Košarka

VIDEO: Dragić za 24UR: Moja odločitev je v tem trenutku dokončna, ne vidim se v reprezentanci

New York, 30. 11. 2017 08.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
J.K./T.L./STA
Komentarji
74

Razočaranje je bilo po porazu v New Yorku v taboru Miami Heat precejšnje, kljub temu pa je Goran Dragić našel nekaj časa za pogovor z našo dopisnico Tadejo Lampret. Dotaknila sta se tudi aktualnih tem, ki zadevajo slovensko reprezentanco, za katero Ljubljančan, vsaj za zdaj, ne namerava zaigrati.

Več videovsebin
  • Pogovor z Goranom Dragićem v New Yorku
    03:38
    Pogovor z Goranom Dragićem v New Yorku
  • Goran Dragić o (zaenkrat) dokončni odločitvi za reprezentančno upokojitev
    00:48
    Goran Dragić o (zaenkrat) dokončni odločitvi za reprezentančno upokojitev
  • VIDEO: Goran Dragić ekskluzivno za POP TV: Reprezentančno poglavje je zaključeno
    03:08
    VIDEO: Goran Dragić ekskluzivno za POP TV: Reprezentančno poglavje je zaključeno

Najboljši igralec preteklega evropskega prvenstva v košarki Goran Dragić je ob gostovanju njegovega Miamija v New Yorku v sredo povedal, da bo imel minulo evropsko prvenstvo in finale v Carigradu vedno v lepem spominu, vendar je trenutno usmerjen v sedanjost in tekoče obveznosti. Naši Tadeji Lampret je razkril, da je zadovoljen z uvodom v sezono, sta pa ga potrla zadnja poraza v Clevelandu in zdaj v New Yorku. Dotaknil se je tudi slovenske izbrane vrste, njegova odločitev o slovesu je za zdaj trdna, a Ljubljančan ni povsem ovrgel možnosti, da bi nekoč spet oblekel dres z državnim grbom.

"V tem trenutku je dokončna (odločitev za slovo, op. a.)," je za 24UR povedal Dragić. "Ne vem, zakaj vsi govorijo, da Gorana ni v reprezentanci, ker ima obveznosti v klubu, tako da ... Rekel sem, da je to dokončna odločitev, da sem končal, v prihodnjih letih se ne vidim z reprezentanco. Mislim, da je reprezentanca mlada, da lahko skupaj rastejo, jaz bom imel 32 let, tako da ... To je to. Ne vem. Zelo težko rečem, kaj se bo zgodilo v prihodnosti, a zdaj, v tem trenutku, se ne vidim zraven," je bil odločen 31-letni košarkar.

Prizor s sredine tekme v New Yorku. Dragić (levo) v skoku ob prvemu posamezniku kratkohlačnikov Enesu Kanterju.
Prizor s sredine tekme v New Yorku. Dragić (levo) v skoku ob prvemu posamezniku kratkohlačnikov Enesu Kanterju. FOTO: AP

Dragićeva ekipa Miami Heat je prišla v New York z razmerjem zmag in porazov deset proti deset, domov na petkovo tekmo proti Charlotte Hornets pa odhaja s porazom več in enim mestom za newyorškimi Knicksi na lestvici, ki so v sredo zvečer v Madison Square Gardnu slavili s 115:86. To je v letošnji sezoni najvišji poraz Miamija, Dragić pa je po nekaj več kot 23 minutah iz igre zadel le trikrat za skupaj šest točk. Enaintridesetletni košarkar je poleti Slovenijo popeljal do zlate medalje na evropskem prvenstvu, vendar pa pravi, da je sezono v NBA začel brez težav ali kakšnega pritiska vodstva kluba oziroma soigralcev.

"Pritisk je, ampak z moje strani, da čim bolje igram," je nadaljeval trenutno edini slovenski košarkar v ligi NBA, saj Beno Udrih še vedno išče klub. Po štirih zaporednih gostovanjih se je slovenskemu šampionu poznala utrujenost in kljub slabemu zaključku serije gostovanj je bil prejšnji teden zanj uspešen, saj je bil razglašen za najboljšega igralca vzhoda lige NBA. Bostonu je prejšnjo sredo nasul 27 točk, Chicagu pa v nedeljo 24. V petek, ko je Slovenija igrala kvalifikacije za svetovno prvenstvo proti Španiji, je bil Dragić na gostovanju v Minnesoti: "Tekme nisem gledal, ker sem isti dan igral proti Minnesoti. Hotel sem gledati in sem si nekako naredil plan, ampak nisem najbolje pogledal urnika, in ko se je tekma začela, sem v bistvu spal. Sem pa pobrskal po internetu in prvi polčas so bili blizu, potem so Španci naredili prednost 18 točk, potem so naši spet zagrizli in boljše zaigrali v obrambi, na koncu pa je bilo premalo."

Kljub zadnjim porazom je Dragić zadovoljen s predstavami svojega kluba v začetku rednega dela sezone.
Kljub zadnjim porazom je Dragić zadovoljen s predstavami svojega kluba v začetku rednega dela sezone. FOTO: AP

Dragič je dejal, da je v stiku s kolegi iz reprezentance, saj so skupaj v spletni klepetalnici. "Nekako manj sem tam sicer, ker sem se bolj osredotočil na moje probleme v ekipi, ampak definitivno vedno spremljam in navijam zanje," je dejal. Na svoje nastope na evropskem prvenstvu ima zelo lep spomin, vendar pravi, da ima toliko obveznosti, da mora živeti v sedanjosti. "Definitivno se rad spominjam, ni pa zdaj to, da bi bil vedno doma in gledal posnetke. Kar je bilo, je bilo, bo pa definitivno lep spomin za vse življenje." Dragić je v igri za letošnjo nagrado najboljšega slovenskega športnika leta, o čemer pa pravi, da ne razmišlja: "Če bom izbran, bo to res lepa nagrada, ampak ne igram košarke zaradi nagrad. Skušam nekako živeti v sedanjosti. Kot sem rekel, imam veliko obveznosti z mojim klubom, in na to nimam nobenega vpliva. Če bom dobil nagrado, bom zelo vesel, ampak brez soigralcev, mojih 'kompanjerosov' v ekipi, pa ne bi šlo."

Kljub zgodovinski zlati medalji slovenski košarkarji za ta uspeh še niso prejeli denarne nagrade. Dragić je dejal, da so španski košarkarji, ki so bili tretji v Carigradu, dobili po 30.000 dolarjev, srebrni srbski pa po 20.000 dolarjev. Na vprašanje o nagradi je zagotovil, da sam denarne nagrade ne potrebuje, bi pa bila dobrodošla nekaterim drugim soigralcem. Trenutno naj bi potekala dogovarjanja o neki obliki nagrade med igralci, zvezo in državo, vendar so za zdaj praznih rok. Na vprašanje, kaj meni o krizi evropske košarke oziroma delitvah med organizacijama Fiba in Evroliga, je Dragić menil, da to ni dobro za košarko, saj reprezentance, ki so pri vrhu, ne morejo igrati z najboljšimi, kar jih lahko stane uvrstitve na svetovno prvenstvo. "Ne morem preveč komentirati, ker nisem povezan s tem položajem in tudi igralci NBA ne moremo definitivno igrati. Na koncu je to slabo, kajti so v vojni (Fiba in evroliga), trpijo pa reprezentance, igralci in rezultati," je dejal Dragić.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (74)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rossi66
01. 12. 2017 08.33
+0
Odlocitev je..., "v tem trenutku dokoncna"? To je pa tak oxymoron, da bolj ne more biti... Ali je v tem trenutku, ali je pa dokoncna... oboje pac ne gre. Mr. Dragic je ocitno presprical kar nekaj pouka na racun kosarke... Sicer pa, podobno se je dogajalo tudi visoko "izobrazenim" in poduhovljenim sportnikom, a-la Rok Petrovic. On je vcasih "smucal bolj, vcasih manj optimalno..." Tudi to ne gre. Proces vodi k optimalnem rezultatu (glede na definirano cenilko) ali pa pac ne. Bolj ali manj optimalnega rezultata ni. Je samo en. Optimalen. Ali ga pac ni.
dannyer
30. 11. 2017 22.12
+1
je pa problem pri 31 letih pa še zamenjave nimamo med tem ko nekateri igrajo tudi pri 38???? me skrbi vidmar se je skoraj pri 30 čez 10 let mogoče 24 let
batom@pinkponk.com
30. 11. 2017 21.48
-3
Ma dej... se mi te tut ne vidmo... caubau!
schranz91
30. 11. 2017 21.37
-2
marš nazaj v reprezentanco garat
kokicas
30. 11. 2017 16.56
+5
Liga NBA, začetek sezone, igralec tedna, novinarka pa o reprezentanci pa daj zamiselte se vsi novinarji, kakšen je cilj, ob takih intervjujih in času ki ga imate ga izoristite z premišljenimi vprašanji, ki bi zanimali nas gledalce. Vemo kakšno je stanje v reprezentanci, ko selektor imel sploh možnost ga poklicat bo povedal odgovor k inas bo zanimal, prej pa res nima smisla silit v človeka.
rossi66
30. 11. 2017 15.27
-21
Hmmm, kdo ga pa rabi? Reprezentanca izgublja tudi brez njega...:-))
Jure Slanovic
30. 11. 2017 15.43
+8
A mislš, da bi osvojil kar so brez njega?nobenih možnosti nebi imeli vsaj po videnem ne!!in zdj si še nesramn kle!samo začepi!
rossi66
30. 11. 2017 18.09
-3
Rade 74
30. 11. 2017 11.54
+15
Pametno, Gogi vse naj, naj ti želim.
?uknaveji
30. 11. 2017 11.51
+25
Morda ne bi bilo nič narobe, če ga novinarji ne bi konstantno napadali z vprašanji glede reprezentance, sploh v času, ko njegovi nastopi niti tehnično niso izvedljivi. Večkrat ko bo prisiljen reči ne, težje bo to preklical.
JanšaBoy
30. 11. 2017 11.45
-40
Slovenski drzavljan. Ne Slovenec.
linkok
30. 11. 2017 11.47
-26
?uknaveji
30. 11. 2017 11.57
+47
Bimbo. Mama po poreklu Slovenka, oče po poreklu Srb. Cela familija slovenski državljani, otroka rojena v Sloveniji in vse življenje živita v Sloveniji, za katero puščata srce na igrišču. Ma me res zanima, kaj bi še bilo potrebno, da bi ga tudi naši domoljubi šteli za Slovenca. Pet generacij slovenskih korenin?
STRIKA
30. 11. 2017 12.33
+2
slalabum
30. 11. 2017 13.54
+7
Vsi skupaj smo iz Jugoslavije.... Razen kavcarski racunalnicarji, so premlecni, da bi bili!!!!!
rossi66
30. 11. 2017 15.40
-6
RTVjeZAKON
30. 11. 2017 18.32
+1
mackintosh
30. 11. 2017 22.00
+1
Samo potomcem belih izdajalcev gre to v nos
rossi66
01. 12. 2017 08.34
LuckyBastardo
30. 11. 2017 11.43
+11
Gogi ti si car,pripeljal si Slovenijo do 1 zmage. Upam samo da nisi edini ki mu je to uspelo
kalašnik
30. 11. 2017 11.27
+26
Lohka samo rečemo Gogi hvala za vse......naredu je tolk za reprezentanco da pomoje še dolgo časa nobeden nebo...tako da mislim da se je prav odločil da čas posveti zdaj družini...jst bi ga na njegovem mestu LP
kapljač1
30. 11. 2017 11.07
+11
Slovenci so nekaj dali od sebe samo v času diktature. Še mislili so drugače, bolj trezno. Danes več ne znajo loćit športa , športnikov, od politike in svojih travm, ki bi jih radi prilepili na vsakogar , tokrat na Dragiča. Če Dragič ne bo igral za reprezentanco to nima nič skupnega "z milijoni, pozabljeno domovino, pohlepom, neslovenstvom", temveč s čisto tehničnimi razlogi. Ali je reprezentanca preveč razštimana, "da ji niti bog niti Tito več ne more pomagat", če se na glavo postavita", ali pa bo že Dragič v zelo zaslužnem častnem športnem pokoju, na katerega bomo vedno lahko ponosni, ne glede, kakšna bo njegova nadaljnja pot.
mastaflash
30. 11. 2017 11.02
+33
ovinarji mrhovinasti, pustite cloveka z druzino, zakaj ga na vsak nacin zaradi lastnih interesov buzerirate s tem vprasanjem..pustite cloveka, pvoedal je svoje in adacta
Praškovarit
30. 11. 2017 10.52
+0
kapljač1
30. 11. 2017 10.44
+29
Zakaj novinarji , ob vsaki priložnosti, ko imate pet minut časa, "vlačite Dragiča "za jezik", ali še bo igral ali ne bo za reprezentanco. Ko bo tako daleč, da bi lahko zaigral , se bo tako ali tako samo pokazalo.
kapljač1
30. 11. 2017 10.46
+4
Sedanjost naj vam bo pomembna. Kaj se bo dogajalo čez leto ali dve, danes ne šteje nič. Ker tega nihče ne more predvidet. Ali se zgubljate v preteklosti ali silite v prihodnost , sam da se sedanjosti ni treba striktneje držat.
Tomvojo
30. 11. 2017 10.40
-26
"Slovenec" vam je povedal tasvoje pa mu še naprej pojte hvalnice.
Sentis
30. 11. 2017 11.44
+19
On je in vedno bo večji Slovenec, kot boš ti kadarkoli bil. Pa lahko imaš "čistokrvne" korenine, žal ti to ne pomaga.
rossi66
30. 11. 2017 18.11
-1
mackintosh
30. 11. 2017 22.03
+1
sentiš pusti potomce belih izdajalcev . Samo oni so lahko to slaboumni
odkimasin
30. 11. 2017 10.36
-45
Poln dnarja je takoj pozabil na Slovenijo! Sramota! Naj ga Pahor pokliče, mogoče bo njega uslišu!
kapljač1
30. 11. 2017 10.49
+11
Kaj pa naj reče Dragič , ob taki igri sedanje reprezentance. Ja igrajo, kot da so začetniki. Naj s e polomi, ker drugim ni do tega, da vsaj ne bi delali toliko napak. Si bil na tekmi v Stožicah? Si bil na volitvah? Si bil na referendumu? Nisi bil, zato pa imaš "dolg jezik"
Rade 74
30. 11. 2017 11.56
+1
santamaura
30. 11. 2017 10.25
+28
Če bi vsak od nas na svojem področju za državo naredil eno stotinko tega kar je naredil Gogi, bi bila Slovenija najbolj elitna država na svetu
JanšaBoy
30. 11. 2017 10.30
-16
O moj BOG! In kaj naj bi naredil?? Je kaksen Slovenec manj lacen zaradi njega? Je kdo od 60.000 Slovenskih lacnih otrok na boljsem zaradi njega??
Tomvojo
30. 11. 2017 10.42
-7
Ne zaradi pohlepa ki prevladuje v slolandiji.
kapljač1
30. 11. 2017 10.52
+5
Če bi vsak od nas na svojem področju za državo naredil eno stotinko tega kar je naredil Gogi, bi bila Slovenija najbolj elitna država na svetu ------------------- Odlično! To je to. Slovenci bi vse na plečih drugih. Sami ne bi nič , razen" da jih tepeš kot vole". Kardinal Rode je celo govoril javno da je Slovencem ideje potrebno ubija v glave. "Kar je isto" kot sem sam zapisal.
siupamoizvedetiresnico
30. 11. 2017 10.20
+1
biser2011
30. 11. 2017 10.15
+12
Vem, da novinarji s svojimi objavami opravljajo svoje delo. Ljudje smo tisti, ki pokažemo razumevanje. Vsi se staramo, tudi športniki. Med Goranom in Luko je velika razlika. Enemu moč raste, drugemu upada in to je dejstvo. Pa da ne govorimo o poškodbah, ki spremljajo vrhunske športnike.Goran - pravilna odločitev!