Košarka

Helios Suns bodo tudi v novi sezoni poskušali sijati pod taktirko Vulića

Domžale, 16. 06. 2016 13.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Jakša Vulić, ki je na čelo prve ekipe domžalskega košarkarskega kolektiva prišel sredi pravkar končane zgodovinske sezone, v kateri je ekipa Helios Suns osvojila drugi naslov državnih prvakov, bo na domžalski klopi sedel tudi prihodnjo sezono, so potrdili na spletni strani kluba.

Domžalčani so za drugi državni naslov ugnali košarkarje Laškega.
Domžalčani so za drugi državni naslov ugnali košarkarje Laškega. FOTO: Aljoša Kravanja

Slovenska klubska košarkarska sezona 2015/16 se je končala z zmagoslavjem košarkarjev Helios Suns, ki so zasluženo prišli do drugega naslova po 2007. Jakša Vulić je ekipo prevzel na začetku decembra in z njo osvojil Sixt Alpe Adria Cup in pred dobrim tednom dni še povsem zasluženo državno prvenstvo, ligo NKBM. Seveda je bila želja po nadaljevanju sodelovanja s strani kluba povsem na mestu, obe strani pa sta hitro dosegli dogovor o podaljšanju sodelovanja še za eno sezono.

"Zelo sem zadovoljen, da smo podaljšali sodelovanje s Heliosom še za naslednjo sezono. Čeprav je za zdaj še kar nekaj neznank, kar se tiče prihodnje sezone, pa je na nas, da naredimo vse za to, da zadržimo vsaj nivo iz letošnjega leta. Jasno je, da ne bo niti najmanj lahko, prav zato pa bi že zdaj prosil navijače, da nas tudi v naslednji sezoni spremljajo in spodbujajo tako, kot so nas zdaj," je po podpisu podaljšanja sodelovanja povedal hrvaški trener, ki je pred tem deloval v Cedeviti, Zagrebu in Širokem, ter za konec vsem navijačem dodal: "Brez vas ni nas!"

Predsednik kluba Aleš Klavžar je dejal, da bo v prihodnjih dveh tednih znano, v katero smer oziroma tekmovanje bo šla ekipa Helios Suns: "O Jakši pa seveda le vse najboljše, gre za trenerja, ki bo z zlatimi črkami zapisan v zgodovino kluba. Po koncu prvenstva je bil naša prva želja in veseli smo, da se je ta tudi uresničila." V prihodnjih dneh bo počasi jasna tudi sestava ekipe za prihodnjo sezono, ki bo v vsakem primeru temeljila tudi na uveljavljanju mladih talentov iz klubskega podmladka.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.