Košarka

Črnogorska Sutjeska na domačih tleh premočna za Union Olimpijo

Nikšić, 23. 12. 2015 21.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Uniona Olimpije so v 16. krogu lige Aba v gosteh izgubili proti Sutjeski z 78:86. Zmajem, ki so igrali brez poškodovanih Zacka Wrighta in Saša Zagorca, v Nikšiću ni pomagalo niti 25 točk Save Lešića.

Trener Gašper Potočnik tokrat ni mogel računati na poškodovana Zacka Wrighta in Saša Zagorca.
Trener Gašper Potočnik tokrat ni mogel računati na poškodovana Zacka Wrighta in Saša Zagorca. FOTO: Damjan Žibert

"Ni bilo igre po globini, prodorov, sodelovanja notranje in zunanje linije. Imeli smo tudi petnajst izgubljenih žog, kar tudi pove veliko. Zaslužena zmaga Sutjeske, nam pa ne preostane drugega kot, da se sestavimo, saj smo danes nastopili brez dveh pomembnih igralcev Wrighta in Zagorca. Zelo kmalu nas že čaka pomembna tekma s Cibono v Stožicah," je po tekmi za uradno klubsko stran povedal trener Ljubljančanov Gašper Potočnik.

Že po prvi četrtini ni nič kazalo na ljubljansko zmago. Črnogorski košarkarji so z odličnim metom za dve točki (10:13), nezaustavljiv je bil Radosav Spasojević po prvi četrtini vodili za osem točk. V ljubljanski ekipi, v kateri ni bilo obolelega Zacka Wrighta in poškodovanega Saše Zagorca, je bil v napadu še najbolj razpoložen Mitja Nikolić, toda v drugi so se le prebudili tudi njegovi soigralci. V 14. minuti je Sutjeska še vodila s 30:24, na krilih Save Nešića pa so Ljubljančani tri minute pozneje povedli (36:34). Z dobro igro so nadaljevali do konca prvega polčasa, ki ga je z uspešno izvedenima prostima metoma končal Gregor Hrovat.

Sava Lešić je s 25 točkami bil igralec tekme, a to Unionu Olimpiji ni prineslo zmage.
Sava Lešić je s 25 točkami bil igralec tekme, a to Unionu Olimpiji ni prineslo zmage. FOTO: ABA liga

Drugi polčas se je še začel po željah ljubljanske ekipe, ki je s točkami Ronaldsa Zakisa domačinom pobegnila za osem točk (47:39), vendar nadaljevanje ni bilo več tako uspešno. Domačini so zaustavili Lešića, Spasojeviću sta se v napadu pridružila še visoki center Draško Albijanić in Nikola Pavličević. S trojko Spasojevića so domačini v 26. minuti spet povedli (54:51), nato pa prednosti niso več izpustili iz rok. Ob koncu tretje četrtine so vodili s petimi točkami prednosti, ki je Ljubljančanom, do konca tekme ni več uspelo uloviti. Skok je bil sicer na strani ljubljanske ekipe, ki je spet naredila veliko število lastnih napak, zadela pa je le tri trojke iz 19 poskusov.

Liga Aba, 16. krog:
Sutjeska - Union Olimpija 86:78 (26:18, 13:26, 23:13, 24:21)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

prebivalcek
23. 12. 2015 21.55
+4
Mislim, da se ima tale Olimpija s to "vrhunsko" košarko željo boriti za zadnje mesto, le da nam tega še noče zaupati ...