Košarka

Džikić besen kot ris: Kakšno zvezo ima to s pristopom k igri in spoštovanjem nasprotnika?

Novo mesto, 09. 04. 2015 09.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V 4. krogu košarkarske lige Telemach za prvaka se je do zmage po preobratu v zadnjih sekundah prebila zasedba Krke. Novomeščane je do zmage v Grosupljem s 65:63 s trojko sedem sekund pred koncem popeljal Jasmin Hukić. Kljub uspehu je bil trener prvakov Aleksandar Džikić zelo jezen.

Po porazu se veliko bolj lahko kolca Grosupeljčanom, ki so iz rok izpustili ogromno priložnost, da še drugič v tej sezoni v dvorani Brinje na kolena spravijo aktualne državne prvake. Novomeška barka je bila ob koncu 23. minute, ko je Boban Tomić (17 točk, 6 podaj) zadel za 16 točk naskoka domače ekipe (48:32), videti že potopljena, a se je nato vztrajno začela dvigati proti površju. Deset minut kasneje je izkušeni Jasmin Hukić s trojko izid poravnal na 53:53, a je Grosbasket hitro znova ušel na manjšo prednost. Dve minuti pred koncem je vodil z 62:57. Sledila je izredno pomembna trojka Nebojše Joksimovića (15 točk, 7 skokov), ob dobri obrambi pa je nato delo dokončal Hukić (15 točk, 2/6 za tri), ki je najprej zadel polaganje, sedem sekund pred koncem pa še odločilno trojko za končnih 65:63.

Aleksandar Džikić
Aleksandar Džikić FOTO: Damjan Žibert

"Ni mi jasno, kako nismo izkoristili priložnosti in se česa naučili iz Olimpijinega spodrsljaja. To je neverjetno in meni ni jasno. Cel prvi del lige Telemach smo igrali takšne tekme in spet si dovolimo nekakšen 'komfort', da nismo taki, kakršni bi prvaki morali biti. Sploh me ne zanimajo upravičeni in manj upravičeni razlogi. Kakšno zvezo ima to s pristopom k igri in spoštovanjem nasprotnika? Presenečen in razočaran sem s koncentracijo posameznih igralcev. Take tekme, kot je bila ta, se ne smejo ponoviti," je bil po tekmi v Grosupljem do svojih varovancev kritičen novomeški trener Aleksandar Džikić.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Zverina56
10. 04. 2015 09.40
+2
tok je bil jezen da si je po tekmi šel naročit kar 2 porciji čevapov s TROJNO porcijo kajmaka :D
kiki46
09. 04. 2015 10.45
+0
poslušam đikiča. vsako tekmo isti komentar. mislim, da imaš slabo ekipo, zato se to dogaja. treba ene par košarkarjev ven iz ekipe vrečt in bo bolje
macek_garfield
09. 04. 2015 10.09
+2
... e djikicu ... tekme ni gledal noben tuji skavt ... pa so igralci igrali bolj za salo kot zares ...