Košarka

Džikić se vrača v Novo mesto

Novo mesto, 11. 10. 2011 15.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji novomeške Krke so dobili tekmece v evropskem pokalu. Slovenski državni prvak bo v drugem najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini igral v skupini F, v njej pa so še litovski Lietuvos Rytas, francoski Le Mans in ukrajinski Azovmaš.

"Z današnjim žrebom smo zadovoljni, dobili smo zelo atraktivne tekmece, med njimi pa je tudi Lietuvos Rytas. V Novo mesto se bo torej vrnil Džikić, ki je v minuli sezoni vodil Krko, skupaj z njim pa bo prišla cela plejada odličnih košarkarjev. Tudi ukrajinska zasedba ima slovenski pridih, zanjo nastopa Rizvić, pred kratkim pa se je okrepila tudi z nekdanjim košarkarjem Olimpije Vladimirjem Golubovićem. Francoski Le Mans je nastopil v kvalifikacijah za evroligo, v svojih vrstah pa imajo tudi nekaj košarkarjev z izkušnjami v ligi NBA," je tekmece v skupini ocenil direktor novomeške ekipe Miro Župevec in dodal: "Naš načrt ostaja nespremenjen. Želimo se uvrstiti v drugi del tekmovanja, kar pomeni, da moramo osvojiti vsaj drugo mesto v skupini." Prvi del evropske lige bo na sporedu od 15. novembra do 20. decembra, po dve najboljši ekipi iz vsake skupine pa se bosta uvrstili v drugi del.

Sofoklis Schortsanitis
Sofoklis Schortsanitis FOTO: Damjan Žibert

Lietuvos Rytas vodi nekdanji trener Krke Aleksandar Džikić, ki je po koncu sezone zapustil Novo mesto in se preselil v Litvo. Le Mans je ena najboljših francoskih ekip, za Azovmaš pa nastopa nekdanji košarkar Zlatoroga in Uniona Olimpije Hasan Rizvić. V prvem delu tekmovanja bo najbolj slovensko obarvana skupina G. V njej bodo nastopili Spartak iz Sankt Peterburga, ki ga vodi Jure Zdovc, igra pa Miha Zupan, ter hrvaška Cedevita (Matjaž Smodiš) in italijanski Benetton (Sani Bečirović). Slovenske barve bodo v tem tekmovanju zastopali še Matej Krušič (Aris), Dragiša Drobnjak (Oostende) in Primož Brezec (Lokomotiva Kuban).

Skupine evropskega pokala:
Skupina A:
Cibona
Hapoel Jeruzalem
Doneck
Gravelines Dunkerque

Skupina B:
Himki
PAOK
Cholet
Riga

Skupina C:
Aris
Nymburk
Rudupis
GasTerra Flames

Skupina D:
Valencia
Oostende
Asvel Villeurbanne
Lukoil Academic

Skupina E:
Gran Canaria
Lokomotiva Kuban
Banvit
Skyliners Frankfurt

Skupina F:
Lietuvos Rytas
Le Mans
Azovmaš
Krka

Skupina G:
Benetton
Spartak Sankt Peterburg
Cedevita
Bayern München

Skupina H:
Alba Berlin
Dexia Mons
Budućnost
Turow Zgorzelec

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rupsi31
11. 10. 2011 21.07
Prišel je nazaj, ker ga nihče drug noče.
povrsniste24kur
11. 10. 2011 17.34
zelo premagljiva skupina
Branimir123
11. 10. 2011 16.52
ker je ta jordan kt da bi ga z drevesa vzel pa postavl na parket
Crawezza
11. 10. 2011 16.07