Košarka

Harden MVP po izboru igralcev

Ljubljana, 22. 07. 2015 15.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na slovesnosti v Las Vegasu so podeljevali nagrade izglasovane s strani igralcev. Najprestižnejša je šla v roke Jamesu Hardnu, ki so izbrali za najkoristnejšega igralca lige NBA.

Gre za novo obliko nagrad, ki se je letos predstavila prvič in jo organizira sindikat igralcev lige NBA. Med njimi je precej drugačnih od tistih uradnih, ki jih podeljuje liga in za katere glasujejo izbrani novinarji. Čeprav te nagrade nimajo iste veljave, pa je zanimivo videti kako nase gledajo igralci sami, saj se pogosto nagrade podeljene s strani igralcev precej razlikujejo od tisti, ki jih podeljujejo mediji. Največja razlika je že pri tisti najprestižnejši, saj Stephen Curry tokrat ni bil izglasovan za MVP, je pa prejel dve drugi nagradi in sicer za igralca, ki ga je najtežje pokrivati in igralca, ki najbolje igra v ključnih trenutkih tekme. LeBron James je dobil nagrado za igralca, ki si ga na skrivaj želiš v svoji ekipi, DeAndre Jordan pa je bil izbran za najboljšega obrambnega igralca. Podelili so tudi nagrado za dvorano, ki prinese največjo prednost domačega igrišča, za to je bila izbrana Oracle Arena, dom aktualnih prvakov Golden State Warriors.

James Harden
James Harden FOTO: Reuters

Zvezda večera pa je bil tokrat James Harden, ki je bil izbran za MVP. Po sezoni, v kateri je Curry osvojil skoraj vse kar se je osvojiti dalo, je Harden dobil vsaj manjši obliž na rane iz pretekle sezone. V glasovanju za najkoristnejšega igralca sta tokrat zamenjala mesti, po izjavi Hardena naj bi zmagal zgolj za en sam glas. Za njim so se zvrstili Stephen Curry, LeBron James in Russell Westbrook.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ZlonamerniGeneralFranco
22. 07. 2015 21.54
-3
Curry najboljši v ključnih trenutkih? Kje pa je bil v finalih? GSWju je finale zmagal igudala, pa je lebron še vedno dal po 30 pik povprečno. Če si kdo zasluži to nagrado je to lebron.
CestniKolesar370Wattov
23. 07. 2015 10.23
DKR
23. 07. 2015 14.55
To bo ja, Le Bron z 30% metom iz igre, če bi manj soliral bi bil Cleveland lahko prvak, tako pa......
dr21
22. 07. 2015 16.49
+1