Košarka

Ginobili še ni rekel zadnje: San Antonio bo lahko na živo legendo računal še kar dve sezoni

San Antonio, 25. 08. 2017 08.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Veteran ameriških košarkarskih igrišč, Argentinec Emanuel Ginobili, je po poročanju medijev onstran luže pogodbo s San Antonio Spurs podaljšal ne le za eno, temveč za dve sezoni. Tako je Južnoameričan postal in ostal član elitne druščine košarkarskih kolegov.

Ginobili (z žogo) prodira mimo Draymonda Greena.
Ginobili (z žogo) prodira mimo Draymonda Greena. FOTO: AP

Argentinski košarkarski veteran Emanuel Ginobili je še za dve leti podaljšal zvestobo ameriškemu moštvu San Antonio Spurs, ki igra v elitni severnoameriški ligi NBA, so poročali ameriški mediji. Nova pogodba pomeni, da bo štirikratni nosilec šampionskega prstana prvaka lige NBA v majici ostrog preživel 16 let, torej svojo celotno kariero v elitni severnoameriški profesionalni košarki. Štiridesetletni organizator igre je bil izbran v drugem krogu izbora na naboru mladih kadrov leta 1999 kot 57. po vrsti. Takrat ga je izbral teksaški klub, v vrstah katerega je začel igrati leta 2002. Pred tem je štiri sezone odigral v Italiji, v vrstah klubov Viola iz Reggio Calabrie ter Virtusa iz Bologne. Po podatkih severnoameriških medijev bo Ginobili na sezono zaslužil 2,5 milijona ameriških dolarjev (2,1 milijona evrov). Argentinski veteran, ki je skupaj z izbrano vrsto na olimpijskih igrah leta 2004 v Atenah osvojil zlato medlajo, se bo pridružil Timu Duncanu in Tonyju Parkerju kot tretji košarkar v zgodovini franšize, ki je z ostrogami odigral najmanj 16 sezon.

Južnoameričan je s San Antoniom štirikrat osvojil naslov prvakov najmočnejšega klubskega prvenstva na svetu, in sicer v letih 2003, 2005, 2007 in 2014, dvakrat v letih 2005 in 2011 je nastopil tudi na ekshibicijski tekmi zvezdnikov lige NBA All-Star. Ginobili je postal tudi del druščine košarkarjev, ki so bili celotno kariero v ligi NBA zvesti le enemu klubu. Tako imenovani "One-club men" so Kobe Bryant, Dirk Nowitzki, John Stockton, Reggie Miller in John Havlicek. Ginobili je v minuli sezoni odigral 69 tekem s povprečjem 7,5 točke na tekmo. Od svojega debija v ligi NBA pa je odigral 992 tekem, s povprečjem 13,6 točke, 3,9 podaje in 3,6 skoka na tekmo. Ginobili je znan po svojih metih z razdalje. Je na tretjem mestu večne lestvice San Antonia po številu trojk, teh se je v njegovi statistiki zbralo že 1431, drugi po vrsti je po številu ukradenih žog (1349) in tretji po številu odigranih tekem za San Antonio. Na 213 tekmah, ki jih je odigral v končnicah, pa je povprečno dosegal 14,1 točke na tekmo. Ginobili z zvezdnikom Cleveland Cavaliers LeBronom Jamesom deli poseben rekord. Ginobili in James sta edina igralca v ligi NBA, ki sta v končnicah zbrala vsaj 3000 točk in dosegla vsaj 300 trojk.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ochi
25. 08. 2017 09.18