Košarka

Dragić po (ne)prespani noči: Vse skupaj se mi zdi kot v pravljici, gremo po zlato!

Carigrad, 15. 09. 2017 06.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
D.O./T.Š./J.K./STA
Komentarji
80

Si je po zgodovinskem uspehu Slovenije na Evropskem prvenstvu v košarki kapetan Goran Dragić premislil glede reprezentančne upokojitve? V pogovoru z novinarji takoj po tekmi je namreč dejal, da bi v reprezentanci lahko ostal, če na njenem čelu ostane Igor Kokoškov. Dan po obračunu pravi: "Gremo po zlato!"

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Složni in nepremagljivi
    02:12
    Iz 24UR: Složni in nepremagljivi
  • Iz 24UR: Psihološko stanje košarkarjev
    03:20
    Iz 24UR: Psihološko stanje košarkarjev
  • Iz 24UR: Navijači proslavljali dolgo v noč
    03:10
    Iz 24UR: Navijači proslavljali dolgo v noč
  • Iz 24UR: Kdo bo nasprotnik Slovenije v finalu?
    01:38
    Iz 24UR: Kdo bo nasprotnik Slovenije v finalu?
  • Iz 24UR: Nebo je edina meja
    02:58
    Iz 24UR: Nebo je edina meja
  • Iz 24UR: Eksplozija čustev ob slovenski zmagi
    01:23
    Iz 24UR: Eksplozija čustev ob slovenski zmagi
  • Iz SVETA: Glasno proslavljanje zmage
    03:21
    Iz SVETA: Glasno proslavljanje zmage
  • Iz SVETA: Sanja Modrič o spremljanju uspehov košarkarjev
    03:55
    Iz SVETA: Sanja Modrič o spremljanju uspehov košarkarjev
  • Iz SVETA: Odzivi iz tujine na našo premoč
    02:01
    Iz SVETA: Odzivi iz tujine na našo premoč
  • Iz SVETA: Kako je tekmo spremljal Boštjan Nachbar?
    02:49
    Iz SVETA: Kako je tekmo spremljal Boštjan Nachbar?
  • Iz SVETA: Brat Eda Murića Dino o čustvenem spremljanju tekme
    04:09
    Iz SVETA: Brat Eda Murića Dino o čustvenem spremljanju tekme

Goran Dragić na letošnjem Eurobasketu igra izjemno in nič drugače ni bilo na polfinalni tekmi s Španci. Kapetan si je s soigralci že zagotovil odličje, kakšnega leska bo, bo znano v nedeljo. A Dragić, ki je večkrat dejal, da se po EP poslavlja od reprezentance, še ni dokončno zaprl vrat, kar se tiče prihodnosti in bi lahko ostal kapetan našega košarkarskega moštva tudi po koncu evropskega prvenstva.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Očitno je še nekaj upanja, da se to moštvo lahko okiti še s kakšnim odličjem. V izjavi po tekmi je novinarjem dejal: "Če ostane Igor (Kokoškov, op.p.), ostanem tudi jaz." Slovenski kapetan je nato še malce obrazložil svoje besede: "Brez veze, da zdaj rečem nekaj, kar bom kasneje obžaloval. Prespati moram vse skupaj, počakati na konec prvenstva, se nato odpočiti in umiriti, pa bomo potem videli, kako naprej. Zagotovo bo imela pri tem besedo tudi moja družina." Dragić ima na letošnjem EP takšno povprečje na tekmo: 21 točk, 5,4 podaje in 4,1 skoka.

Goran Dragić je po tekmi Španijo pustil upanje na nadaljevanje njegove reprezentančne poti: "Če ostane Igor (Kokoškov, op.p.), ostanem tudi jaz."

Dragića verjetno ne bo v prihajajočih kvalifikacijah za SP, ki bodo potekale med sezono in to v precej čudnem "ritmu". Slovenija je v kvalifikacijski skupini A skupaj s Črno goro, Belorusijo in verjeli ali ne, Španijo. Slovenija bo dve tekmi odigrala novembra letos, dve februarja leta 2018 in nato še dve konec julija oziroma začetek julija. Selektor Kokoškov je član strokovnega štaba NBA moštva Utah Jazz in verjetno ne bo dobil dovoljenja za vodenje kvalifikacijskih tekem, za vročico pa bo seveda aktiven tudi Dragić, ki podobno kot Kokoškov v tem času ne bo zapustil ZDA. Bi pa oba kot kaže lahko znova združila moči na SP, če bi šlo vse po načrtih in bi kapetan preklical svojo upokojitev (SP bo na Kitajskem od 31. avgusta do 15. septembra 2019).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dragić je proti Španiji blestel s 15 točkami, šestimi skoki in petimi podajami, je po tekmi dejal: "Zelo sem vesel. To je vrhunec moje kariere. Bil sem eden tistih, ki so pred prvenstvom napovedali medaljo in sanje so se mi uresničile. Moram vse skupaj še malo prespati, mislim, da se bomo šele dan zatem zavedali, kaj smo dosegli. Tudi ko smo po tekmi prišli v slačilnico, smo se kar gledali in se sploh nismo znali veseliti. Ključ do uspeha sta sproščenost in veselje, saj uživamo v igri, tudi kadar nam ne gre.To so res sanje vsakega športnika. Celo življenje treniraš po dvakrat na dan, si zvijaš gležnje, kolena, imaš modrice po celem telesu, na koncu pa imaš medaljo okrog vratu, to poplača vse, kar si želel celo kariero."

"Briga me za MVP, samo da dvignem pokal"
Le redki slovenski košarkarji so šli po zgodovinski polfinalni zmagi v posteljo pred zoro. Kapetan je v petek stopil pred novinarje in zbral prve misli. Ob evforiji, ki vlada v Sloveniji, počasi dojema, kaj je naredila reprezentanca. Samozavestno poudarja: "Gremo po zlato in upam, da nas bo v Sloveniji pozdravilo čim več ljudi. Imeli smo pozno večerjo, nato smo se skoraj do jutra malce veselili, danes pa nas čaka regeneracija. Mislim, da se sploh še ne zavedamo, kaj smo naredil. Vse skupaj se mi zdi kot v pravljici." 

"Ne čutimo nobene pretirane evforije, čeprav vemo, da je Slovenija na nogah. Tako smo osredotočeni na svojo nalogo, da bo verjetno to prišlo za nami. Morda v ponedeljek na sprejemu v Ljubljani. Upam, da nas bo pozdravila velika množica ljudi," je nadaljeval kapetan. Čestitke so igralcem deževale z vseh strani, tako da je Dragić kar izklopil telefon. "Opravičujem se vsem, ki jim nisem odpisal. Enostavno je toliko sporočil, da je nemogoče vse prebrati in odgovoriti. Zato sem dal telefon v zadnjih treh, štirih dneh kar stran. Moram živeti v svojem balončku in se čim bolj izolirati ter pripraviti na tekmo." Čeprav ima Slovenija že zagotovljeno medaljo, pa je jasno, da zdaj reprezentante zanima le še zlato. "Obrnili smo list, razmišljamo že o finalu. Danes nas s fanti čaka skupna večerja, nato si bomo skupaj ogledali polfinale med Rusijo in Srbijo, jutri pa nadaljujemo s treningi in pripravami na finale. Dokazali smo, igramo najboljšo košarko na turnirju. Sicer smo dosegli medaljo, a s srebrom se ne smemo zadovoljiti. Gremo po zlato. Zanj bomo morali še enkrat pokazati vse to, kar nas krasi na tem prvenstvu."

Ljubljančan ve, da je v Sloveniji velika evforija in da se v Istanbul valijo množice slovenskih navijačev. "Škoda, da prvenstvo ni bližje Slovenije, saj bi bila cela dvorana obarvana v zeleno. Hvala za podporo, tako tu v Istanbulu kot prej v Helsinkih. Vemo, da sta obe destinaciji daleč in dragi, a Slovenci znova dokazujemo, da znamo ceniti uspešne športnike. Proti Španiji nam je njihova pomoč prišla zelo prav. Izjemno je bilo napadati na tisti koš, za katerim je bilo vse zeleno in se je razvijala tista ogromna zastava Slovenije. To je tisto, kar naredi evropsko prvenstvo čarobno in zaradi česa se ga bom spominjal celo življenje. Upam, da bo v finalu več kot pol dvorane naše." Kapetan Slovenije se lahko poslovi od reprezentančne kariere z zlato medaljo in nazivom MVP. "To bi bilo res lepo. Vseeno mi je za MVP, samo da dvignem pokal. To sem si želel, ko sem bil majhen, ko sem igral na Iliriji, Slovanu, ko še nisem vedel, da bom profesionalen košarkar. Ko sem gledal Jugoslavijo. Če bomo to dosegli, bo nepozabno," pravi Dragić.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (80)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bibosan
16. 09. 2017 11.30
Kaj takšnega, kot letos počne slovenska reprezentanca, je možno samo takrat, ko se prav vse 100% poklopi. Vse skupaj izgleda že prav nezemeljsko, tudi že prav boleča lepota Dragiča in Gogiča. Bravo, naši.
golecarr
15. 09. 2017 22.58
-4
😀🤗😀🤗😀🤗
golecarr
15. 09. 2017 22.59
-3
mejacrnikal
16. 09. 2017 17.06
+1
srebrnibreg
15. 09. 2017 21.20
+13
Žal mi je za mlajšega Dragiča, ker ne more biti zraven. Po zaslugah na prejšnjem prvenstvu bi si to zaslužil.
Hary6
15. 09. 2017 20.35
-15
vsi uživajo prepovedane tablete treba jih je poslat na kontrolo
Boža18
15. 09. 2017 22.53
+6
mejacrnikal
16. 09. 2017 16.44
prepovedane tablete ? Malo se informiraj o dopingu preden pises tukaj,muuudelll :)
viole_mb
15. 09. 2017 20.31
-3
Ma Dragic je res car v vseh pogledih...le ne razumem tistega vzdigovanja treh prstov (znak Srbov oz. pravoslavcev tukaj okoli mene :)) Kdo ve zakaj to pocne?
povanpireni
16. 09. 2017 08.46
+1
Dragiććć bo eno trikrat z obraza muhe nagnal po Srpsko, potem bo pa šlo po godlarsko !!!!!
Robi68
15. 09. 2017 20.09
+3
Bravo fantje res ste carji. Naredili ste nekaj zares izjemnega skoraj nemogočega, kakšna energija in kako kvalitetna igra. Pri vsem skupaj pa je nekaj kar me je zelo zmotilo in to je novinarka ki poroča o Slovenskih uspehih iz Carigrada. Da Slovenska novinarka Slovenske televizije, ko se pogovarja z selektorjem Slovenske reprezentance govori v Srbohrvaškem jeziku se mi zdi nekaj nedopustnega. Ali smo Slovenci zares takšni hlapci, se res tako malo cenimo in ne cenimo svojega jezika in to na Slovenski televiziji je zares sramotno. Drugače pa Selektor kapo dol in kapo dol celotni ekipi Slovenske košarkarske reprezentance.
METKA102
15. 09. 2017 20.01
+6
Res, krasni igralci, krasni navijači. Kako drugače, kot pa prejšnji dan v MB.
dajno
15. 09. 2017 20.07
+2
Hary6
15. 09. 2017 20.00
-30
naj zgubijo do sedaj so imeli srečo
dajno
15. 09. 2017 20.07
+6
lumpkkk
15. 09. 2017 19.58
+20
Gogi, si kapetan z veliko začetnico. Kakšno pozitivno energijo prenašaš na celotno reprezentanco in vidi se, da ti le-ta sledi. Osebno sam se šele sedaj zavedam, kaj vam je uspelo kot ekipi...včeraj sem bil tako vzhičen nad vašo predstavo na igrišču, da sem jokal od sreče in veselja:). Neprecenljivo... Fantje, gremo do konca. Gremo po zlato medaljo, ker ste si jo zaslužili. V nedeljo je za pustiti na igrišču srce. Slovenija bo z vami! DOUBLE D (Dragič - Dončič) in ostala reprezentanca, igrajte v nedeljo, kot da vam gre za življenje:)
fljfo
15. 09. 2017 19.21
+18
Hvala vam Fantje za nepozabne trenutke!!! Živela Slovenija!!!!
Pravi?na
15. 09. 2017 18.47
+46
Kako srčen fant je Dragič - kapo dol. Vidi se, da mu domovina veliko pomeni. Pojdimo podpret naše zlate fante...
ooResnicA
15. 09. 2017 18.35
+7
....dobro da Air Bavčarja ni vpoklical Kokoškov bi bilo +40 razlike garant.....
lesnikovsok
15. 09. 2017 18.08
+4
a kdo ve kje so naši navijači??? nevemo katere karte kupit
lesnikovsok
15. 09. 2017 18.09
+7
zakaj minus? nebi bili radi v finali med rusi ali srbi :)
jafalical
15. 09. 2017 18.07
+34
Kokoškovu iskrene čestitke...zna in je mojster.Celi ekipi,timu ob parketu,ki maksimalno skrbi za fante.Fantom na igriscu hvala za lepe športne trenutke...in res so neverjetni vsi skupaj,ne glede kdo koliko igra.Prijetna je tudi reporterka;),ki vodi dobro zaključke po tekmah.Veseli smo,ko vidimo tudi, da so povabili samega Doncica,očeta Luke,ki komentira s polno mero čustev,adrenalina...bravo fantje.Dragic pa je res neverjeten ,karakter krasen, človeški,ima odnos do vseh z vsemi,s trudom,disciplino,skromen,nic nadut, preprost...z mero dostojnosti tudi ob morebitni osebni napaki, vrhunski...Luka tudi krasen,simpatičen,mlad, zelo mlad fant,od njega niti ne ločimo, da je pravzaprav fant,ki šteje šele 18 let in ki ima se vse pred sabo...in če bo ostal,kot ga mnogi vidimo.Dragic mu je res lahko za dobrega,dobrega vzornika.In fantom na parketu,kot timu vse čestitke že zdaj,brez izjem.;)
Bibosan
16. 09. 2017 11.28
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
kameltrajbar
15. 09. 2017 18.00
-3
..čeb še težki center debeli bawčar igral...je zlata mljon % naša.....))))
sid33
15. 09. 2017 18.54
+16
Samo največji mentalni invalidi mešajo politiko v take športne uspehe...
1969ws
15. 09. 2017 19.50
+6
NiVzdevka76
15. 09. 2017 17.52
+8
Ekipa diha kot eno! Niso to kukavice!
d48
15. 09. 2017 17.50
+22
Bravo gogi,lepo vodiš ekipo.
odkimasin
15. 09. 2017 17.49
-2
Ko sem včeraj ljubljanskega šerifa zagledal na TV, sem ga ugasnin in rajš na našo skoču!
modrix
15. 09. 2017 18.05
+1
mariomandzukic
15. 09. 2017 17.40
-44
fotr od dol,mat od tle iz Slov hahahahaha Slovenke so glavne krivke,za medaljo v kosarki.res me zanima ksn Mix sele bo zdaj ratu,ko so se teli migranti prsli iz Bliznga Vshoda.zopet bo velik dela za Slovenke
vertex
15. 09. 2017 17.45
+13
ja,isto kot dražen petrović,fotr srb mama hrvatica krivka za medaljo...hahahaha,nikolo tesla ste tudi želeli ukrasti pa ne gre
gupica1
15. 09. 2017 17.48
+6
Ti mas pa ocitno probleme kdo je od kdo dej rajs se z cum drugim zamoti
krispan
15. 09. 2017 17.54
+6
Crazy Joe
15. 09. 2017 17.55
+11
mandzukic prosim ne širi slabo voljo. Predlagam, da si zavrtiš malo Thompsona in se pomiriš. Tudi Hrvati ste imeli oz. še imate naturalizirane tujce v reprezentanci ( npr. Eduardo da Silva, Rakitić v nogometni reprezentanci)
mariomandzukic
15. 09. 2017 17.58
-8
Rakitić je svicar hahah zato pa ima Svicarski priimek.verjetn je potem tud Kevin Kampl naturaliziran??
vertex
15. 09. 2017 17.58
+11
draženov oče pa jovan hahaha,nobenemu hrvatu ali muslimanu ni ime jovan...mario imaš resne psihične težave ko slišiš besedo slovenci
poper00
15. 09. 2017 17.59
+4
PUTINOVI?
15. 09. 2017 18.01
+15
Viejo cabron
15. 09. 2017 18.49
+10
mario... daj nehaj s temi Balkanskimi genetikami. Fantje igrajo za Slovenijo in SLOVENIJA je v finalu. Sicer pa je vprašnje tudi od kod ti prihajaš! Preveri malo svojo družinsko drevo vsaj deset kolen nazaj. Sicer pa imajo dokazano vsi moški potomci pamet po materah v tem primeru Slovenkah, ostalo pa je samo fizika, da te malo sprovociram.
sid33
15. 09. 2017 18.58
+5
Fašisti tukaj se komentira zgodovinski uspeh slo košarke, ne pa od kod je fotr od dražena...
BETONSKI
15. 09. 2017 16.07
+34
Žal mi je za njegovega brata,ker ga ni zraven zaradi poškodbe,zaslužil si je biti v tej reprezentanci, z njim bi bili še močnejši,on se je vedno odzval na vpoklic in ne kot neka prepotentneža Vujačić in Udrih ,ki sta pozabila na svoje korenine,to je najslabše za človeka,če ne ve od kod izhaja.