Košarka

VIDEO: Jasikevičius z Žalgirisom pokoril Blažičeve Baske, Fenerbahče slavil v Barceloni

Istanbul, Kaunas, Moskva, 22. 10. 2016 08.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.K./T.Š./M.J.
Komentarji
0

Žalgiris je v drugem krogu rednega dela Evrolige ugnal slovenskega reprezentanta Jako Blažiča in njegovo Baskonio (78:73). Blažič je odigral dobrih 23 minut in dosegel štiri točke, ki jim je dodal še osem skokov. CSKA Moskva je dobila derbi s Panathinaikosom (81:77), Crvena zvezda je slavila pri Galatasarayu (85:83), Fenerbahče pa v Barceloni (72:73).

Žalgiris je z zmago nad Baskonio prebolel uvodni poraz v Evroligi proti Panathinaikosu. Ekipa legendarnega košarkarja Šarunasa Jasikevičiusa je v domači dvorani začela slabo in Andrea Bargnani je skupaj z Adamom Hango naredil razliko. V drugi polčas so Jasikevičiusovi varovanci krenili bolje, soigralce je razigraval Lukas Lekavičius, okoli rakete pa je blestel Theo Westermann, po zaslugi katerega so zeleni povedli že za osem točk. Po tem, ko je moral Bargnani iz igre zaradi prevelikega števila osebnih napak, Baski kar tri minute niso uspeli zadeti v zadnji četrtini in tekma je bila odločena. Westermann se je ustavil pri 20 točkah in štirih skokih, Lekavičius je podelil pet podaj. Pri gostih sta Hanga in Bargnani prispevala 18 oziroma 17 točk, Jaka Blažič je odigral slabih 24 minut in prispeval štiri točke. Dodal jim je osem skokov in dve podaji.

Po bolečem porazu proti Darussafaki Dogusu je beograjska Crvena zvezda odigrala še eno napeto tekmo, a tokrat s srečnim koncem pri istanbulskem Galatasarayu (85:83). Turki so obrnili tekmo v svoj prid v zadnjih minutah, ko so že vodili s 83:80, a so zvezdaši odgovorili s štirimi zaporednimi točkami ter slavili po zaslugi zapravljenih napadov "Cimboma". Marko Simonović je dosegel za svojo evroligaško kariero rekordnih 23 točk, štirikrat iz šestih poskusov je bil natančen z razdalje. Stefan Jović je za rdeče-bele pristavil 16 točk in devet podaj, poleg omenjenega pa na koncu še odločilni koš za zmago. Kar 13 točk v tretji četrtini Austina Daya (na koncu jih je zbral 24), je bilo premalo za Turke.

Moskovski CSKA je dobil obračun z atenskim Panathinaikosom za štiri točke. Po zaslugi Nanda De Cola in Vorončeviča (oba sta prispevala po 20 točk) so gostitelji dobili ta prestižni obračun. Barcelona je izgubila na domačem parketu, za točko je bil boljši turški Fenerbahče. Trener gostov Željko Obradović ima na voljo izvrstno zasedbo, zato zmaga turškega moštva ni tako veliko presenečenje, pa čeprav na zahtevnem gostovanju v katalonski prestolnici. Pri gostih sta Sloukas in Dixon dosegla vsak po 15 točk. Gostje so bili zelo natančni pri izvajanju trojk (11/21).

Trener Željko Obradović
Trener Željko Obradović FOTO: Reuters

Izidi:
Galatasaray Odeabank ‒ Crvena zvezda mts 83:85
Žalgiris ‒ Baskonia Vitoria Gasteiz 78:73
(Jaka Blažič 23 minut, 4 točke, 8 skokov in 2 podaji za Baskonio)
CSKA Moskva ‒ Panathinaikos 81:77
Barcelona - Fenerbahče 72:73

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.