Košarka

FOTO in VIDEO: Slovenski košarkarji z Goranom Dragićem trenirali pred navijači v Stožicah

Ljubljana, 01. 08. 2016 18.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska košarkarska reprezentanca je začela s tretjim ciklusom priprav na evropsko prvenstvo, ki bo naslednje leto. Prvi trening so varovanci selektorja Igorja Kokoškova, ki se jim je pridružil tudi zvezdnik lige NBA Goran Dragić, opravili pred odprtimi tribunami ljubljanske dvorane Stožice.

Trening slovenske košarkarske reprezentance je bil odprt za javnost in po koncu so se varovanci Igorja Kokoškova, ki je lahko računal tudi na Gorana Dragića, družili s številnimi navijači, ki so izkoristili možnost za neposreden vpogled v začetek tretjega ciklusa priprav. Prvi trening v dvorani Stožice so poleg Dragića opravili tudi mladi Vlatko Čančar, Luka Kraljević in Žan Mark Šiško. Zdaj je Slovenija z Dragićem tudi v polni postavi, že ta teden bosta na vrsti prvi prijateljski tekmi. Izbranci selektorja  Kokoškova so se zbrali v dvorani Stožice in opravili takoimenovani dan odprtih vrat. Trening reprezentance je bil namreč odprt, tako da so se ljubitelji košarke - zbralo se jih je približno 300 - po njem družili z igralci. Največ pozornosti je bil seveda deležen član Miami Heat  Dragić, ki se je zaradi pravil lige NBA ekipi pridružil šele v ponedeljek.

"Z veseljem sem se pridružil reprezentanci. Danes sicer še nisem treniral, saj imam lažje bolečine v hrbtu, v prihodnjih dneh pa bom polnopravni član. Sem v dobri formi in komaj čakam, da se začnejo prve tekme. V klubu so mi priporočili, da začnem postopoma, tako da bom po pogovoru s selektorjem videl, na katerih prijateljskih tekmah bo zaigral," je uvodoma dejal  Dragić. "Prvič v karieri bom igral kvalifikacije, brez dvoma pa je naš cilj zmagati na vseh šestih tekmah. Imamo nadarjeno ekipo, veliko je mladih igralcev, ki bodo na prijateljskih tekmah zagotovo dobili priložnost za dokazovanje, mi starejši pa bomo glavne vloge prevzeli, ko bo šlo zares," pravi Ljubljančan.

Poleg starejšega Dragića so se danes reprezentanci pridružili še mladi Čančar,  Kraljević in Šiško, za katere je selektor Kokoškov prepričan, da so bodočnost Slovenije. Od ekipe so se zato poslovili Domen Bratož, Tomaž Bolčina, Luka Lapornik in Blaž Mahkovic"Zdaj je v reprezentanci zbranih sedemnajst košarkarjev. Nekaj je mladih, ki jih bomo preizkusili na prijateljskih tekmah, okostje ekipe pa se bo izoblikovalo tik pred kvalifikacijami. Tedaj bo šlo zares in takrat moramo biti najboljši. Pred nami je še precej dela, pomembno pa je, da se nam je pridružil tudi Goran Dragić, ki je zagotovo mnogim tem igralcem vzor in bodo zato želeli pokazati še več," je dejal selektor Igor Kokoškov. Reprezentanca se je zbrala 20. julija in treninge v Rogaški Slatini ter Kranjski Gori namenila predvsem spoznavanju in pridobivanju telesne pripravljenosti. Zdaj, ko je v njej tudi motor ekipe Dragić, se bo lahko posvetila tudi taktičnim različicam in uigranim akcijam. Po štirinajstih dneh priprav sta ta teden na vrsti prvi prijateljski tekmi. Na turnirju za pokal Adecco v dvorani Zlatorog v Celju bodo sodelovale Portugalska, Belgija in BiH. V petek ob 20. uri bo Slovenija igrala s Portugalsko, v soboto ob 17.30 pa za prvo ali tretjo mesto. Slovenija bo na pripravah v Zrečah ostala do 11. avgusta, ko jo čaka odhod na prijateljski turnir na Dunaj in naslednji trije tekmeci - Avstrija, Poljska, Islandija. Kvalifikacije s Kosovom, Ukrajino in Bolgarijo se začnejo 31. avgusta.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.