Košarka

Derrick Rose vse bližje vrnitvi

Chicago, 07. 04. 2015 09.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nesrečni košarkar Chicaga Derrick Rose okreva po tretji poškodbi kolena v zadnjih treh letih. 26-letni nekdanji najkoristnejši igralec lige NBA bi lahko dres Bullsov ponovno oblekel še pred koncem rednega dela.

Derrick Rose je veljal za enega najbolj perspektivnih košarkarjev v ligi NBA, mnogi so ga celo videli kot naslednika legendarnega Michaela Jordana. Košarkar iz Chicaga je to upravičil in v prvi sezoni v najmočnejši košarkarski ligi na svetu postal novinec leta, leta 2011 pa celo najmlajši najkoristnejši igralec v zgodovini lige (star je bil 22 let in šest mesecev). Maja 2012 pa si je v prvem krogu končnice strgal vezi v levem kolenu in izpustil celotno sezono 2012/13. Po dolgotrajnem okrevanju se je oktobra 2013 vrnil na parket, konec novembra pa si je strgal meniskus v desnem kolenu in je moral vnovič pod nož. V začetku letošnje sezone je 26-letnik iz Illinoisa ponovno oblekel dres Chicaga, a le do sredine januarja, ko je moral zaradi obnovljene poškodbe desnega kolena ponovno na operacijsko mizo.

Rose bi lahko soigralcem na pomoč priskočil še ta teden. Bullsi se bodo pred koncem rednega dela sicer udarili še z Orlandom, Miamijem, Philadelphio, Brooklynom in Atlanto.
Rose bi lahko soigralcem na pomoč priskočil še ta teden. Bullsi se bodo pred koncem rednega dela sicer udarili še z Orlandom, Miamijem, Philadelphio, Brooklynom in Atlanto. FOTO: Reuters

Prejšnji teden je Rose že začel trenirati s soigralci s polno obremenitvijo in bi lahko na tekmi zaigral že ta teden. "Dobro napreduje. Naslednji korak je, da zaigra na tekmi. Takoj, ko bo na to pripravljen, bo zaigral," je dejal trener Bullsov Tom Thibodeau. Pred košarkarji Chicaga je še pet tekem rednega dela, trenutno pa so tretji v vzhodni konferenci. "Dolgo ni igral in to se pozna na igri ena na ena. Ne pričakujemo, da bo lahko igral 35 minut, ampak da bo vodil ekipo in ji na parketu pomagal," je še dodal glavni trener.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.