Košarka

Grožnja z bombo začasno prekinila košarkarsko tekmo v Atenah

Atene, 19. 12. 2014 22.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V zadnjem krogu prvega dela evrolige je srbska Crvena zvezda ugnala špansko Laboral Kutxo z 90:82, na tekmi so igrali trije slovenski košarkarji. Tekmo v Atenah med Panathinaikosom in Barcelono so za dalj časa prekinili zaradi anonimke o nastavljeni bombi v olimpijski dvorani.

Crvena zvezda je osvojila drugo mesto v skupini D. Slovenski reprezentant Jaka Blažič je za srbsko ekipo v dobrih 18 minutah dosegel 11 točk in pobral dve žogi pod obročema, njegova rojaka Saša Vujačić in Mirza Begić pa sta imela obrobno vlogo v baskovski ekipi. Vujačić je v 13 minutah dosegel le tri, Begić v 19 minutah dve točki. Tako Crvena zvezda kot Laboral Kutxa, ki sta tekmo v dvorani Pionir odigrali pred praznimi tribunami zaradi kazni po navijaških izgredih v Carigradu, sta napredovali v drugi del evrolige.

Z maratonsko tekmo med Panathinaikosom in Barcelono se je končal prvi del košarkarske evrolige. Dvoboj 10. kroga skupine C so začinili neznanci z obvestilom o bombi v atenski dvorani, po daljši prekinitvi pa se je tekma nadaljevala in končala z zmago gostov z 80:67. Boštjan Nachbar je za Katalonce dosegel sedem točk in dodal tri skoke.Obe ekipi sta se že pred današnjim obračunom uvrstili v drugi del elitnega evropskega tekmovanja. Barcelona je na koncu osvojila prvo, Grki pa tretje mesto. Ob polčasu so morali dvorano izprazniti zaradi (na srečo lažnega) obvestila o podstavljeni bombi, po pregledu prostorov pa so lahko nadaljevali šele, ko so se na drugih terenih tekme že končevale.

Po današnjih tekmah so znani vsi udeleženci drugega dela evrolige. Vanj so se uvrstile ekipe, ki so v prvem delu zasedle mesta od prvega do četrtega v svojih skupinah. V skupini E bodo igrali španska Real Madrid in Unicaja Malaga, ruska Unics Kazan in CSKA Moskva, turški Anadolu Efes, litovski Žalgiris Kaunas, izraelski Maccabi Tel Aviv in nemška Alba Berlin, v skupini F pa španska Barcelona in Laboral Kutxa, grška Panathinaikos in Olympiacos, turška Fenerbahče in Galatasaray, italijanski EA Milano in srbska Crvena zvezda.

Navijači Panathinaikosa
Navijači Panathinaikosa FOTO: Reuters
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.