Košarka

Evroliga: Barcelona po neverjetni končnici ostaja neporažena

Barcelona, 27. 02. 2014 23.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Barcelone so v gosteh premagali Anadolu Efes in tako tudi po osmem krogu ostajajo edina neporažena ekipa v drugem delu evrolige. Boštjan Nachbar je dosegel sedem točk, Erazem Lorbek pa pet.

Juan Carlos Navarro
Juan Carlos Navarro FOTO: Reuters

Katalonci so novo zmago dosegli po podaljšku in to potem, ko so bili že v povsem izgubljenem položaju. Sekundo pred koncem pri dveh točkah zaostanka je Brad Oleson namerno zgrešil drugi prosti met, Joey Dorsey pa je žogo frcnil skozi obroč iz poskrbel za izenačenje. Boštjan Nachbar podaljška ni igral (skupno je bil na parketu 18 minut), saj je že v rednem delu dobil peto osebno napako, Erazem Lorbek, ki je igral minuto več, pa tokrat ni imel najbolj natančne roke - met iz igre 2:7. Bolj razpoložena sta bila Ante Tomić (26 točk, 15 skokov) ter Juan Carlos Navarro (17 točk, 11 podaj).

Slab strelski večer je imel tudi Zoran Dragić, vseeno pa je njegove Unicaja zmagala v gosteh proti Laboral Kutxi. Ljubljančan je v 20 minutah dosegel dve točki ob metu iz igre 1:6.

V skupini E je bila danes še ena tekme; Armani Milano je premagal Panathinaikos in se učvrstil na drugem mestu. V skupini F je Maccabi po zmagi nad Galatasarayjem prevzel vodstvo na razpredelnici.

Skupina E:
Anadolu Efes - FC Barcelona 84:89
(Boštjan Nachbar 7 točk v 18 minutah za Barcelono)
(Erazem Lorbek 5 točk v 19 minutah za Barcelono)
Laboral Kutxa - Unicaja Malaga 71:81
(Zoran Dragić 2 točki, 5 skokov v 20 minutah za Unicajo)
Armani Milano - Panathinaikos 77:75

Skupina F:
Maccabi Tel Aviv - Galatasaray 97:81

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Hammurabi
28. 02. 2014 13.46
+5
Bravo Barsa!!