem vodstvu, breme rezultatske odgovornosti na svoja pleča prevzela odlična Abramovičeva, ki je z uspešnim metom izza črte poskrbela za veliko in predvsem zasluženo slavje domačih košarkaric.

Finale slovenskega pokala, ženske, izid:
Triglav - Cinkarna Celje 72:68 (21:21, 17:16, 24:18, 10:13)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik113089
12. 03. 2018 14.57
+6
Fantastično vzdušje v dvorani in še bolj fantastična predstava Rebeke Abramovič! Občutki so bili nepopisni. Kot bi NK Britof premagal FC Barcelono!