Košarka

Džikić tri leta v Tivoliju

Ljubljana, 17. 06. 2008 18.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
2

Dosedanji trener Union Olimpije Aleksandar Džikić je s klubom podpisal triletno pogodbo, v Tivoli pa se s Kodeljevega seli Jaka Klobučar.

,

Aleksandar Džikić
Aleksandar Džikić FOTO: Damjan Žibert

Košarkarski klub Union Olimpija je na novinarski konferenci predstavil prve okrepitve za prihajajočo sezono.
Moštvo bo naslednje tri sezone vodil dosedanji trener Aleksandar Džikić, ki bo poleg članskega skrbel tudi za mladinski pogon.

"Z vodstvom kluba sem se dogovoril za novo triletno pogodbo. Novo pogodbo štejem kot dokaz, da je bilo vodstvo kluba zadovoljno z mojim minulim delom v zadnjih šestih mesecih. V strokovnem štabu se obetajo nekatere spremembe, prav tako v igralskem, vse novosti pa bomo pravočasno obelodanili. Imamo okostje ekipe in seznam želja, najbolje pa bi bilo, če bi bila dokončna ekipa sestavljena po žrebu evroligaških skupin," je dejal Džikić.

Na seznamu igralcev so Marko Milič, Miha Zupan, Mirza Begić, Maurice Bailey, Jasmin Hukić in Sašo Ožbolt, ki sta podpisala novi dveletni pogodbi. Prva okrepitev iz tujine prihaja iz Splita - to je hrvaški reprezentant Damjan Rudež, ki je s klubom sklenil triletno pogodbo. S Kodeljevega se v Tivoli seli 20-letni Jaka Klobučar, ki je Zmajem obljubil štiriletno zvestobo, članskemu moštvu pa bodo pomagali mladi Matic Sirnik, Mirza Sarajlija in Dejan Radojević.

V košarkarskem zakulisju se od morebitnih novih okrepitev največkrat omenjata Primož Brezec, ki v zadnji sezoni ni dobil prave priložnosti v najmočnejši ligi na svetu NBA, in nekdanji ljubljanski igralec Vlado Ilievski, član italijanskega moštva Montepaschi Siena. Vodstvo kluba ni potrdilo ne zanikalo prihoda obeh igralcev ter jih ocenilo za preuranjene, zato pa je razgrnilo nekatere smernice delovanja na poslovnem in športnem področju za sezono 2008/09 in podalo svoje mnenje o minuli sezoni.

"Na tekmovalnem področju smo v minuli sezoni izpolnili tri od štirih ciljev. Osvojili smo državno prvenstvo in pokal ter se uvrstili na zaključni turnir regionalne lige NLB, spodletelo nam je le v evroligi, kjer se v težki skupini nismo uvrstili v drugi del tekmovanja," je minulo tekmovalno sezono ocenil predsednik kluba Jure Jež in dodal: "Za danes napovedano izredno skupščino kluba smo prestavili na jesen, a najbolj pomembno je, da preložitev v ničemer ne bo ogrozila delovanja kluba. Pomembne korake smo naredili glede sanacije kluba. Sanacija bo potekala do leta 2010, a najbolj pomembno je, da smo dolg do države in nekaterih bank poravnali v celoti, z Modul Groupom pa smo sklenili poseben dogovor."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

miki88811
18. 06. 2008 07.14
ZMAJI BRAVO. VIDI SE KDO JE ŽUPAN OBČINE JANKOVIČ ZAKON
zmajcica-9
17. 06. 2008 19.51
hudoo , klobučar, pa bailey, čis hudo no...pa huka itak.car!