Košarka

VIDEO: Evropski prvaki prispeli v Podgorico: 'Od prvega trenutka je v naših mislih le zmaga'

Podgorica, 22. 02. 2018 15.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.K./S.M./24UR
Komentarji
3

Slovenska moška članska reprezentanca je že v Podgorici, kjer jo v petek ob prenosu na Kanalu A in VOYO (ob 19.20) čaka tretja tekma kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu. Z ekipo selektorja Radovana Trifunovića je odpotovala tudi naša ekipa.

Več videovsebin
  • Izjava Jake Blažiča pred poletom v Črno goro
    00:25
    Izjava Jake Blažiča pred poletom v Črno goro
  • Prihod slovenske reprezentance v podgoriški hotel
    01:35
    Prihod slovenske reprezentance v podgoriški hotel
  • Iz 24UR: Marko Milič se je pridružil evropskim prvakom
    01:40
    Iz 24UR: Marko Milič se je pridružil evropskim prvakom

Evropski prvaki, ki so kvalifikacije začeli z zmago nad Belorusijo in porazom proti reprezentanci Španije, so v četrtek z letališča Jožeta Pučnika poleteli proti Črni gori. Tam je slovensko izbrano vrsto pričakalo več predstavnikov črnogorskih medijev, ki želijo pred dvobojem nekdanjih jugoslovanskih republik še dodatno podžgati že tako vročekrvne privržence "hrabrih sokolov". Skalp aktualnih prvakov stare celine se seveda ne zgodi vsak dan, a tudi Slovenci imajo svoje načrte.

Jaka Blažič (na fotografiji) in soigralci se zavedajo, da v dvorani Morača nikoli ni lahko zmagati.
Jaka Blažič (na fotografiji) in soigralci se zavedajo, da v dvorani Morača nikoli ni lahko zmagati. FOTO: Damjan Žibert

"Načrt je, da zmagamo. Samo to smo imeli ta teden v mislih od prvega trenutka, ko smo se zbrali," je naši Sanji Modrić na brniškem letališču povedal Jaka Blažič. "Tja gremo zmagat, mislim, da smo v teh treh dneh naredili vse, kar je v naših močeh. Smo pripravljeni in upam, da bomo prikazali dobro igro," je dodal Blažič.

Trifunović: Zavedamo se, da bo vse prej kot lahko
Slovenska in črnogorska izbrana vrsta sta se doslej srečali trikrat, dvakrat so bili uspešnejši Slovenci, nazadnje pa so leta 2016 slavili Črnogorci. Petkovi nasprotniki imajo v kvalifikacijah zaenkrat tako kot Slovenci zmago in poraz, ki jim ga je pred domačimi navijači zadala favoritinja skupine Španija. Zaenkrat najboljši strelec Črne gore je Nemanja Radović (13,5 točke na tekmo), sokolom pa bo pomagal tudi naturalizirani Derek Needham, ki v tej sezoni nastopa za barski Mornar. 

"Po opravljenih petih treningih se odpravljamo v Podgorico. Na tekmo s Črno goro smo dobro pripravljeni," je izjavo selektorja Trifunovića prenesla Košarkarska zveza Slovenije (KZS). "Fantje so na treningih delali dobro. Naša želja je, da pridemo do zmage, se pa zavedamo, da bo to vse prej kot lahko. Zavedamo se, da nas v Podgorici čaka polna dvorana. Nobena tekma ni njihovih tleh ni lahka. Strokovni štab in košarkarji bomo dali vse od sebe, da bomo prišli do zmage. Upam, da bo v Črno goro pripotovalo tudi nekaj slovenskih navijačev," dodaja Trifunović.

Povratnik v izbrano vrsto Edo Murić dodaja: "V Črno goro odhajamo po zmago. Zavedamo se, da nas tam čaka zahtevna naloga in močna ekipa. Pripravljeni so na boj, od sebe bomo dali vse in poskušali iz Podgorice odnesti dve točki. To srečanje je eno od tistih, ki jih moramo dobiti."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bigbadjohn
23. 02. 2018 22.35
Zmaga! Slava! Jožica!!
cool1
23. 02. 2018 09.49
+1
Steber te reprezentance sta bila Dragič in Dončič....upam, da bo reprezentanca uspešna tudi brez njiju....bomo videli danes !
Deko
22. 02. 2018 16.24
+2
uso srečo.. naj se tradicija nadaljuje!