Košarka

Iz lige ABA v Evroligo le 1 klub?

Ženeva, 09. 04. 2015 16.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Šest krovnih košarkarskih organizacij s prostora nekdanje skupne republike se je srečalo v Miesu – Košarkarsko zvezo Slovenije sta zastopala Rašo Nesterović in Matej Erjavec - , kjer so se pogovarjali o pomembnosti lige ABA.

Na sestanku šestih košarkarskih zvez nekdanje skupne republike, ki se je odvijal na sedežu svetovne košarkarske organizacije v Miesu, so govorili o razvoju košarke v regiju. V imenu Košarkarske zveze Slovenije sta se ga udeležila generalni sekretar Rašo Nesterović in predsednik Matej Erjavec. Predstavniki krovnih organizacij so bili enotnega mnenja, da bodo spoštovali dosežke letošnje sezone lige ABA.

Sestanka se je udeležil tudi Rašo Nesterović.
Sestanka se je udeležil tudi Rašo Nesterović. FOTO: Damjan Žibert

"Sestanek v Miesu, ki je bil informativne narave, je bil za predstavnike zvez v regiji koristen, saj je FIBA predstavila svoja stališča v zvezi z evropsko in tudi regionalno klubsko košarko. Pogovarjali smo se o prihodnosti razvoja košarke na naših tleh in bili enotnega mnenja, da je regionalno tekmovanje dobro, ter da lahko prispeva k razvoju tega športa v naših državah. Prav tako smo se strinjali, da morajo imeti zveze in klubi večji vpliv na odločanje v regionalni ligi, poudarili pa smo tudi bistveni pomen državnih prvenstev. Kako bo vse skupaj dejansko izgledalo v novi sezoni, bo jasno v naslednjem mesecu ali dveh," je po vrnitvi v domovino dejal Erjavec.

Dan pred odločilnim sestankom v Ženevi, ko naj bi se za isto mizo našli ULEB in FIBA, naj bi sicer padla odločitev, da bo iz regionalne lige ABA v Evroligo napredoval le en klub.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ghee
09. 04. 2015 20.45
+1
a ligg ftw... drugac pa se 2go ligo narest..pa makar 2 divizije
rambek
09. 04. 2015 20.06
+7
morali bi iti vsi drzavni prvaki v evroligo
Joker3
09. 04. 2015 16.22
-4
ABA liga je v škodo slovenske košarke.