Košarka

Ivković evropski trener leta

London, 28. 06. 2012 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Trener grškega Olympiacosa in selektor srbske košarkarske reprezentance Dušan Ivković je prejel nagrado za najboljšega trenerja v Evropi. Srbski strokovnjak je v letošnji sezoni z Olympiacosom osvojil prestižno košarkarsko Evroligo in grško prvenstvo.

Dušan Ivković je v minuli sezoni vse presenetil na zaključnem turnirju četverice Evrolige v Istanbulu, ko je z Olympiacosom osvojil prestižno lovoriko najboljšega evropskega kluba. V grškem prvenstvu pa je prekinil dolgo vladavino Panathinaikosa. "Opazovati Dušana Ivkovića v lanski sezoni kot trenerja Olympiacosa je kot gledanje glavnega dirigenta pred svojim orkestrom. Po začetnih poizkusih s sveže sestavljeno ekipo je Ivković uporabil vse izkušnje kot učitelj, komunikator in motivator ter rdeče popeljal do evroligaškega naslova na zaključnem turnirju v Istanbulu," so zapisali na uradni strani Evrolige.

Dušan Ivković je zasluženo postal evropski trener leta.
Dušan Ivković je zasluženo postal evropski trener leta. FOTO:

Popularni Duda je najstarejši trener, ki je osvojil evropski vrh. Z grškimi prvaki pa je bil na vrhu klubske evropske košarke že v sezoni 1996–1997. "Minilo je 15 let od takrat, a sedaj je to priznanje prišlo znova z istim klubom. To pomeni, da sem v tem času dobro in kakovostno delal. Seveda ne bi uspel brez dobrih igralcev, vodstva kluba in odličnih pomočnikov. Priznanje je od vseh teh ljudi, ki so bili del moje ekipe," je povedal 68-letni strokovnjak.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

L00K
28. 06. 2012 07.27
+13
DUDA LEGENDA!!!