Košarka

FOTO: Slovenija na prvi pripravljalni tekmi razbila Ukrajino

Domžale, 26. 07. 2013 22.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska košarkarska reprezentanca je na prvi pripravljalni tekmi pred domačim evropskim prvenstvom v Domžalah visoko ugnala izbrano vrsto Ukrajine. Četa Božidarja Maljkovića je slavila kar z 28 točkami razlike (74:46).

Slovenski košarkarji so uspešno začeli ciklus prijateljskih tekem v pripravah na septembrsko evropsko prvenstvo, ki ga bo gostila naša država. V dvorani Komunalnega centra v Domžalah so premagali Ukrajino z 28 točkami razlike. Reprezentanca, ki jo vodi sloviti ameriški strokovnjak Mike Fratello, je bila za začetek priprav ravno pravšnji tekmec za varovance selektorja Božidarja Maljkovića, ki so pokazali zgledno borbenost in angažiranost ter tako Ukrajino nadigrali v vseh pogledih.

Realno gledano je bila Ukrajina najlažji tekmec, ki ga bo imela Slovenija v skupno dvanajstih prijateljskih tekmah. Že v nedeljo jo v Litiji čaka polfinalist zadnjega eurobasketa v Litvi Makedonija, naslednji konec tedna v Celju pa med drugimi Srbija ter Turčija. Slovenija se je v Domžalah predstavila z dvanajstimi igralci; manjkali so Jaka Lakovič, Mirza Begić, Boštjan Nachbar in Jaka Brodnik. Tudi brez teh pa je bilo vprašanje zmagovalca odprto zgolj uvodnih pet minut. Tedaj so gostje izkoristili zmedo v slovenski vrsti, potem ko je moral zaradi poškodbe igrišče zapustiti prvi zvezdnik Slovenije Goran Dragić. Na srečo se je izkazalo, da je šlo zgolj za razbito arkado, tako da se je starejši od bratov Dragić še v prvem polčasu vrnil na parket. Tedaj je imela Slovenija po zaslugi devetih trojk v prvem polčasu že več kot dvajset točk prednosti in tekma je izgubila tekmovalni značaj.

Edo Murić je bil s 13 točkami najboljši strelec slovenske reprezentance.
Edo Murić je bil s 13 točkami najboljši strelec slovenske reprezentance. FOTO: Damjan Žibert

Maljković je minutažo razdelil enakomerno med vse igralce, tako da so se vsi vpisali med strelce. Edo Murić je dosegel 13 točk, dve manj je zbral Zoran Dragić, po deset sta jih dosegla Jaka Blažič in Goran Dragić, z devetimi in najvišjim statističnim indeksom (17) pa se je izkazal tudi Gašper Vidmar.

Izjavi po tekmi:


Božidar Maljković: "Zadovoljen sem s predstavo fantov na prvi pripravljalni tekmi. Igrali so zelo kolektivno košarko, malo je bilo individualnih akcij, hkrati pa so bili čvrsti v obrambi, tako da so lahko izvedli tudi nekaj hitrih protinapadov. Nekaj je bilo sicer še napak, manjka nam uigranosti, saj smo šele na začetku priprav in videlo se je, da imajo igralci dokaj težke noge, kajti danes so imeli naporen trening."

Edo Murić: "Za nami je najtežji del priprav. Noge so težke, zato moramo biti zadovoljni z zmago. Čaka nas še veliko tekem, na katerih se bomo skušali čim bolje uigrati in povezati ekipo v celoto. Prepričan sem, da nas v nedeljo proti Makedoniji čaka precej težje delo. Treba bo ponoviti takšen pristop, se spustiti v kontakt igro in upati na zmago."

Izid:


Slovenija - Ukrajina 74:46 (19:10, 24:10, 20:12, 11:14)
Murić 13, Z. Dragić 11, Blažič in G. Dragić po 10; Lipovi 14.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

fcb4ever
27. 07. 2013 11.32
+4
Bravo fantje, septembra pa po zlato medaljo!!! udih in druščina se nej pa pojejo pred tvjem..
pedritsegonita
27. 07. 2013 11.41
+0
V nrpvenstvu bodo malce drugačne ekipe kot ena ukarjina, ki je v prvih minutah igrala zelo dobro. Za več pa ni sposobna in me veseli, da so jih razbil.. Prava katastrofa bi bila, če jih ne bi oz. če bi zmagali za 3 ali 4 pike.
ANTIŽABAR89
27. 07. 2013 07.49
-1
Bravo fantje!! Le tako naprej. Edina šibka točka je bil Joksimovič. In roko na srce če bi na mesto njega bil Udrih sem prepričan da bi bili na tej poziciji najmočnejši. Dragič, Udrih in Lakovič. Ne bi bilo pa slabo da bi se do konca priprav vrnil tudi Lorbek vsaj za nekaj minut če nebi bil pripravljen da vskoči v igro in se proba razigrati. Taki profesionalci pomoje ne potrebujejo dolgo časa da se uigrajo.
Guzimte
27. 07. 2013 10.14
+9
Joksimovič zadnje čase ni igral ker je bil poškodvan. Pa če bi gledal tekmo bi vedel da je parkrat lepo podal Vidmarju, ki je zabijal. Manjka nam šuter na dvojki ala sani bečirovič ker d. lorbek ne more bazena zadet
pedritsegonita
27. 07. 2013 11.38
-2
Kaj ma to veze, če ni igral? Vodenje žoge mu je kriminalno zanič. Malce boljša obramba na njem pa ne zna več žoge vodit. Kaj sploh takšni delajo v repki? Bog ne daj, da ga slučajno vzamejo v reprezentanco.
direct
27. 07. 2013 07.14
+10
ukrajina je nazadnje igrala z nami 1. sep. 2011 in blo UKR 64 : 68 SLO... tole ni blo nit podobno, če prištejemo še dodatne igralce pa fixno minutažo nosilcev igre. Šlo je zgolj za prijateljsko tekmo seveda ampak je nivo igre povsem različen.. Bravo naši... Leheendeees :D
pedritsegonita
27. 07. 2013 02.52
+0
Joksimoviću se vidi, da ima izjemno slab ball handling in bog ne daj, da se ga kliče v reprezentanco. Tiste minute, ko je bil on glavni play je blo prav mučno gledat. Drugače pa čestitke fantom in tole je lepa popotnica v ostale tekme.
pedritsegonita
27. 07. 2013 11.40
-2
Sami mojstri vidim. Oprosti se centru, ker je visok tam nekej 2.10, da ne more imet vrhunski ball handling ampak tale šminkerček je dober za kakšno trojko uvalit. Pa še to, če mu daš 10 žog, bo zadel eno ali dve.
Slapnuts
27. 07. 2013 00.52
+13
rambek
26. 07. 2013 23.06
+13
Dobro glede na prikazano zadovoljen z Muričem ki se vidi da hhoče in si želi igrati ter dokazovati. lakovič, g dragič.Joksimovič blažič ,zoran d,Lorbek nachbar, murič slokar ,balažič vidmar, begič Glede na izkušnje pa brez poškodb bi morala biti nekako takšna ekipa čeprav lahko morina ali prepelič še kaj presenetita in zmanejata s kom emsto drugače pa sem zelo zadovoljen z Vidmarjem in Balažičem ter Muričem posbej s slednjim ki je bil 100% pri metu za 3. Vidi se da želi igrtai in s e dokazovati. Tako naprej pa šuet še vadit ter akcije pa bi lahko bili zelo nevarni tudi proti najboljšim repkam.
gregsasevi
26. 07. 2013 22.51
+24
bravo ! rezerv je še dost, lakovica nachbarja begica in brodnika še sploh ni bilo , nasprtonik dokaj nerealen za realno sliko, dajmo borbenost ponovit z makedonci
Hazard 1
26. 07. 2013 22.45
+24
bravo fantje !