Košarka

Dragić: Lahko grem, kamor hočem!

Houston, 13. 03. 2012 09.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenski košarkar Goran Dragić v letošnji skrajšani sezoni severnoameriške košarkarske lige pri svoji ekipi Houston Rockets dosega najboljše povprečje košev v svoji karieri lige NBA. Obenem pravi, da je letošnja sezona najbolj naporna od vseh dosedanjih.

"Letošnja sezona je najbolj naporna. V zelo kratkem času moramo odigrati 66 tekem in veliko potujemo ter imamo štiri ali pet tekem na teden. Ta utrujenost se kar pozna," je v soboto, po zmagi raket nad mrežicami v New Jerseyju povedal Goran Dragić, ki je v 37 minutah igre dosegel 23 točk, pet skokov in osem podaj. "Igral je zelo dobro. Že celo leto igra dobro. Imel je dve veliki zaporedni trojki. Tekma je bila pravi strelski obračun in mislim, da je Goran igral fantastično," je bil nad Dragićevo igro navdušen tudi trener raket Kevin McHale, ki mu daje več priložnosti za igro kot predhodnik Rick Adelman.

Goran Dragić
Goran Dragić FOTO: Reuters

Dragić je zaradi poškodbe Kylea Lowryja zdaj brez dvoma prvi organizator igre Houstona. "Ne glede na to sem zelo zadovoljen s svojo minutažo. Z Lowryem sva igrala tudi v paru. Jaz na dvojki, on na enki in obratno. Letošnja sezona je fenomenalna in trener mi veliko zaupa, še posebej, ko je tekma izenačena. Jaz mu pa to vračam v najboljši meri," je povedal Dragić. Na parketu v povprečju prebije 20 minut in 8 sekund na tekmo, v celotni karieri lige NBA pa je bilo njegovo povprečje 17 minut in 3 sekunde. Na tekmo zdaj dosega tudi 8,2 točke, povprečje celotne NBA kariere pa je 7,1 točke. Houston Rockets je trenutno na osmem mestu zahodne konference lige NBA, kar pomeni, da so v igri za končnico. Slovenska reprezentanca letos nima prvenstev, kar Dragiću zaradi računanja na končnico ustreza, kljub temu pa bo spet zaigral, ko bo to potrebno. "Letos nimamo nič. Poskušal se bom dogovoriti, da dobim malce počitka, kajti pred mano je pomemben podpis pogodbe in ne bi si želel poškodbe. Vendar pa mi je v zadovoljstvo igrati za Slovenijo in tudi prihodnja leta se bom z veseljem odzval," je povedal Dragić, ki še ne ve, ali bo po tej sezoni ostal v Houstonu.

Na vprašanje o tem, kako se je privadil na selitev iz Phoenixa, kjer je začel kariero NBA, je Dragić odgovoril, da ni bilo težav. "Super. Soigralci so mi zelo pomagali, da sem se hitro privadil na ekipo in okolje. Houston je četrto največje ameriško mesto in ga še nisem niti raziskal, ker nisem imel časa," je dejal. "Po tej sezoni sem prosti agent in lahko grem, kamor hočem. Bom počakal, da vidim, katere možnosti se mi bodo odprle," je povedal Dragić, ki ga osebno sicer najbolj mika vrnitev v Arizono, čeprav pa bo v NBA še naprej z veseljem igral košarko, kjer koli bo pač to mogoče.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bigfudge
14. 03. 2012 20.20
+1
kul, upam da ga bol obrajtajo da se še izpopolni