Košarka

VIDEO in FOTO: Union Olimpija ustavila nalet Zadra

Ljubljana, 13. 01. 2013 21.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Uniona Olimpije so v 17. krogu lige Aba premagali Zadar z 88:81. Zmaji so vodili že za 16 točk, a so se gostje iz Hrvaške v zaključku približali zgolj na točko zaostanka. Dvome o zmagovalcu je s trojko razblinil Jaka Blažič.

Košarkarji Uniona Olimpije so se po dveh porazih vrnili v zmagovalne tirnice. Sicer oslabljeni, vendar zato zelo navdahnjeni izza črte 6,75, so premagali Zadar in vpisali deveti par točk v sezoni. Union Olimpija je zadela kar dvanajst trojk. Ljubljančani so nastopili brez dveh ključnih igralcev. Avstralski reprezentant Aron Baynes, ki je imel v tej sezoni povprečje dobrih 13 točk in 8 skokov na tekmo, je še zadnjič pred odhodom v San Antonio Spurs v ligo NBA pozdravil zdaj že nekdanje soigralce, Dylan Page pa je odpotoval v ZDA, kjer ob ženi pričakuje rojstvo otroka. Njuno odsotnost sta dobro izkoristila zdaj najvišja igralca Uniona Olimpije Alen Omić, ki je zbral 12 točk in 7 skokov, ter mladi, komaj 17-letni Emir Sulejmanović z osmimi točkami. Junak tekme je bil Jaka Blažič s 26 točkami in ključno trojko sedemnajst sekund pred koncem.

Tudi brez glavnih igralcev so zmaji pokazali borbeno igro. Po medlem začetku so sredi druge četrtine uprizorili pravi festival trojk, ki je močno načel zasedbo iz Zadra. Tri v nizu je zadel Temmu Rannikko (17 točk, trojke 5:7, 4 podaje), eno je dodal Klemen Prepelič, in ko je polaganje zadel še Emir Sulejmanović, so imeli Ljubljančani že enajst točk naskoka (41:30).

Jaka Blažić je bil s 26 točkami prvi strelec tekme.
Jaka Blažić je bil s 26 točkami prvi strelec tekme. FOTO: Damjan Žibert

Zadar se je v nadaljevanju približal, vendar je vse njegove poskuse nadzoroval Jaka Blažič. V tretji četrtini, ko je Union Olimpija prišla do prednosti 68:53, je Blažič dosegel 13 točk, ko je bilo najbolj tesno – Zadar se je v zaključku tekme povsem približal (81:80), pa je Blažič v zadnji sekundi napada zadel trojko, ki je dokončno pokopala upe gostov (84:80). Union Olimpija bo v 18. krogu gostovala pri zagrebški Cedeviti.

Izid:

Union Olimpija – Cibona 88:81 (21:23, 27:17, 20:17, 20:23)
Blažič 26, Rannikko 17, Omić 12; Travis 26, Krasić 12

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

andrazgrosuplje
13. 01. 2013 22.32
-4
če mene vprašaš je tale trener nič vreden in močno podcenjujeje mlade igralce, med izjavo je 2x povdaril njegovih 17 let, da od njega v sezoni ne pričakuje veliko, in da nanj nebo pritiskal na tekmah, a bo mogu trdo trdo trenirat in delat na treningih, kar je seveda razumljivo ( izjava ni čisto točna, vendar je v podobnem kontekstu ) a danes ko mu je po grdo povedanovoda v grlo tekla in bubničnu in omiču ni šlo je bil pa dober za ponucat, mali je pokazal vrhunsko igro in obrambo, tako da so bile vse njegove besede zelo grde in podle…kot da zaradi svojih let ni sposoben igrat dobre košarke, sramota za trenerja, ki naj bi bil dober in za trenerja ki je vodil evroligaško ekipo da ima tako razmišljanje in predstavo o igralcih, se vidi da ni priljubljen med gledalci košarke, ni bil niti zbral za all stars, za Emirja bi bilo bolje da prestopi v krki kjer je odlično pokazano kaj in kako se dela z mladimi igralci, v kakšno zvezdo in dobrega igralca se je razvil murić, mladi pajic igra vedno več in dobro igra in tudi kastrati dobiva veliko več priložnosti kot v olimpiji..še en dokaz da je olimpija bolša samo po imenu, škoda ker imajo nekaj tako dobrih igralcev in tako gnilega trenerja..
new_wind
14. 01. 2013 10.00
+1
andrazgrosuplje@ točno to,fant je pokazal ,več kot avstralec..,fasciniral je s svojo igro,trener je res totalen antipedagog
new_wind
14. 01. 2013 10.04
+0
vse me spominja ,na čase ko sta bila v olimpiji,nachbar in nesterovič......
revolution17
13. 01. 2013 21.21
+13
Bravo Olimpija!! Predvsem vsem ostrostrelcem ki so polnili koš z razdalje :D Super igra drugače če zanemarimo končnico