Košarka

Ruski košarkarji v Carigradu do druge zmage, po gostiteljih Turkih premoč priznali še Srbi

Carigrad, 02. 09. 2017 15.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
J.K./N.A.
Komentarji
1

Košarkarska reprezentanca Rusije je izvrstno odprla nastope na evropskem prvenstvu. Za uvod je opravila z domačini Turki, na drugi tekmi prvenstva pa so Rusi po napetem obračunu odpravili še reprezentanco Srbije (75:72).

Potem ko je ruska izbrana vrsta dan poprej v polni Ülker Sports Areni opravila z gostitelji prvenstva Turki, se v drugem krogu na parketu meri z reprezentanco Srbije. Slednji kljub zmagi z desetimi točkami razlike niso navdušili na tekmi z Latvijo, za kar se skušajo oddolžiti na obračunu z Rusi. Bogdan Bogdanović, ki je na obračunu z Latvijci dosegel kar 30 točk, pa s soigralci ne bo imel lahkega dela. Ruski košarkarji namreč želijo na prvenstvu poseči po lovorikah, tudi zlatem odličju.

Srbi so povedli po trojki Vladimirja Lučića, nakar je ruskim košarkarjem uspel met za dve točki. Zato pa je bil nekaj trenutkov za tem uspešen Aleksej Šved, ki je rusko reprezentanco povedel v vodstvo s trojko. 28-letnik iz Belgoroda je bil zanesljiv tudi v naslednjem ruskem napadu, ko je vnovič vknjižil tri točke. Rusi so si ob prvi minuti odmora vodili že za sedem točk (10:3). Srbi so zaostanek zmanjšali s prostimi meti, z metom Bobana Marjanovića pa so rezultat izenačili, medtem ko so ruski košarkarji ostali brez idej in srbski reprezentanti so si zagotovili prednost z 10:14.

Danilo Barthel Dragan Milosavljević
Danilo Barthel Dragan Milosavljević FOTO: AP

Varovanci Aleksandra Đorđevića so vodstvo do konca prve četrtine uspeli obdržati, dvema ruskima trojkama navkljub (18:21). V drugo četrtino so bolje vstopili Rusi, z zadetim metom za dve točki in po neuspešnem srbskem napadu so si zagotovili vodstvo z 23:21. Ruski košarkarji so nato povedli, vendar pa so se jim Srbi s trojko Dragana Milosavljevića uspeli spet približati in izenačili po točkah Milana Macvana. Prav po zaslugi Milosavljeviča pa so se tudi prebili do novega vodstva (28:30), ki pa so ga ruski košarkarji s trojko Andreja Vorontseviča izničili. Odlično razpoloženi ruski reprezentant je v naslednjem napadu še enkrat zadel za nove tri točke Rusije (36:32). Slednja je vodstvo do konca druge četrtine uspela zadržati, tudi zahvaljujoč lepi akciji Dimitrija Kulagina (40:38). 

Srbi so uspeli v začetku drugega polčasa izenačiti (40:40), vendar pa so se Rusi znova prebila do vodstva po novih treh točkah izjemnega Šveda. Po tem ko v prvem polčasu z igro ni prišel do izraza, pa se je očitno v drugem razigral Bogdanović, ki je nadoknadil zaostanek z izjemno akcijo in tremi točkami. Ruski košarkarji niso ostali dolžni in za nove tri točke je zadel Nikita Kurbanov (47:43). V nadaljevanju pa se je vnovič izkazal zvezdnik srbske reprezentance Bogdanović, ki je izenačil na 49:49. Serijo natančnih metov z razdalje je dopolnil Šved, ki je vknjižil nove tri točke, kar pa ni zaustavilo razpoloženih Rusov. Natančna pri metu z razdalje sta bila še Kulagin in Vitalij Fridzon, po zaslugi katerih je ruska reprezentanca konec tretje četrtine končala z 58:51.

V zadnji del tekme so bolje vstopili Srbi, ki so po prostih metih in trojki Lučića uspeli vnovič ogroziti ruski rezultat ter za kratek čas po prostem metu Marjanovića tudi povedli z 59:60. Rusi pa niso omahovali in si vnovič zagotovili prednost treh točk ter okrepili svojo obrambo, zatem pa po nekaj odličnih akcijah povedli za kar devet točk (70:61). Ko je že vse kazalo na zmagoslavje Rusov, pa se je Srbom uspelo vrniti, za piko na i so zaostanek zmanjšali s trojko Bogdanovića (75:71). Ruski selektor je tako zahteval minuto odmora, vendar strah ni bil potreben, saj so Srbi vse do konca uspeli vknjižiti le še eno samo točko, s čimer so se ruski košarkarji veselili že druge zmage na prvenstvu. 

Evropsko prvenstvo v košarki, 2. krog:

Skupina D

Rusija ‒ Srbija 75:72 (21:18, 40:38, 58:51, 75:72)
Šved 22 točk in 4 podaje, Mozgov (8 skokov) in Kurbanov 11 in 7 skokov, Kulagin 9; Bogdanović (4 pod.) in Marjanović 19 in 6 sk., Lučić 12

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

natolcevanjenapolno
02. 09. 2017 17.27
-1
ruse spremlja sreča, trojke jim grejo noter ena za drugo...ko ne bo meta iz razdalje bojo kanta za nabijanje...