Košarka

Golden State in Atlanta izid v zmagah poravnala na 2:2

Memphis, 12. 05. 2015 07.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Memphisa so na četrti tekmi polfinala zahodne konference severnoameriške košarkarske lige NBA izgubili proti Golden State Warrios s 84:101. Izid v zmagah je zdaj poravnan na 2:2. Beno Udrih je za grizlije dal štiri točke, temu je dodal še tri podaje in skok.

Prvo ime tekme je bil najkoristnejši igralec rednega dela Stephen Curry, ki je za bojevnike dosegel 33 točk, osemkrat je uspešno skočil, petkrat podal in ukradel dve žogi. Za grizlije je Marc Gasol dal 19 točk, zbral je še deset skokov in šest podaj. Bojevniki treh zaporednih tekem v tej sezoni še niso izgubili. V seriji Curry še ni dal več kot 23 točk, dve manj pa je tokrat dosegel že do polčasa. Draymond Green je za zmagovalce dal 16 točk, Klay Thompson eno manj.

Stephen Curry
Stephen Curry FOTO: Reuters

"Mi smo narekovali ritem v prvi četrtini in držali nogo na 'gasu' skozi celotno tekmo. Tako igramo," je povedal Curry. Warriors so sicer do prednosti prišli z delnim izidom 16:6 v drugi četrtini, ko so povedli s 34:24, nato pa so razliko le še nadzorovali in povečevali.

Dave Joerger se je vdal v usodo tri minute pred koncem, ki je na klop poklical najboljše igralce in jim namenil nekaj počitka pred naslednjimi tekmami; serija se zdaj seli v Golden State. "Serije bi lahko bilo konec, toda tako kot tokrat ne smemo več na igrišče. Vemo, da nikoli ni konec, dokler zares ni konec vsega. Dvoboj je izenačen, še imamo svoje možnosti," meni center bojevnikov Andrew Bogut.

Na drugi tekmi je Atlanta premagala Washington s 106:101; izid v zmagah je izenačen na 2:2. "Takšen je naš način igre. Tako smo igrali celo leto. Kar nismo počeli do zdaj smo tokrat. Zame osebno je bila to naša najboljša tekma v končnici," je zadovoljno razlagal Paul Millsap, ki je dal 19 točk, pri 26 se je ustavil Jeff Teague. Washington je tretjo tekmo po vrsti igral brez poškodovanega zvezdnika Johna Walla. Čarovniki so v zadnjih sekundah zaostajali s 101:104, sedem sekund pred koncem pa je met za tri točke zgrešil Paul Pierce, ki je na takšen način odločil tretjo tekmo. Millsap je zadel dva prosta meta manj kot sekundo pred koncem in odločil obračun.

"Odprti meti so zmeraj najtežji," je menil Washingtonov Bradley Beal, ki je dosegel osebni rekord končnice s 34 točkami.

Izidi, drugi krog končnice:

Memphis Grizzlies - Golden State Warriors 84:101
(izid v zmagah je izenačen na 2:2)

Washington Wizards - Atlanta Hawks 101:106
(izid v zmagah je izenačen na 2:2)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
12. 05. 2015 19.26
+1
Polfinalna para bosta GSW vs LAC in Cavs vs Atlanta, finale pa GSW vs Cavs ...LeBron zna osvojiti se en sampijonski prstan ...