Košarka

NBA: Duncan bo pri ostrogah vztrajal (vsaj) še eno sezono

San Antonio, 24. 06. 2014 07.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Severnoameriški košarkar Tim Duncan je še za eno sezono podaljšal sodelovanje s prvaki lige NBA San Antonio Spurs, kar bo že njegova 18 sezona v dresu ostrog. San Antonio je v pravkar končani sezoni osvojil naslov prvaka.

Tim Duncan, ki je v karieri osvojil že pet šampionskih prstanov, bo tako prihodnjo sezono z zdajšnjo ekipo lovil še šesti naslov, izkoristil pa je klavzulo v pogodbi, ki mu omogoča podaljšanje. Za sezono bo prejel 10,3 milijona ameriških dolarjev. Duncan, ki je bil leta 1997 prvi izbor nabora NBA, je vso svojo 17-letno kariero prebil pri Spursih. Mnogi so zato predvidevali, da bo po petem naslovu, San Antonio je v letošnjem finalu ugnal Miami, poiskal nove motive pri drugi ekipi. A se je izkušeni center odločil, da še vsaj eno sezono odigra v dresu ostrog pod vodstvom trenerja Gregga Popovicha. Pomemben je tudi podatek, da bosta še eno sezono za San Antonio igrala tudi Francoz Tony Parker in Argentinec Manu Ginobili, ki skupaj z Duncanom sestavljajo jedro šampionskega moštva. Vsi trije imajo s klubom pogodbo le še za prihajajočo sezono. V velikem finalu lige NBA je San Antonio premagal Miami na čelu z LeBronom Jamesom in osvojil naslov prvaka.

Osemintridesetletni košarkar, ki je 14-krat zaigral na tekmi all star, je v minuli sezoni v povprečju dosegal 15,1 točke, 9,7 skoka in 1,9 blokad na tekmo. Je najboljši strelec ekipe s 24.904 točkami in 13.940 ujetimi žogami v 1254 tekmah. Je eden petih igralcev na svetu, ki je osvojil pet naslovov prvaka NBA in pet naslovov najkoristnejšega igralca MVP v redni sezoni ali končnici. Poleg njega je to uspelo še Michaelu Jordanu, Magicu Johnsonu, Billu Russllu in Kareemu Abdulu-Jabbarju.

Tim Duncan (v sredini) ostaja pri San Antoniu, tako kot Tony Parker in Manu Ginobili.
Tim Duncan (v sredini) ostaja pri San Antoniu, tako kot Tony Parker in Manu Ginobili. FOTO: Reuters

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lyuto
24. 06. 2014 08.34
+36
NIHČE ni predvideval, da bi v ZADNJI sezoni iskal nove motive pri drugi ekipi. Nasprotno: vsakdo ve, da Duncan ne bi nikoli zaigral za kak drug klub. On pooseblja San Antonio.
Il Capitano3
24. 06. 2014 11.32
+8
24 ur spet dokazuje kako nizek nivo novinarstva je pri njihovih člankih. Mislim, da so želeli napisati, oziroma morali bi napisati, da je marsikdo ugibal, če bo Duncan sploh še nadeljevel z igranjem košarke. Drugače se pa strinjam. Nihče ni nikoli dvomil v to da bo celotno NBA karjero igralec San Antonia. Lp