Košarka

VIDEO: Dragić za 24UR: Na lastno usodo lahko vplivam le s predstavami na igrišču

New York, 26. 01. 2017 09.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
J.K./T.L.
Komentarji
9

Goran Dragić blesti v dresu Miami Heat, kljub izvrstnim predstavam in zadnjim spodbudnim rezultatom floridskega moštva pa govorice o prestopu najboljšega slovenskega košarkarja lige NBA ne pojenjajo. O tem in še čem je Dragić v Brooklynu spregovoril z našo dopisnico Tadejo Lampret. Več pa v večerni oddaji 24UR.

V Brooklynu so košarkarji ekipe Miami Heat še podaljšali niz zmag, Goran Dragić pa je bil spet med vidnejšimi posamezniki gostovanja pri Brooklyn Nets (109:106). Ljubljančan se je približal celo trojnemu dvojčku na obračunu, ki so ga imele mrežice že praktično dobljenega, a je vročici nato z izjemno zadnjo četrtino uspelo vknjižiti novo zmago, s katero se je pri dnu vzhodne konference oddaljila ravno od Newyorčanov. "Četrta četrtina," je na vprašanje naše dopisnice Tadeje Lampret o ključu do zmage na dvoboju z Brooklynom odvrnil Dragić. "Mislim, da smo kar v redu odprli tekmo, a ne ravno fenomenalno, bili smo v vodstvu s petimi, šestimi točkami, potem pa tista druga četrtina, ko so zadevali vse mete, še posebej Brook Lopez, ki mislim, da je imel trojke 4/4. Ob polčasu smo se nekako usedli in rekli, da to ni naš stil igre, da moramo biti bolj fizični v obrambi in nekako biti bolj agresivni. Tretje četrtine nismo ravno odprli tako, kot smo se dogovorili, spet so povišali prednost in vodili za 18 ali 20 točk. To zadnjo četrtino smo končno stopili skupaj in jo fenomenalno odigrali v napadu in obrambi, ampak mislim, da moramo za prihodnost poskrbeti, da se to ne zgodi."

Dragić (z žogo) med eno od akcij na tekmi z Brooklyn Nets.
Dragić (z žogo) med eno od akcij na tekmi z Brooklyn Nets. FOTO: AP

Dragić se je že obrnil proti naslednjemu obračunu, ko se bo Miami udaril s Chicago Bulls in nekdanjim članom šampionskega moštva Dwyanom Wadom. "Danes smo imeli srečo, zadeli smo vsak met, ki smo ga potrebovali, po navadi to ne gre. Ne želiš biti v tej situaciji, a če zmagaš takšno tekmo, samozavest še bolj zraste. Zdaj smo zmagali petkrat zapored, zdaj bo zelo pomembna naslednja tekma v Chicagu, vemo, da igramo proti dobri ekipi, proti našemu bivšemu igralcu 'DWadu' (Wadu, op. a.), zato bo zelo zanimivo," je še povedal Dragić, ki ga vztrajno povezujejo z novo selitvijo. Na naboru leta 2008 so ga izbrali San Antonio Spurs, nato pa ga nemudoma prepustili Phoenix Suns. Poleg Ilirije, Slovana, Murcie, Uniona Olimpije in Saski Baskonie je po selitvi v ZDA Dragić branil tudi barve teksaških Houston Rockets. "Vpliv na mojo usodo? Nimam ga ... No, v bistvu ga imam – to, kar pokažem na igrišču (nasmešek). Jaz sem samo osredotočen na moje igre, mislim, da se letos počutim fenomenalno, na ostalo pa pač nimam vpliva. Če se kaj zgodi, se zgodi, konec koncev sem profesionalec. Bomo videli, imamo še, koliko je? Dvajset dni? Malce več ..." je ostal skrivnosten Dragić, ki ne more prehvaliti celotnega ustroja floridskega kluba, pri katerem v pisarnah deluje tudi legendarni Pat Riley. O Rileyju in možnostih za selitev iz Miamija pa več v večerni oddaji 24UR.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vapo
26. 01. 2017 17.59
+1
Reveže je zaskrbljen nad svojo usodo... 90 mio za 5 let je res problem... :D
User416781
26. 01. 2017 16.30
+0
Gogi igra več kot solidno, vendar so v Miamiju od njega pričakovali še več. On ni igralec, ki bi odločal tekme, ni iz tega testa...in zato želijo v klubu na njegovem mestu nekoga drugega.
ZelenGrm
26. 01. 2017 16.56
+4
a se ti zavedaš da je njihov najbolši strelec, in da ga usi navijači Miamija častijo? Ne govori bedarij!
User416781
26. 01. 2017 19.33
-3
Daj pojdi na spletno stran Miami Heat in si malo poglej forume...sicer pa ni najboljši strelec. In ni človek ki bi odločal tekme - rezultati so jasni.
User416781
26. 01. 2017 19.53
+0
In da ne bo pomote - Dragić je nedvomno dosegel veliko, vendar se večina navijačev Miami Heat zavzema za "trade" - zato ker se zavedajo, da za ta denar dobijo dva odlična igralca, ki bosta skupaj lahko naredila več kot Dragić, poleg tega pa Dragić ni več med najmlajšimi za NBA ligo.
Vapo
26. 01. 2017 20.38
+1
Pero, nekaj pametnih si nanizal, pa tudi nekaj ne pametnih. Dragić JE najboljši strelec in ima v vsaki tekmi ključne akcije. Edini njegov problem je, da je malo starejši in ni vodja na igrišču.
User416781
26. 01. 2017 20.44
-2
Ja OK - se opravičujem. Nazadnje ko sem gledal, je bil najboljši strelec še Whiteside. Ampak vseeno - ključne akcije mogoče že, ampak ob trenutni statistiki v letošnji sezoni je to slaba tolažba - v NBA štejejo le ZMAGE. Sicer pa tako kot si napisal...
Vapo
26. 01. 2017 20.54
Ja, glej Bosh poškodovan, pravzaprav sta igrala konstantno dobro le Dragić in Whiteside, pa še oba sta par tekem izpustila zaradi poškodbe. Zdaj je šele oživel Waiters, malo je zabliskal Tyler Johnson. Winslom je slab na šutu, Wada ni, lani se je vse okoli njega vrtelo, tako, da je bilo treba vse playe na novo narisat.
B_M_W
27. 01. 2017 22.42
@pero, glaven razlog zakaj ima Miami tako slab izkupiček je ker imajo dobesedno nonstop poškodovane igralce in ja Dragič je najboljši igralec pri njih že če gledaš tekme skora