Košarka

Čančar za srbske medije: Zelo sem srečen, vso noč nisem spal v pričakovanju, ali bom na NBA naboru zaslišal svoje ime

New York, 23. 06. 2017 07.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J./STA/A.V.
Komentarji
0

Košarkarska ekipa lige NBA je na letošnjem naboru, ki je potekal v četrtek v Brooklynu kot 49. s seznama skupaj 60. igralcev zase izbrala slovenskega krilnega igralca Vlatka Čančarja, ki trenutno igra za srbsko ekipo Mega Leks.

Vlatko Čančar košarko igra poklicno od leta 2015, ko je podpisal pogodbo za Union Olimpijo, junija lani pa se je preselil v Srbijo, kjer igra v državni ligi in ligi ABA. Aprila letos je dal svoje ime na seznam za nabor NBA. "Zelo sem srečen, vso noč nisem spal v pričakovanju, ali bom na NBA naboru zaslišal svoje ime. Zame to pomeni nagrado za vloženi trud in dodatno motivacijo za še več treninga, da bi nekega dne zaigral za Denvere," je za srbski spletni portal sportske.net dejal Čančar, ki je v minuli sezoni za Mega Leks v povprečju dosegel po 8,2 točk, imel pa je tudi dva skoka in 1,6 podaj. "Z minulo sezono sem zadovoljen, tako glede svoje igre kot tudi glede ekipe, ki se ji je uspelo ponovno uvrstiti v ligo ABA. Sicer sem imel nekaj manjših težav in poškodb, vendar sem dobil dovolj priložnosti, da sem se lahko izkazal na igrišču. Mislim, da je Mega Leks prava sredina, v kateri lahko še napredujem. V klubu imamo odlične pogoje za delo, veseli pa me, da imam tudi podporo celotnega strokovnega vodstva," je še dejal mladi slovenski reprezentant, ki bo tudi v prihodnji sezoni igral za srbskega prvoligaša.

Nekdanji košarkar Uniona Olimpije Vlatko Čančar je bil na letošnjem naboru NBA izbran s strani Denver Nuggets (Foto: KK Union Olimpija).
Nekdanji košarkar Uniona Olimpije Vlatko Čančar je bil na letošnjem naboru NBA izbran s strani Denver Nuggets (Foto: KK Union Olimpija). FOTO:

"Da, ostajam v Mega Leksu tudi v prihodnji sezoni, trenutno pa sem osredotočen na to, da popolnoma pozdravim poškodbo, ki sem jo staknil ob koncu sezone. Tu je še reprezentanca Slovenije, za katero sem debitiral v lanski sezoni. Vsekakor pa se bomo o moji prihodnosti pogovorili s strokovnim vodstvom in upravo kluba," je ob koncu razgovora za sportske.net še dodal 20-letni Koprčan, ki naj bi mu za zdaj primanjkovalo še eksplozivnosti, vendar pa v NBA 203 centimetre visokega slovenskega reprezentanta opisujejo kot igralca s solidnimi veščinami z žogo.

Zanimivo je, da je bil Čančar le en od trojice košarkarjev kluba iz Sremske Mitrovice, ki je bil na letošnjem NBA naboru. Kot 58. igralca nabora je New York Knicks izbral Ognjena Jaramaza, medtem ko je francoskega košarkarja Alpho Kabo v svoje vrste vzela Atlanta Hawks kot 60. izbor.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.