Košarka

Grgić: Trudimo se biti uspešni na obeh področjih!

Celje, 12. 05. 2012 13.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tvorec uspeha ženskega košarkarskega kluba Athlete Celje Damir Grgić se po koncu letošnje sezone ne more pohvaliti s 'končnim izdelkom' formata Nika Barić, kljub vsemu pa priznava, da je stroki uspelo sestaviti ekipo, o kateri bo v prihodnje še veliko govora.

Večina igralk, ki so osvojile državni in pokalni naslov v članski konkurenci, je bilo prisotnih tudi na mladinskih in kadetskih dvobojih. Je bilo posameznice po izpadu iz regionalne lige težko motivirati pred odločilnimi dvoboji državnega prvenstva?
Večji problem je bil to, da je sezona res dolga, da smo utrujeni, glede na to, kaj vse igramo. Od kadetskega in mladinskega prvenstva do članskega pokala, državnega prvenstva in regionalne lige. Mislim, da je največje veselje to, da smo spet naredili ekipo mladih, perspektivnih igralk in da so mnoge med njimi potrdile, da lahko igrajo na visokem nivoju in da se v Celju in Sloveniji ne gre bati za žensko košarko.

Mladost je norost in to se je pokazalo tudi v finalni seriji. Briljantnim potezam mladenk so sledile osnovnošolske napake.
Točno to. Moramo vedeti, da te igralke morajo delati napake, mi pa moramo biti strpni in njihove težave odpravljati. Ponuditi jim moramo priložnost in na ta način graditi njihovo samozavest. Vse so še daleč od limita, na nas trenerjih pa je, da jih primerno usmerjamo.

Teja Oblak je v letošnji sezoni vnovič opozorila nase.
Teja Oblak je v letošnji sezoni vnovič opozorila nase. FOTO: Damjan Žibert

Po dveh sušnih letih ste v klubske vitrine vrnili obe lovoriki. Praviloma je težje braniti, kot pa napadati lovorike?
Zagotovo bo težko. Obetajo se spremembe, mi se bomo osredotočili na naše delo, na razvoj mladih igralk, kajti vsi veliki trenerji pravijo, da rezultat in dobro delo ne gresta skupaj. Mi se trudimo, da smo uspešni na obeh področjih.

Lani izjemna pogodba za Niko Barić, je na vidiku kaj podobnega tudi letos?
Nekaj ponudb za naše igralke je prišlo, vendar nič takšnega, kot je bilo pri Barićevi. Menim, da bo v kratkem jasno, kaj in kako naprej, verjamem pa, da nam bo večji del zasedbe uspelo zadržati.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.