Košarka

Gasol ob zmagi Španije nad Madžari postal najboljši strelec Eurobasketa vseh časov

Cluj, 07. 09. 2017 19.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Španski košarkarski reprezentant Pau Gasol je postal najboljši strelec vseh časov, ko je govora o evropskih prvenstvih. Na tekmi med Španijo in Madžarsko, ki jo je zanesljivo dobila Furia, je presegel točkovni dosežek Toynja Parkerja.

Gasol je najboljši strelec evropskih prvenstev vseh časov.
Gasol je najboljši strelec evropskih prvenstev vseh časov. FOTO: Fiba

"Videl sem, da so do konca napada ostale štiri sekunde. Tony je eden največjih v košarki. Karokoli že, točke ne pomenijo veliko. Ponosen sem, da sem del teh velikih igralcev. Imam srečo, da sem obkrožen z vsemi temi igralci in pri 37 letih bom nadaljeval s tem 'potovanjem'," je trojko v drugi četrtini in posledično rekordni dosežek opisal center španske reprezentance Pau Gasol. Ta je z omenjeno trojko vknjižil še 1105 točko na evropskih prvenstvih, s čimer je za točko presegel legendarnega francoskega organizatorja igre Tonyja Parkerja. Francoz se je sicer že poslovil (upokojil) od reprezentančnega dresa. A španskemu centru so bolj kot številke v prvem planu drugi cilji. "Želim si trdo delati še naprej in uresničiti naslednji cilj: osvojiti še en naslov evropskega prvaka več."

Z zadnjim prvenstvom, ki se odvija na vsake dve leti, je Gasol najbrž postavil mejnik, ki ga bo v prihodnje izjemno težko (nemogoče?) preseči. Od zdaj najprej bodo evropska prvenstva v košarki na vsake štiri leta. Tekmo z Madžarsko v Cluju so sicer Španci zanesljivo (87:64) dobili, Gasol pa se je na koncu zaustavil pri 20 točkah, osmih skokih in dveh podajah.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rambek
07. 09. 2017 20.34
+10
Brez veze da bo na vsaka 4 leta boljse na vsake 2