Košarka

VIDEO: Dekleta, glavo gor! Dokazale ste, da si zaslužite mesto med elito

Ljubljana, 20. 06. 2017 13.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.V./J.K./24UR
Komentarji
3

Za slovenskimi košarkaricami so v večjem delu odlične igre na evropskem prvenstvu na Češkem. Prvo ime naše ženske izbrane vrste Nika Barič z optimizmom zre v prihodnost, ki med drugim prinaša novo dokazovanje v kvalifikacijah za naslednje evropsko prvenstvo, za organizacijo katerega se potegujejo štiri države.

Nika Barič, zagotovo najboljša posameznica v sicer zelo homogeni ženski košarkarski izbrani vrsti, je na evropskem prvenstvu v Pragi, kjer se začenjajo boji v repasažu za uvrstitev v končnico, je vnovič pokazala, zakaj igra v dresu bogatega Jekaterinburga in zakaj jo večina strokovnjakov za žensko košarko upravičeno uvrščajo med najboljše organizatorke igre na svetu.

Nika Barič je potrdila svoje mojstrstvo tudi na evropskem prvenstvu na Češkem.
Nika Barič je potrdila svoje mojstrstvo tudi na evropskem prvenstvu na Češkem. FOTO: Twitter

Vloga 24-letnice na parketu je najbolj vidna v kriznih trenutkih, ko zmanjka pravih idej ob zaključkih napadov, ali pa, ko je potrebno preprosto vzeti žogo v svoje roke in prevzeti odgovornost na svoja pleča. Nepopustljiva Trboveljčanka ni skrivala razočaranja po zadnjem porazu s Srbijo, ki je Slovenke poslal v domovino, a v isti sapi poudarja, da je zadovoljna, saj verjame, da je pred žensko košarko na sončni strani Alp svetla in uspešna prihodnost. "Dokazale smo v prvi vrsti sebi in ostalim, da smo zmožne premagati vsakogar. Veliko smolo smo imele že pri samem žrebu skupin, ki nam je dodelil finalistki zadnjega evropskega prvenstva Francijo in Srbijo, Grčija pa je dokazala, da ni kar tako med najboljšimi 16 reprezentancami stare celine. Ko potegnemo črto, smo z našimi nastopi lahko zadovoljne, a bi ob kančku sreče lahko iztržile več," po prespani noči razmišlja Baričeva, ki je prepričana, da bodo tekmice v nadaljnjih reprezentančnih akcijah še kako pozorne na "palčka" iz Slovenije. "Najpomembneje je, da dihamo kot eno. Smo prava klapa in potrebno je poudariti tudi odlična ekipa, kar smo ne nazadnje dokazale v Pragi. Komaj čakamo na naslednje reprezentančne obveznosti, saj verjamem, da lahko nadaljujemo trend pozitivnih rezultatov tudi v prihodnje," je dodala izjemna organizatorka igre, ki se po krajšem oddihu vrača v ruski Jekaterinburg.

Žreb kvalifikacijskih skupin za uvrstitev na naslednje evropsko prvenstvo čez dve leti, za organizacijo katerega se potegujejo Rusija, Srbija, Francija in Turčija, bodo na sedežu Fiba Europe opravili 4. julija. 

   

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

deerar
21. 06. 2017 08.33
+2
kaslc 1
20. 06. 2017 15.50
+4
bravo punce,ste borke
flum
20. 06. 2017 14.31
+5