Košarka

Golden State podaljšal pogodbe z nosilci igre; Curry v naslednjih 5 letih bogatejši za 202 milijona dolarjev

Oakland, 26. 07. 2017 08.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vodstvo aktualnih prvakov severnoameriške poklicne košarkarske lige NBA Golden State Warriors je podaljšalo pogodbe z nosilci igre zadnjih sezon. Med njimi tudi z novim rekorderjem lige in prvim zvezdnikom moštva Stephenom Curryjem, ki bo z novo, petletno pogodbo bogatejši za 202 milijona dolarjev.

"Pri Golden State Warriors smo tudi uradno podaljšali sodelovanje s Stephenom Curryjem, Kevinom Durantom, Andrejem Iguodalo, Shaunom Livingstonom, Zazo Pačulijo in Davidom Westom, ki so jim pogodbe potekle," je sporočilo vodstvo kluba iz Oaklanda.

Zahvaljujoč tem pogodbam so bojevniki zadržali jedro ekipe, ki je v zadnjem finalu lige NBA s 4:1 v zmagah nadigrala Cleveland Cavaliers.

Prvi zvezdnik aktualnih prvakov lige NBA Stephen Curry je podaljšal sodelovanje z Golden State Warriorsi za naslednjih pet sezon, s katero bo bogatejši za vrtoglavih 202 milijona dolarjev.
Prvi zvezdnik aktualnih prvakov lige NBA Stephen Curry je podaljšal sodelovanje z Golden State Warriorsi za naslednjih pet sezon, s katero bo bogatejši za vrtoglavih 202 milijona dolarjev. FOTO: AP

Čeprav bojevniki niso razkrili finančnih podrobnosti pogodb, pa so ameriški mediji že v začetku meseca šli do kosti. Tako je zdaj jasno, da je Curry postal najbolje plačani košarkar v zgodovini NBA, saj bo za petletno zvestobo aktualnim prvakom prejel kar 202 milijona dolarjev.

Durant, najboljši igralec letošnjega finala prvenstva, bo za dveletno sodelovanje prejel zanj skromnih 53 milijonov dolarjev. Zvezdnik je sprejel nižjo plačo, da so v klubu lahko podpisali pogodbe še z nekaterimi igralci, vključno z Iguodalo, obenem pa ima zagotovilo vodstva moštva, da se mu prihodnjo sezono obeta nova, precej višja pogodba.

Iguodala bo za tri sezone prejel 48 milijonov ameriških zelencev, Livingston prav tako za tri 24 milijonov, Pačulija je podpisal enoletno pogodbo, vredno 3,5 milijona, West pa prav tako enoletno pogodbo.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.