Košarka

Janković dvojni junak Union Olimpije: Najprej s trojko izsilil podaljšek, potem pa v zadnji sekundi zadel za zmago

Rogaška Slatina, 16. 05. 2017 20.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Ž.L./STA
Komentarji
3

V Rogaški Slatini je bila na sporedu prva tekma finala državnega prvenstva v košarki. V letošnji sezoni se za lovoriko merita Rogaška in Union Olimpija, ki bi z naslovom vsaj malce popravila vtis po slabi sezoni. Prva tekma je sicer z 89:87 po podaljšku in pravi drami pripadla Ljubljančanom. Državni prvak bo postalo tisto moštvo, ki bo zmagal tri tekme. Junak srečanja je bil sicer Nikola Janković, ki je najprej izsilil podaljšek, nato pa zadel ob zvoku sirene.

Za glasno podporo so si gledalci v Rogaški Slatini kljub porazu zaslužili aplavz.
Za glasno podporo so si gledalci v Rogaški Slatini kljub porazu zaslužili aplavz. FOTO: KZS

Union Olimpija se iz Rogaške Slatine vrača z zmago, do katere je prišla na vse prej kot lahek način, saj si jo je priigrala v podaljšku. Največ zaslug zanjo lahko v ljubljanskem taboru pripišejo Nikoli Jankoviću, ki je najprej priigral podaljšek, v njem pa dosegel koš za zmago ob zvoku sirene. To je bil sicer peti obračun Rogaške in Olimpije v tej sezoni in druga zmaga Ljubljančanov. Gosti so tekmo začeli odločno, s 5:0, vse točke je dosegel Devin Michael Oliver. Nato je Rogaška le zadela svoj prvi koš na tekmi, hitro pa je s še eno trojko vrnil Gregor Hrovat in semafor v prepolni dvorani ŠD Rogaška Slatina je kazal 8:2, zato je domača klop vzel minuto odmora. Po njej so Slatinčani strnili vrste in ujeli priključek z Olimpijo, slabe tri minute in pol pred koncem prve četrtine pa so prvič na tekmi povedli (13:12.).

Na začetku druge četrtine so gosti iz slovenske prestolnice prednost povišali na +5, sredi druge četrtine na +8. Z delnim izidom 6:0 se je Rogaška v 18. minuti približala na 30:32, le nekaj trenutkov kasneje pa izenačila. Ljubljanska zasedba je vrnila s serijo, s 7:0 je spet pobegnila, Darwin Davis je ob zvoku sirene za polčas s trojko zadel za 35:39. Podobno tekmo so gledalci v Rogaški Slatini gledali tudi v tretji četrtini. Ko je Olimpija dosegla nekaj košev, jih je tudi Rogaška, domača ekipa pa je v 19. minuti spet povedla (52:51). Pred zadnjo četrtino sta bili moštvi poravnani (55:55), napeto in izenačeno je bilo tudi v zadnjih 10 minutah, saj nobena ekipa ni želela tvegati. "Mrtvi tek" se je nadaljeval vse do zadnjih sekund. V zadnjem napadu domače ekipe pred zvokom sirene je odgovornost prevzel kapetan Tadej Ferme in tri sekunde pred koncem zadel težek met pod prekrškom, zatem je Ferme zadel še prosti met.

V minuti odmora je Gašper Okorn s svojimi igralci sestavil načrt, ki je Olimpiji prinesel uspeh. Nikola Janković je dobil žogo, neovirano vrgel z velike razdalje in 0,33 sekunde pred iztekom časa zadel za izenačenje in podaljšek. Ferme je iz nemogočega položaja še poskušal, bil blizu uspeha, a žoga ni želela skozi obroč. Čeprav je Rogaška podaljšek začela z dvema zadetima trojkama, prednosti ni uspela zadržati. Ljubljanska ekipa je v izdihljajih izenačila, junak tekme pa je postal Janković, ki je zadel ob zvoku sirene za zmago. Prvi strelec tekme je bil domačin Darwin Davis s 26 točkami, eno manj je dosegel kapetan Tadej Ferme, na drugi strani jih je 21 dosegel Gregor Horvat.

Izid: 
Rogaška Slatina - Union Olimpija 87:89 (19:22, 16:17, 20:16, 21:21, 11:13) 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

macek_garfield
17. 05. 2017 09.15
+1
ja za slovensko ligo so ravno prav kvalitetni, za kaj vec pa ne, pa t
Mirkoca
16. 05. 2017 20.26
-7
A nima jankovć lekarnarke čez?