Košarka

VIDEO: Slovenci vedo, od kod jim preti največja nevarnost: 'Lauri Markkanen številka ena, nato vsi ostali'

Helsinki, 01. 09. 2017 14.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Finska košarkarska reprezentanca je z uvodno zmago nad favorizirano Francijo pred nabito polnimi tribunami dvorane v Helsinkih šokirala košarkarsko Evropo. Že sobotni obračun z izbranci Igorja Kokoškova pa bo pokazal, kako mentalno močan je naslednji tekmec slovenske izbrane vrste, ki želi z novo zmago potrditi prvi par točk po zmagi proti Poljski. Prenos v živo na Kanalu A in VOYO ob 18.30.

Da je finska košarkarska reprezentanca vse prej kot lahek zalogaj, so se v četrtek zvečer prepričali v vrstah evropskih prvakov iz leta 2013 Francozov, ki so po podaljšku s 86:84 morali priznati premoč izjemnemu Lauriju Markkanenu in druščini.

Večji del sobotnega obračuna z neugodnimi Finci bo za branjenje odličnega krilnega centra ene od gostiteljic letošnjega evropskega prvenstva Laurija Markkanena po vsej verjetnosti zadolžen Anthony Randolph.
Večji del sobotnega obračuna z neugodnimi Finci bo za branjenje odličnega krilnega centra ene od gostiteljic letošnjega evropskega prvenstva Laurija Markkanena po vsej verjetnosti zadolžen Anthony Randolph. FOTO: AP

V helsinški dvorani je še nekaj minut po veliki zmagi vladala nepopisna evforija, zagotovo dovolj veliko opozorilo za slovenske košarkarje, katere po dnevu premora od 19.00 dalje (s prenosom v živo na Kanalu A in VOYO pričnemo ob 18.30) čaka podobno zahtevna preizkušnja kot v četrtek pred omenjenim obračunom favorizirane Francoze. "Jutri nas čaka tekma proti neugodni domači reprezentanci Finske. Že na uvodni tekmi proti Franciji so pokazali, da gre za spoštovanja vredno ekipo. Nevarni so predvsem na "odprtem terenu", kjer igrajo poletno, sproščeno z veliko meti za tri točke, v katerih prednjači nam dobro znani Sasu Salin. Poleg Salina so na branilskih položajih še izkušeni Koponen, Huff, Wilson in Koivistvo," je za uradno spletno stran Košarkarske zveze Slovenije moč naslednjega nasprotnika opisal pomočnik slovenskega selektorja Igorja Kokoškova Rado Trifunović. 

"Tudi njihovi visoki igralci znajo biti nevarni pri metu za tri točke. So zelo gibljivi igralci, ki hitro stečejo v protinapad in dobro skačejo. Tukaj je potrebno izpostaviti komaj 20-letnega visokega igralca Laurija Markkanena. Gre za zelo kompletnega igralca. Proti Finski moramo igrati kontrolirano na obeh straneh košarkarskega igrišča. Moramo se zelo hitro vračati v obrambo in takoj pridobiti pod kontrolo njihove nevarne strelce z razdalje. Po odigrani obrambi bomo morali tudi dobro zapirati in dobiti skok," 
 je še dodal Trifunović.

Kakorkoli, z uvodno zmago proti Poljski je bil prebit led, v naslednjih dneh pa prihajajo na vrsto še težje preizkušnje. Najprej sobotna s Finsko, ki bo na krilih izjemne zmage nad Francijo storila vse, da preseneti še drugega favorita za zmago v skupini A Slovenijo. Želimo si in hkrati verjamemo, da si Goran Dragić, Luka Dončić in druščina podobnih napak ne bodo privoščili, kar bi pomenilo, da bi naši košarkarji vknjižili še drugo zmago v Helsinkih.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.