Košarka

VIDEO: Golden State prvič z dvema 'metlama' v konferenčni finale, Utah za konec padel s +26

Salt Lake City, 09. 05. 2017 07.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Golden State Warriors so brez poraza napredovali tudi skozi drugi krog končnice in v ponedeljek zvečer v olimpijskem Salt Lake Cityju dokončali delo proti Utah Jazz (121:95). V finale zahodne konference so se bojevniki prebili tretjič zapored, še nikoli v zgodovini franšize pa niso dobili prvih osmih tekem končnice.

Stephen Curry je dosegel 30 točk, njegovi Golden State Warriors pa so se z zmago nad Utah Jazz ponovno uvrstili v konferenčni finale severnoameriške košarkarske lige NBA. Bojevniki so na zahodu gostitelje v Salt Lake Cityju izločili kar s 4:0 v zmagah, v naslednjem krogu pa jih čaka obračun z boljšim iz teksaškega dvoboja med Houston Rockets in San Antonio Spurs. Bojevniki, prvaki lige NBA iz leta 2015, so brez poraza napredovali tudi iz prvega kroga končnice proti Portland Trail Blazers.

Kevin Durant (z žogo) gre na koš med Dantejem Exumom in Gordonom Haywardom.
Kevin Durant (z žogo) gre na koš med Dantejem Exumom in Gordonom Haywardom. FOTO: AP

"Ta čas nam gre po načrtih, tudi dobro igramo. Danes smo imeli priložnost, da zapečatimo skupno zmago in k sreči nam je uspelo," je po tekmi dejal Curry, ki je bil le eden od peterice z več kot desetimi točkami; Klay Thompson je k zmagi dodal 21 točk, Kevin Durant 18, blestel pa je tudi Draymond Green s 17 točkami, desetimi skoki in enajstimi podajami za trojni dvojček. Za gostitelje iz olimpijskega Salt Lake Cityja je Gordon Hayward dosegel 25 točk, Shelvin Mack jih je zbral 18. Bojevniki, lanski zmagovalci zahodne konference, tako držijo korak z branilci naslova Cleveland Cavaliers, ki so na vzhodu prav tako napredovali že po štirih tekmah in vse kaže, da se obeta še tretji zaporedni finale NBA med tema dvema ekipama.

Pri Utahu niso bili preveč razočarani, saj so prvič po štirih letih sploh nastopili v končnici prvenstva NBA, v drugem krogu pa prvič po letu 2010. "Za nas je bila to edinstvena izkušnja. Kar se je zgodilo, se je zgodilo. Tokrat so nas enostavno povozili," je dejal trener gostiteljev Quin Snyder.

Izid, konferenčni polfinale:

- zahod:
Utah Jazz ‒ Golden State Warriors 95:121
- Golden State se je s 4:0 v zmagah uvrstil v konferenčni finale
* Opomba: moštva igrajo na štiri zmage.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.