Košarka

Goran Dragić in Boštjan Nachbar ob All-star NBA vikendu v vlogi mentorjev

Los Angeles, 17. 02. 2018 06.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
3

Ta konec tedna je v najmočnejši košarkarski ligi na svetu rezerviran za NBA zvezdnike in tekmo All-star. Na tekmi vseh zvezd bo nastopil tudi Goran Dragić, skupaj z nekdanjim slovenskim reprezentantom Boštjanom Nachbarjem pa bosta skupaj s številnimi legendami sodelovala tudi na taboru za mlade igralce.

Slovenski košarkarski zvezdnik v vrstah Miami Heat Goran Dragić in nekdanji NBA igralec Boštjan Nachbar bosta ta konec tedna sodelovala na svetovnem taboru mladih košarkarjev, ki se bo odvijal ob robu tekmovanja vseh zvezd NBA v Los Angelesu.

Goran Dragić (na fotografiji) bo prvič v karieri nastopil na tekmi vseh zvezd.
Goran Dragić (na fotografiji) bo prvič v karieri nastopil na tekmi vseh zvezd. FOTO: AP

Dragić, ki bo v nedeljo ponoči kot prvi Slovenec zaigral na tekmi zvezd NBA, bo že od petka v mestu angelov prevzel vlogo trenerja za najstarejšo skupino srednješolcev na mednarodnem košarkarskem taboru Košarka brez meja (Basketball without borders). Tega za 65 mladostnikov iz vsega sveta s skupnimi močmi organizirata NBA in Mednarodna košarkarska zveza (Fiba).

Kapetan slovenske reprezentance in prvi strelec Miami Heat v letošnji sezoni bo vlogo opravljal skupaj s še enim udeležencem letošnje tekme all star, igralcem Boston Celtics Alom Horfordom, doma iz Dominikanske republike, in še s tremi igralci NBA: Domantasom Sabonisom (Indiana Pacers, Litva), Timofejem Mozgovim (Brooklyn Nets, Rusija) in Samom Dekkerjem (LA Clippers, ZDA).

Na taboru pa bodo v vlogi mentorjev nastopili še številni nekdanji košarkarji lige NBA iz tujine, med njimi tudi nekdanji slovenski reprezentant Boštjan Nachbar, ki je v NBA igral med letoma 2002 in 2008, pa Gary Payton, Dikembe Mutombo, Tiago Splitter, Ronny Turiaf, Rod Strickland in številni drugi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na tridnevnem kampu v Los Angelesu bo sodelovalo skupaj 41 fantov in 24 deklet iz 36 držav, med njimi ni Slovencev. Poleg piljenja košarkarskih znanj na treningih si bodo udeleženci ogledali tudi nekatera tekmovanja vikenda zvezd, med drugim tudi nedeljsko tekmo med najboljšimi igralci v najmočnejši ligi na svetu. Na tej bo Dragić zastopal barve ekipe superzvednika Cleveland Cavaliers LeBrona Jamesa, ki se bo pomerila z ekipo vodilnega strelca aktualnih prvakov lige NBA Golden State Warriors Stephena Curryja.

Prvi kamp Košarka brez meja sta leta 2001 v Trevisu, Italiji, organizirala takratna srbska in hrvaška predstavnika v NBA Vlade Divac in Toni Kukoč skupaj še z nekaterimi reprezentanti nekdanje Jugoslavije, na njem pa je sodelovalo 50 otrok iz vseh republik nekdanje skupne države. Od takrat se je v 32 mestih v 27 državah na šestih kontinentih zvrstilo še 51 tovrstnih mednarodnih kampov za mlade košarkarske talente.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

slamica12
17. 02. 2018 10.30
-6
Realno gledano želim dragiču, čim uspešnejši all star vikend, ki mislim , da si ga ni zaslužil. že nekaj cajta spremljam zadnje četrtine miamija in dragiča, sploh ne želi prevzeti odgovornost, nemesto, da bi orgniziral napad, rajši da žogo wadu, oziroma drugemu igralcu...tudi obrambna postavitev miamija igra čudno, non stop krije igralca, ki sploh nima žoge, na koncu tudi sam neve ki je žoga, dobesedno kot klovn na igrišču...
Vindigo9
17. 02. 2018 13.52
-1
Kaj sploh pričakuješ? Dragić je izjemen za evropske razmere, a je na žalost precej povprečen igralec v NBA, je vsaj 20 PG-jev ki so daleč pred njim. Miami pa je tud daleč od najboljših zadnja leta. Če se jim že uspe uvrstiti v končnico, bodo leteli takoj ven z 4:0. Dragić je na all-staru bolj kot rezerva rezervam, tam je le ker se je veliko igralcev odpovedalo/je poškodovanih, in ker si pri 31 letih pač zasluži vsaj enkrat nastopiti, ne pričakujte pa da bo igral več kot par minut. Kopitar je v primerjavi z njim svetlobna leta spredaj, pa vendarle ne dobi take publicitete.
Pop92
17. 02. 2018 15.29
odgovornot, ker je sposoben in zelo dober igralec, kot da se ne znajde. Mogoče ga bo dončič nagradil, bomo videli :)