Košarka

VIDEO: Dragića nekoliko slabši začetek ne skrbi

Miami, 22. 11. 2015 08.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Goran Dragić in Beno Udrih sta se veselila zmage v košarkarski ligi skupaj z moštvom Miami Heat, ki je s 96:91 na domačem parketu premagalo najslabšo ekipo lige NBA Philadelphia 76ers.

Goran Dragić je v statistiko tekme v 26 minutah vpisal 6 točk, 7 skokov in 4 podaje, Beno Udrih pa je v šestih minutah na parketu prispeval koš ter skok. Miami je zmagal še drugič zaporedoma ter se z osmo zmago na 12 tekmah zavihtel na drugo mesto razvrstitve vzhodne konference, drugo mesto si deli s Chicago Bulls, ter prevzel vodilno mesto v jugovzhodni skupini. Prvi strelec moštva s Floride je bil Dwyane Wade s 27 točkami, pri gostujoči ekipi iz Philadelphie, ki edino še ni vpisalo zmage v novi sezoni ter je izgubilo 14. po vrsti, pa se je pri 22 točkah ustavil Isaiah Canaan.

Goran Dragić
Goran Dragić FOTO: Reuters

"Bili smo v položaju, da prvič zmagamo, ob koncu tekme nam ni uspelo nič. Čestitam veteranski ekipi Miamija. V obrambi je bila fantastična, težko smo našli prostor za met," je poraz obžaloval trener Philadelphie Brett Brown - njegovi varovanci so namreč na polovici zadnje četrtine vodili za 11 točk, nato pa povsem popustili.

"Moramo čestitati Philadelphii za poizkus. Res je prišla na igrišče odločna, odigrala je dobro tekmo. Meni pa je všeč način igre, ki smo jo imeli v zadnji četrtini," je menil Erik Spoelstra, strateg na klopi Miamija.

Floridska vročica bo v noči na torek gostila New York Knicks, ki je s 107:102 za še osmo zmago v gosteh premagal Houston Rockets. Mariborčan Saša Vujačić na slovensko srečanje v Miamiju odhaja s popotnico ne-igranja, Vujačić je tokrat na podlagi odločitve trenerja kratkohlačnikov obsedel na klopi ter tako ostal brez priložnosti za dokazovanje in igro.

Prvi mož New Yorka je bil Kristaps Porzingis, ki se je izkazal s 24 točkami, 14 skoki in sedmimi blokadami. Dvajsetletnik je postal šele peti novinec v zadnjih 20 sezonah, ki je dal vsaj 20 točk, 10 skok in sedem blokad na eni tekmi. Po poročanju ESPN.com je pred njim to uspelo le Timu Duncanu, Pauu Gasolu, Lamarju Odomu in Deanu Garrettu. Prav Porzingis je bil najbolj zaslužen, da so kratkohlačniki vpisali četrto zaporedno zmago. "Na vsaki tekmi se počutim bolj in bolj sproščeno. Nekaj metov gre v koš, upam, da se bo tako nadaljevalo," je dejal Latvijec. Na drugi strani je pri raketah enako število točk dal James Harden, ki je še desetkrat uspešno podal in sedemkrat skočil.

San Antonio je z 92:82 premagal Memphis in vknjižil sedmo zmago na osmih tekmah. Indiana je s 123:86 odpravila Milwaukee, Washington je slavil tretjič zapored, s 97:95 je bil boljši od Detroita. Sacramento je zmagal prvič v gosteh, s 97:91 je ugnal Orlando.

Izidi:

Miami Heat - Philadelphia 76ers 96:91
Detroit Pistons - Washington Wizards 95:97
Indiana Pacers - Milwaukee Bucks 123:86
Orlando Magic - Sacramento Kings 91:97
Cleveland Cavaliers - Atlanta Hawks 109:97
San Antonio Spurs - Memphis Grizzlies 92:82
Houston Rockets - New York Knicks 102:107

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pe?navodo
23. 11. 2015 21.29
KRISTAPS PORZINGIS je pa superstar !! To bo po statistiki NAJBOLŠI RUKI VSEH ČASOV. kaj tip dela in meče, ko je pa prišel so ga pa vsi kritizirali. Zdaj pa najbolši KNIX !
pe?navodo
23. 11. 2015 21.27
Drugače mene tud ne skrbi malo slabši % meta ki ga ma. Glavno je da ohranja dobro igro in razigrava ekipo IN TO DELA NAJBOLJE !! Včasih mora metat ob koncu nedodelane akcije. Ne vedno zbira kdaj bo metal. Ekipa cela se mora še vlaufat, na njem pa je da jo vodi in razigrava. Če še Udrih pride v formo ki jo je kazal lani v končnici potem bodo meli 3 vrhunske pleje z prvim dragičem. Cela ekipa rabi stabiliziranje ritma . Pomebno je da Goran najbolje vodi ekipo. % meta se bo tud popravil ko bo ekipa postajala bolša , ker bo prišlo do zaključenih akcij in samostojnih metov.
pe?navodo
23. 11. 2015 21.22
Zelo priporočam gledanje NY NIks in KRISTAPS a PORZINGISA !! V bistvu je mladenič šokiral cel košarkaški NBA svet. Iz samo 16 prejšnje leto zmag jih ima NY že sedaj okoli 7 !! Mladi mož ima tako statistiko ki je ni mel še NOBEN RUKI !!! New York Knix LETIJO z njim. Tip skače, meče trojke , podaja . Že po nekaj tekmah dosega statistiko slavnega Patrika Evinga. Mladi mož star 20 let dobesedno prvi mož kamorkoli pride. Nazadnje je celo Huston doma zgubu z Hardnom !!! Kaj ta tip dela , tega še ni bilo v NBA do zdaj dobesedno !! Ho ruk obvlada z levo in desno roko. Meče ko Dražen Petrovič itd. itd. To bo NAJBOLŠI RUKI VSEH ČASOV !! z IZJEMNO STATISTIKO !!. PORZINGIS JE ŽE PO NEKAJ TEKMAH NBA SUPERSTAR !!!
catman
23. 11. 2015 16.50
Goran, mene pa je začel malo skrbet ta tvoj začetek.
AS1983
22. 11. 2015 19.47
+1
letos je vzhod močnejši kot zahod, na vzhodu sta me letos presenetila Detroit in New York