Košarka

VIDEO: Olympiakos padel v Milanu ob 12 točkah Zorana Dragića, Real brez Dončića slavil ob zvoku sirene

Milano, Bamberg, Istanbul, 26. 01. 2017 08.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Real Madrid je brez poškodovanega Luke Dončića tesno ugnal Brose Bamberg, za katerega na obračunu 19. kroga rednega dela Evrolige ni igral niti Aleksej Nikolić (91:89). Dobro predstavo je v dresu Milana prikazal Zoran Dragić, ki je z 12 točkami pripomogel k zmagi nad Olympiakosom (99:83).

David Pascolo je v zadnjih enajstih minutah dosegel vseh svojih 15 točk in z rekordom kariere, ko gre za tekme Evrolige, milanski Olimpii pomagal do največje zmage sezone nad Olympiakosom. V Milanu sta se poleg Zorana Dragića, ki je vknjižil 12 točk, izkazala tudi Krunoslav Simon (16 točk, 7 podaj) in Milan Mačvan (15 točk, 6 skokov). "Rdeči čevlji" imajo sicer še veliko dela, če se želijo prebiti v končnico, so pa uspeli vsaj pokvariti izkupiček pirejskega velikana, ki je padel na tretje mesto na lestvici kljub razpoloženima Giorgosu Printezisu (16 točk) in Kostasu Papanikolaouju. Obračun je odločila "nora" zadnja četrtina v mestu mode, natančneje zadnjih 12 minut, v katerih so Milančani gostom nasuli neverjetnih 41 točk. Do tedaj je bila tekma izenačena, nato pa je bila na parketu le še domača ekipa, ki je v omaro pospravila največji skalp sezone. Real Madrid je brez načetega Luke Dončića za zmago nad Brose Baskets v Bambergu garal dobesedno do zadnjih sekund, ko je koš za zmago ob zvoku sirene prispeval španski as Sergio Llull. Lull je bil s 26 točkami tudi sicer "glavni razlog" za zmago belih, njegovim šestim skokom in štirim podajam je sledil le še Jaycee Carroll (24 točk). Real je ob polčasu vodil za prgišče točk, po krajšem vodstvu Bavarcev pa je Real z minimalno prednostjo krenil tudi v zadnji četrtino. Tudi tam je bilo izenačeno do konca, a je v zadnji minuti Bamberg s serijo 5:0 Realu iz rok iztrgal že praktično dobljeno tekmo. Pri izidu 87:87 je nato Lull zadel dva prosta meta, odgovoril je Nikos Zisis, zadnje dejanje pa je pripadlo izvrstnemu španskemu organizatorju igre.

Izidi 19. kroga rednega dela Evrolige:

Brose Bamberg ‒ Real Madrid 89:91
(Aleksej Nikolić ni bil v postavi Bamberga, Luka Dončić zaradi poškodbe ni igral za Real Madrid.)

Emporio Armani Milano ‒ Olympiakos Pirej 99:83
(Zoran Dragić 12 točk v 26:21 minutah za Milano.)

Anadolu Efes ‒ Darušafaka 93:81

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.