Košarka

Nekdanji trener Barce ustavil Real v Atenah, deset točk Dončića, Zvezda na krilih Delij slavila v Milanu

Milano, Atene, Istanbul, 16. 03. 2017 19.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Panathinaikos je v domači dvorani OAKA premagal Real Madrid na tekmi 26. kroga Evrolige (88:82). V četrtek so slavili še Crvena zvezda, ki je na krilih številnih navijačev od blizu in daleč v Milanu ugnala Olimpio (78:71) ter oba turška kluba Fenerbahče in Anadolu Efes, ki sta ugnala Brose Baskets oziroma Maccabi.

Četrtkov košarkarski večer je prinesel štiri obračune 26. kroga košarkarske Evrolige. Košarkarji madridskega Reala so v gosteh v Atenah pri Panathinaikosu izgubili z 82:88. Slovenec Luka Dončić je odigral 22 minut, v tem času pa za Real dosegel 10 točk ter vpisal dva skoka in podajo, a to ni bilo dovolj za zmago v dvorani OAKA, kjer je beli balet klonil proti deteljicam, ki jih vodi dolgoletni trener Barcelone Xavi Pascual. Real je z 19 zmagami in sedmimi porazi na drugem mestu razpredelnice, pred njim je le moskovski CSKA, ki bo igral v petek proti španski Baskonii iz Vitorie. Košarkarji moštva Anadolu Efes Istanbul so bili pod domačima obročema boljši od ekipe Maccabi Tel-Aviv z 92:87 ter so tako ohranili svoj položaj v prvi polovici razpredelnice na osmem mestu. Maccabi je z novim porazom, sedemnajstim, že zapečatil svojo usodo ter ostal brez možnosti zaigrati v končnici.

Real (na fotografiji Trey Thompkins) je v četrtek izgubil, Crvena zvezda (desno Marko Simonović) pa se je spet veselila zmage.
Real (na fotografiji Trey Thompkins) je v četrtek izgubil, Crvena zvezda (desno Marko Simonović) pa se je spet veselila zmage. FOTO: AP

Brose Bamberg je doma izgubil s košarkarji istanbulskega Fenerbahčeja z 78:83. Aleksej Nikolić je odigral osem minut za Brose, v tem času pa v statistiko vpisal podajo. Tudi Brose je z novim porazom ostal brez možnosti za končnico, medtem ko si košarkarji iz Istanbula skušajo zagotoviti najboljše izhodišče v zaključnem delu sezone. Že odpisani milanski Emporio Armani, za katerega zaradi poškodbe ni igral Zoran Dragić, je vpisal nov poraz proti beograjski Crveni zvezdi s 71:78. Milančani z 19 porazi ob le sedmih zmagah ostajajo povsem na repu razpredelnice. Tekma je minila v izjemnem vzdušju, saj so "zvezdaše" v Milanu spremljali številni navijači iz Srbije in diaspore, zbralo naj bi se jih okoli 2.000, skupaj s svojimi ljubljenci pa so se veselili nove pomembne zmage.

Izidi:

Panathinaikos ‒ Real Madrid 88:82
(Luka Dončić 10 točk, 2 skoka in podaja v 22 minutah za Real.)

EA7 Olimpia Milano ‒ Crvena zvezda 71:78
(Zorana Dragića zaradi poškodbe ni bilo v postavi Olimpie.)

Brose Baskets ‒ Fenerbahče 78:83
(Aleksej Nikolić podaja v 8 min. za Bamberg.)

Anadolu Efes ‒ Maccabi Tel-Aviv 92:87

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.