Košarka

Dragić si je oddahnil, ko je Riley ustavil govorice o prodaji

Miami, 19. 10. 2018 18.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V ligi NBA ni prav veliko sentimentalnosti, ko gre za poslovanje med klubi. V zadnjem obdobju je bil tarča govoric o prestopu tudi slovenski košarkar v vrstah Miamija Goran Dragić, ki bi se lahko preselil v Minnesoto. Pat Riley je dejal, da trenutno ne razmišljajo o menjavah, kar je pomenilo veliko olajšanje za košarkarje.

V zadnjem obdobju so se vrstila ugibanja, ali se bosta NBA moštvi iz Miamija in Minnesote dogovorili za menjavo. Zvezdnik Minnesote Jimmy Butler je želel poleti zamenjati ekipo, a so se pri klubu odločili, da ga ne bodo prodali. A Butler vztraja in želi na vsak način zamenjati sredino, zato so v vodstvu kluba vseeno "potipali" tržišče, ker ne želijo nezadovoljnega košarkarja. Miami je pokazal zanimanje, med kandidati za selitev v Minneanapolis pa sta bila v prvi vrsti Goran Dragić in Josh Richardson.

Kot kaže so pogajanja propadla, saj je v garderobo Miamija stopil glavni operativec kluba Pat Riley, ki je igralcem pojasnil, da (zaenkrat) stvar ni več aktualna in se jim opravičil za negotovost ob številnih govoricah. Po pisanju Miami Heralda je Riley igralcem dejal, da na začetku sezone stavijo na trenutno kadrovsko zasedbo, da pokažejo lojalnost kluba do igralcev.

Goran Dragić
Goran Dragić FOTO: AP

To je bila dobra novica tudi za nekdanjega slovenskega reprezentanta, ki je priznal, da je čutil malo pritiska: "Vsekakor te vse skupaj pomiri, vsaj malo. Seveda, vsi govorijo, vključno z mano. Sam se želim osredotočiti na moje delo. Vendar globoko v sebi, vse skupaj malce vpliva nate. Želim ostati tukaj. Všeč mi je, zares. Zato sem, ko je Pat prišel po treningu in sedel z nami in smo imeli kratek sestanek, čutil kanček olajšanja."

"Vendar to ne pomeni, da se v bližnji prihodnosti to ne more zgoditi. Še vedno moramo opraviti svoje delo, moramo biti profesionalci. Tudi Pat je rekel, to je posel. Bilo je veliko govoric. V osnovi tega ne moreš nadzorovati. Sam to tako vidim, velikokrat sem bil v mnogih govoricah o prestopih in tako je," je še povedal Dragić.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ggargamell
20. 10. 2018 15.03
itak da dončič igra pod pričakovanji če mate pa previsoka pričakovanja spustite želje na realnost pa se bo katera uresničila .. drugače pa je mnogo igralcev bilo še slabših na prvi tekmi ali pa v prvi sezoni pa so danes cele legende tako da ma luka še čas ... gogi pa je tak kot je zelo dobro včasih slabše nimaš kaj saj nihče ne cepa vsako tekmo 30 pik je pa res da verjetno nikoli nebo zmagal sezone
Mirotar
19. 10. 2018 20.06
+2
ok, 19 letni rookie na prvi tekmi skor dvojček.."pod pričakovanji"...smh
PanterTheBlack
19. 10. 2018 19.58
-6
Ne igra ravno najboljše, zato klub razmišlja o prodaji. Logično. Tudi Donćić igra zaenkrat pod pričakovanji, žal
iwilliwillhacku
19. 10. 2018 20.31
+2
PanterTheBlack
19. 10. 2018 20.49
+12
Pripravljalne tekme nisi spremljal, brihtola? Amerika tudi ni Evropa in v NBA so res sami asi. Težka bo
Nacho99
19. 10. 2018 22.29
+6
Ce ze govorimo o pripravljalnih tekmah sta tako Goran kot Luka oprvilo dobro delo. Dragic na nekaterih tekmah sploh ni igral ali pa je igral zelo malo casa. Goran igra trenutno odlicno in ce bi ga obravnavali glede sojenja tako kot recimo obravnavajo Jamesa Hardna bi imel Dragic 25 tock na tekmo in bi veljal za top 20 nba igralcev tako pa pac je tako kot je zaradi Slo. pasuša in zaradi svetlejše polti od ostalih zvezd v nba
ggargamell
20. 10. 2018 15.05
ggargamell
20. 10. 2018 15.05
pa ni to izjemoma samo pač ne gre vsako tekmo maš slabe dneve ko ti ne gre tudi če nekaj res znaš