Košarka

Dragić zmagal, Udrih izgubil

Ljubljana, 23. 02. 2012 07.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Košarkarji iz Houstona so na domačem parketu premagali Philadelphio s 93:87, Goran Dragić pa je v slabih 23 minutah za zmagovalce prispeval 11 točk in tri podaje.

Goran Dragić
Goran Dragić FOTO: Reuters

Milwaukee je v Chicagu izgubil z 91:110, drugi slovenski košarkar v ligi NBA Beno Udrih pa je v slabih 25 minutah v svojo statistiko vpisal osem točk, štiri podaje in tri ukradene žoge.

V Houstonu se je izkazal Argentinec Luis Scola z 19 točkami in desetimi skoki, v gostujoči zasedbi pa je bil najbolj učinkovit Nikola Vučević z 18 točkami.

V vetrovnem mestu sta blestela Carlos Boozer in Joakim Noah. Prvi je Milwaukeeju zabil 20 točk, drugi pa je dosegel 13 točk, 13 skokov in deset podaj. Noah je po Artisu Gilmoru iz leta 1997 prvi center Chicaga, ki je dosegel trojni dvojček. V gostujoči zasedbi je bil najbolj učinkovit Brandon Jennings z 20 točkami.

Osrednja tekma je bila v Dallasu, kjer so branilci prvega mesta gostili jezernike iz Los Angelesa. Tekma se je končala z zmago kalifornijske ekipe, pri kateri je bil strelsko najbolj prepričljiv Španec Pau Gasol s 24 točkami. Izkazal se je tudi Andrew Bynum z 19 točkami in 14 skoki, "prva violina" Kobe Bryant pa je tekmo končal s 15 točkami. V domači zasedbi je bil najbolj učinkovit Nemec Dirk Nowitzki, ki je 25 točkam dodal še 12 skokov.

V Velikem jabolku, kjer je zavladala prava "Linmania", so kratkohlačniki brez večjih težav premagali goste iz Atlante z 99:82. Jeremy Lin, v tem trenutku bržkone najbolj vroč košarkar v ligi NBA, in njegovi soigralci so gladko opravili z gosti iz olimpijskega mesta in jim že na polčasu ušli za 25 točk. Lin je v svojo statistiko vpisal 17 točk in devet podaj, večji del zadnje četrtine pa je počival in s klopi za rezervne igralce spremljal 17. zmago svoje ekipe v tej sezoni. Njegov klubski soigralec in rekonvalescent Carmelo Anthony je vpisal 15 točk, v gostujoči zasedbi pa je bil najbolj učinkovit Jeff Teague s 16 točkami.

Oklahoma je na domačem igrišču dosegla enajsto zmago v nizu, njena zadnja žrtev pa je bil Boston. Russell Westbrook je za zmago prispeval 31 točk, prvi zvezdnik ekipe Kevin Durant pa 28. Pri keltih, ki so največ zaostajali za 27 točk, sta bila najbolj učinkovita Paul Pierce in Kevin Garnett, oba sta dosegla po 23 točk. Izjemno razburljivo je bilo v Phoenixu, kjer so Golden State Warrios slavili s 106:104. Odločilni točki je sekundo pred koncem izenačenega dvoboja dosegel Monta Ellis, s 26 točkami tudi najbolj učinkovit igralec tekme.

Na drugih tekmah so bili doseženi naslednji izidi: Washington Wizards - Sacramento Kings 107:115, Toronto Raptors - Detroit Pistons 103:93, Cleveland Cavaliers - New Orleans Hornets 84:89, Charlotte Bobcats - Indiana Pacers 88:102, New Jersey Nets - Orlando Magic 91:108, Minnesota Timberwolves - Utah Jazz 100:98 in Los Angeles Clippers - Denver Nuggets 103:95.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

retropil
23. 02. 2012 23.32
Melo nazaj, zmaga z lepo razliko... komaj čakam na prihajajoče tekme! pa čeprav je dal sam 15 pik Melo, je bil definitivno eden najboljših na parketu!!
retropil
23. 02. 2012 23.35
ene stvari pa ne zastopim.. zakaj za boga pri Atlanti na klopi sedita Hinrich in McGrady? neverjeten je ta trener... in pol Hinricha pošlje na šuterja, čeprav je tipični play.. ne morem zastopit tega
El_Pistolero
23. 02. 2012 12.39
+3
Nemorem verjet kako nizko je padel Boston. To moštvo je enostavno prestaro in premalo kvalitetno da bi lahko vsaj sanjalo o borbi za naslov. Očitno se je velika trojica pošteno izpraznila. Keltom ne preostane nič drugega kot da ekipo gradijo okrog Ronda. Velika trojica bo odšla najverjetneje po tej sezoni v zaslužen košarkarski pokoj,Rondo pa bo ostal edini pravi zvezdnik v svoji ekipi. Je pa Rondo playmaker in od njega je v veliki meri odvisna igra,tako da če bo tudi v prihodnje dobro razigraval soigralce in če bodo Kelti pametno izbirali na draftu potem še imajo nekaj upanja na svetlo prihodnost. Playmaker je najbolj pomembna pozicija,saj če playmaker dobro vodi igro potem so tudi drugi igralci v ekipi dobri. Veliko presenečenje szone pa so po mojem mnenju Pacersi. Hibbert se je razvil v potencialnega ALL Star igralca,Granger je že nekaj sezon prvi igralec Pacersov,pa tudi odločitev da pripeljejo Westa je bila odlična. Zelo so me presenetili Pacersi in lepo je videti da se v Indiannapolisu končno igra prava košarka,ki je dolgo vse od upokojitve legende Pacersov Reggieja Millerja ni bilo. V negativnem smislu pa moram reči da so me presenetili predvsem Warriorsi. Pričakoval sem da bo mlado in talentirano moštvo krepko nad pozitivnim razmerjem zmag in porazov. Dobili so na mesto trenerja priznanega mislim da košarkarskega komentatorja. Pričakoval sem da bodo trije najbolj kakovostni igralci bojevnikov(Ellis,Curry in Lee),to moštvo krepko dvignili ampak očitno imajo premalo kakovostnih soigralcev. Zagotovo sta ta trenutek najmočnejši moštvi v tej ligi OKC in Miami Heati.
retropil
23. 02. 2012 23.31
starajo se pri Bostonu.. ni več hitrosti... to je lepo vidno... Rondo jih ne more več gor držat