Košarka

Dan pred odhodom v Helsinke selektor Kokoškov kot zadnjega prečrtal Lapornika

Ljubljana, 27. 08. 2017 21.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Selektor slovenske košarkarske reprezentance je dan pred odhodom na evropsko prvenstvo zaokrožil seznam 12 igralcev, s katerimi se bo podal v boj za najvišja mesta. Reprezentanco kot zadnji zapušča Miha Lapornik.

Kapetan Goran Dragić v pogovoru s selektorjem Kokoškovom.
Kapetan Goran Dragić v pogovoru s selektorjem Kokoškovom. FOTO: Miro Majcen
V četrtek s prenosom studijskega dela pred tekmo Slovenije in Finske začenjamo ob 12.15. Pridružite se nam lahko na Kanalu A in VOYO.

Dvanajsterico izbrancev Igorja Kokoškova tako sestavljajo kapetan Goran Dragić, branilci Luka Dončić, Aleksej Nikolić, Matic Rebec, Klemen Prepelič in Jaka Blažič, krilni košarkarji Edo Murić, Vlatko Čančar, Saša Zagorac in Anthony Randolph ter centra Gašper Vidmar in Žiga Dimec. Kot zadnji je izbrano vrsto Slovenije zapustil Miha Lapornik. 23-letni Lapornik, ki je v pretekli sezoni nosil dres španskega RetaBet Bilbaa, v pripravljalnem obdobju pa je odigral pet tekem in prispeval deset točk ter tri skoke. Slovenci so v pripravljalnem obdobju odigrali devet tekem, zabeležili pet zmag in tri poraze, zadnje pripravljalno srečanje pa je bilo odigrano za zaprtimi vrati.  Reprezentanti se bodo v ponedeljek odpravili na Finsko, kjer bodo odigrali skupinski del evropskega prvenstva, prenose boste lahko spremljali na naši televiziji. Jubilejno 40. evropsko prvenstvo bo Slovenija v četrtek, 31. avgusta, tudi odprla z obračunom proti Poljski. V soboto, 2. septembra, Slovenijo čaka obračun proti domači Finski, v tretjem krogu pa se bo četa Igorja Kokoškova srečala z Grčijo. Po dnevu premora Slovence čaka tekma z Islandijo, v zadnjem krogu pa se bodo naši košarkarji pomerili še z izbrano vrsto Francije. V drugi del, ki bo potekal v turškem Istanbulu, napredujejo štiri najboljše reprezentance. 9. in 10. septembra bodo na sporedu tekme osmine finale, slovenska skupina A se križa s skupino B, v kateri so reprezentance Nemčije, Ukrajine, Litve, Izraela, Italije in Gruzije.

"Na evropsko prvenstvo lahko odpotuje le dvanajst igralcev, zato smo se danes za sodelovanje na pripravah zahvalili Mihi Laporniku," je izjavo Kokoškova prenesla Košarkarska zveza Slovenije (KZS). "Miha je bil z nami od prvega dne priprav, slovenske barve je branil tudi v kvalifikacijah za prihajajoče tekmovanje. Odločitev je bila težka, na koncu pa smo določili, da na evropsko prvenstvo odpotujemo s tremi organizatorji igre. Mihi se še enkrat iskreno zahvaljujem za vse kar je storil za našo reprezentanco," je še dodal srbski strokovnjak.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

revolution17
28. 08. 2017 10.44
+7
Vsa ta leta je bila obramba in met za tri največja odlika naše reprezentance, letos pa ravno to manjka...
Deko
28. 08. 2017 10.54
+2
letos je kr nekak ravnovesje usega skup nevem če so tko navajeni ;)
dostojevski II
28. 08. 2017 10.28
+7
V pripravljalnin tekmah niso pokazali veliko. Vsekakor premalo za medaljo. Rešijo jih lahko edino trojke. Na dosedanjih tekmah so metali trojke katastrofalno.
dule100
28. 08. 2017 07.04
+4
Vse je odvisno od Dončića, Dragića in Randolpha, ki pa mislim sami ne bodo zmogli ! Ostali so prej podpovprečni, kot povprečni !
Deko
28. 08. 2017 10.51
+2
res da use sloni na teh treh košarkarjih a če pogledamo ostale reprezentance je isto. Usi majo težave z zvezdniki zarad poškodb ali prepovedi. Naši majo usaj s tem srečo, težka bo a ker ima prvenstvo poseben čar se bodo usem tresle roke noge ;) dokler bo žoga okrogla imamo šanse!!! sLOVEnija!!!
SnorkovSIN
27. 08. 2017 22.31
-4
Takole zavajate Facebook uporabnike S seznama slovenske košarkarske reprezentance je odpadel še zadnji igralec, ki Goran Dragic in soigralcem ne bo pomagal na prihajajočem evropskem prvenstvu. Fantje gredo jutri na pot. Srečno, Košarkarska zveza Slovenije (FOTO: Miro Majcen)