Košarka

FOTO in VIDEO: Milijon navijačev na paradi prvakov v Oaklandu, Curry vnovič zavrnil obisk Bele hiše

Oakland, 16. 06. 2017 08.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nepregledna množica navdušenih navijačev v Oaklandu je pozdravila košarkarje ekipe Golden State Warriors na tradicionalni paradi prvakov po osvojitvi novega naslova v ligi NBA. Medtem je prvi zvezdnik ekipe Stephen Curry vnovič poudaril, da ga ne zanima obisk Bele hiše.

Več sto tisoč navijačev je v Oaklandu pozdravilo košarkarje Golden State Warriors na zmagoviti paradi v čast naslova prvaka lige NBA. Bojevniki so v finalu s 4:1 v zmagah premagali branilce naslova, Cleveland Cavaliers, in osvojili drug naslov v zadnjih treh sezonah. Lokalni mediji poročajo, da je bilo na ulicah na sto tisoče ljudi. Kapetan bojevnikov Stephen Curry je s cigaro v zobeh in trofejo Larryja O'Briena množici podeljeval "petke". Klay Thompson je množico z vrha dvonadstropnega avtobusa zalil s šampanjcem. Parada se je končala na obali jezera Merritt, kjer so trener Steve Kerr in igralci nagovorili množico. "V tem moramo uživati, kolikor lahko. Ta celoten dan, to vzdušje, to je res nekaj posebnega," je dejal Curry. Prvi zvezdnik severnoameriške košarkarske ekipe Golden State Warriors, ki je osvojila naslov prvaka lige NBA, je dejal, da ne želi iti na tradicionalni obisk Bele hiše za prvake, če bo seveda povabljen, kot veleva tradicija. "Nekdo me je že pred meseci vprašal, hipotetično, če bi osvojili naslov, ali bi šel v Belo hišo. Takrat sem rekel, da ne bi šel. In še vedno tako čutim," je ob robu parade prvakov v Oaklandu dejal Curry le dva dni za tem, ko so bojevniki po petih tekmah velikega finala NBA proti Cleveland Cavaliers osvojili še drugi naslov prvaka v zadnjih treh sezonah. V Združenih državah Amerike je tradicija, da zmagovalci profesionalnih športov pridejo na sprejem v Belo hišo, ki so jo januarja obiskali Chicago Cubs in skupaj s takratnim predsednikom Barackom Obamo proslavili naslov za 2016 v baseballski ligi MLB. Vendar pa so kontroverzna politika in drzne izjave predsednika Donalda Trumpa vznemirile tudi številne ameriške športnike, še posebej temnopolte igralce lige NBA. Curry vseeno pričakuje, da se bodo o tem s soigralci družno pogovorili in odločili, ali bodo šli na sprejem ali ne. "Prepričan sem, da bo v ekipi veliko nesoglasja glede morebitnega obiska Bele hiše. A to je trenutek, v katerem moramo uživati skupaj, ki ga moramo skupaj proslaviti, saj smo za zmago garali skupaj. Zavedam pa se, da imamo pri nas določeno tradicijo za zmagovite ekipe," je dodal Curry: "Zagotovo se bomo odločili tako, kot bo prav za nas kot ekipo."

Stephen Curry
Stephen Curry FOTO: AP

Curry pa ni edini član Golden State Warriors, ki je javno pokazal nenaklonjenost obisku Bele hiše in sploh pogledom predsednika Trumpa. Tudi trener moštva Steve Kerr je maja nanizal nekaj vročekrvnih izjav glede Trumpa in se obregnil tako ob njegove voditeljske sposobnosti kot osebnostne lastnosti.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

grozjak
16. 06. 2017 12.42
+2
tistih nekaj resnih ljudi, ki jih amerika še premore, pač ne zanimata klovn in sponzoričina.......
grozjak
16. 06. 2017 12.44
+1
pardon, ruski klovn in balkanska sponzoričina.....
dannyer
16. 06. 2017 18.43
-1
edini klovni so demokrati on njim podobni nasilneži
tekač
16. 06. 2017 11.58
+9
Curry mi je čedalje bolj navdušuje. Pametna odločitev. Raje se udeleži dobrodelnih prireditev in sam donira. Bravo...
zk12
16. 06. 2017 10.17
-7
novinarji se ne morjo in ne morjo sprijaznt res žalost
mikica247
16. 06. 2017 11.54
+9
Pa kaj bi ti rad? Saj smo se vsi sprijaznili s Trumpovo izvolitvijo. Ni se nam pa treba sprijazniti z njegovo politiko in sporočilom, ki ga pošilja v svet. Pojdi raje spat.
rekapaka
16. 06. 2017 08.51
+3
Prav ima! Tudi jaz, če bi imel ta privilegij, da me Pahor povabi bi ga zavrnil, ker z ljubiteljem učiteljev nočem imeti nobenega opravka!