Košarka

Domžalčani so se opekli v Mariboru

Maribor, 13. 12. 2011 21.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji mariborskega prvoligaša Messerja so v dvoboju 11. kroga državnega prvenstva presenetili domžalski Helios in zmagali s 83:76. Junak velike domače zmage je bil z 21 točkami Jan Špan.

Maribor Messer je v domači dvorani pripravil prvovrstno presenečenje in na kolena spravil favorizirani Helios ter ekipi iz Domžal tako prizadejal prvi poraz v rednem delu lige. Vijoličasti so s tem vknjižili peto zmago. Mariborčani so vso tekmo vodili. Začeli so bolj zbrano in že na prvi odmor odšli s prednostjo sedmih točk. Trend se je nadaljeval tudi v drugi četrtini, ko je prednost gostiteljev znašala že skoraj neulovljivih 13 točk. A se Domžalčani niso vdali. V tretji četrtini so bili z domačimi izenačeni, v zadnjih desetih minutah pa so vknjižili sedem točk več kot nasprotniki, a to ni bilo dovolj za dobro razpoložene varovance Slobodana Rmuša, ki so veliko prednost iz prvega polčasa uspeli zadržati.

Zmago Sagadin meni, da je vzrok za poraz katastrofalna igra v 1. četrtini dvoboja.
Zmago Sagadin meni, da je vzrok za poraz katastrofalna igra v 1. četrtini dvoboja. FOTO: Damjan Žibert

Pri domačih je bil z 21 točkami najbolj razpoložen Jan Špan, ki je trikrat zadel tudi za tri točke, Saša Mučič je zbral 19 točk, od tega dvakrat zadel za tri. Oba sta si s predstavama priigrala statistični indeks 17. Pri gostih, pri teh je v prvem delu šepala predvsem obramba, je bil s 16 točkami najboljši Sandi Čebular. "Praktično smo celo tekmo vodili, na koncu tekme pa so se košarkarji Heliosa rezultatsko vrnili, a nas ni zgrabila panika. Bili smo obremenjeni z osebnimi napakami, saj smo imeli pet udarnih igralcev s po štirimi, a smo zdržali pritisk, na koncu odigrali pametno in zasluženo zmagali. Svojim igralcem čestitam za borbenost in upam, da bomo v tem slogu tudi nadaljevali," je po tekmi dejal trener Maribora Messerja Slobodan Rmuš.

"Naša obramba je bila v prvi četrtini katastrofalna, podobna kot na tekmi v Novem mestu, in to nas je stalo glave. Košarkarjem Maribora Messerja smo dovolili, da se razletijo, zaradi česar so iz vseh položajev zadevali kot nori in so tako tudi zasluženo zmagali," pa je povedal trener Heliosa Zmago Sagadin.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tvoja babica
14. 12. 2011 16.15
pa je šla stava
dule100
14. 12. 2011 14.36
+1
Pa to je neverjetno !!!!! Sedaj komentarje brišejo celo na športu !!!!
PuppetMaster09
13. 12. 2011 22.37
+0
čestitke Mariborčanom
s3lec
13. 12. 2011 21.32
-3
Če zadaneš koš,še nisi nor, ane Segadin?